“Paraşok” südünü təbii süddən necə ayırmaq olar? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
16:36 Bu rayonda işıqlar sönəcək  |     16:35 DOST işçiləri arasında dava: Xadimə həmkarını vurdu  |     15:28 Məktəbli bıçaqlanaraq öldürüldü - Sinif yoldaşı saxlanıldı  |     14:40 Dərman xərcləri niyə kəskin artıb? - AÇIQLAMA  |     14:36 Gələn ilin iqtisadi artım proqnozu açıqlandı  |     14:28 Vergi ilə bağlı mühüm xəbər  |     14:07 Yarım milyon manatlıq dələduzluqda ittiham edilən şəxsə şərti cəza verildi  |     13:57 İranda silahlı hücum - 3 polis öldürüldü  |     13:38 İlin ikinci Günəş tutulmasının tarixi açıqlandı  |     13:31 Xırdalanda 55 yaşlı kişi xanım həkimlərə qənim kəsildi  |     13:27 Bəzi ölkələrdən Azərbaycana müvafiq malların idxalına MƏHDUDİYYƏT QOYULDU  |     13:26 Səhiyyə Nazirliyinin rüşvət almaqda təqsirləndirilən sabiq vəzifəli şəxslərinə cəza istənilib  |     13:25 Xalq artisti Hacı Murad Yagizarovla vida mərasimi keçirilir (Yenilənib)  |     13:23 Vəkillik üçün tələb edilən iş stajının müddəti üç ildən bir ilə endirilir  |     13:22 Vəkillər məhkəmədə təqsirləndirilən şəxs qismində çıxış etdikdə özlərini müdafiə edə biləcəklər  |     13:06 Azərbaycanda deputat xadiməni yenidən məhkəməyə verdi  |     12:29 Cinayət yolu ilə əldə edilən əmlakı leqallaşdırmaya görə cərimələr dəyişir  |     12:23 Ölkə ərazisində bir neçə restoran sahibi cərimələndi - SƏBƏB  |     12:19 Ramzan Kadırovun 17 yaşlı oğlunun yarım milyon dollarlıq saatı gündəm oldu - Foto  |     12:17 Azərbaycan müdafiə və milli təhlükəsizlik xərclərini artırır  |    

“Paraşok” südünü təbii süddən necə ayırmaq olar?

Quru süd (el arasında “paraşok süd”) təbii süddən hazırlanır.

Süd pasterizə olunur, qatılaşdırılır, sonra xüsusi quruducu kameralarda 170 C-də qurudulur. Nəticədə toz halında olan quru süd alınır.

Quru südün dadı dəyişilir, tərkibində vitaminlər, enzimlər və digər faydalı maddələr dağılır. Ən pisi isə odur ki, quru süddün hazırlanması zamanı onun tərkibində qeyri-tipik oksisterol maddələri əmələ gəlir ki, bu maddələr aterosklerozun inkişafına səbəb ola bilər. Məhz bu səbəbdən bəzi xarici ölkələrdə quru süddən “süd” hazırlamaq qadağandır, digər ölkələrdə isə “paraşok”dan hazırlanmış südün üzərində süd deyil, “süd içkisi” kimi qeyd yazılır.

“Paraşok”dan hazırlanmış südü necə təyin etmək olar?

Bir neçə üsul sizə təqdim edirik:

“Paraşok”dan hazırlanmış südü təyin etmək üçün ilk növbədə onun dadına baxın. Südün dadı şirindirsə, bu süd çox güman ki, məhz “paraşok”dan hazırlanıb.

Digər üsul – südü stəkana töküb ağ vərəqin üzərinə qoyun. Təbii süd ağ, bulanıq-ağ və göyümtül rəngdə ola bilər. Südün rəngi qırmızıya və ya narıncıya çalırsa, bu süd quru süddən hazırlanıb.

Daha çox gəlir əldə etmək üçün quru südə tez-tez nişasta və ya un əlavə edirlər. Südü stəkana tökün və üzərinə bir neçə damcı yod töküb qarışdırın, südün rəngi göyə çalırsa, bu süd “paraşok”dan hazırlanıb./Saglamolun/скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 205 01.04.19 23:50