Mojo.az Banner
19:16 Magistralda “protiv” gedən sürücü həbs edildi - Video  |     19:10 Gecə 11-də qapısını döyən şəxsi öldürdü - 11 il həbs aldı  |     19:03 Juninyo Braziliya çempionu oldu  |     18:59 Bəzi qurumlarda iş günlərinin yeri dəyişdirildi - Rəsmi qərar olmasa da  |     18:53 “Neftçi idman klubu”nun əməkdaşı həbs edildi  |     18:48 Çörəkdən tam imtina etməyin zərərləri  |     18:41 Rusiya-NATO Şurası ləğv edildi  |     18:35 İranda qrip sürətlə yayılır - Ölən var  |     18:29 Paytaxtın hansı küçələrində sıxlıq var?  |     18:20 Yasamaldakı yaşayış binasında baş verən yanğında zərərçəkən sakinlərə kirayə haqqı VERİLƏCƏK  |     18:16 Azərbaycanda iş adamının 29 yaşlı qızı qəfil öldü  |     18:12 Şəmkirdə 23 nəfərin düşdüyü qəzanın TƏFƏRRÜATI  |     17:44 Qubada toyda DAVA: Ofisiantla kobud danışan qonaq DÖYÜLDÜ  |     17:34 Sumqayıtda "mebel alqı-satqısı" adı altında dələduzluq etməkdə şübhəli bilinən şəxslər tutulub  |     17:27 Sabah Bakıda leysan olacaq - Xəbərdarlıq  |     17:24 Bərdədə 15 yaşlı qızla evlənən gənc həbs edildi  |     17:12 İranın xarici işlər naziri Azərbaycana səfər edəcək  |     17:02 Bu il yığılan verginin həcmi açıqlandı  |     17:00 Kəlbəcər və Laçındakı yanğının söndürülməsi üçün helikopterlər cəlb olundu - Video  |     16:46 Azərbaycanda futbolçu hakimə ayaqla zərbə vurub - AĞIR CƏZA  |    
Left Banner
Right Banner

Şərabı hansı dozada içmək olar?

31.10.2024 12:28 1 479
Şərabı hansı dozada içmək olar?
Şərabın normadan artıq dozası sağlamlığa ziyan ola bilər.

Median.Az
bu barədə lenta.ru-ya istinadən xəbər verir.

Məlumata görə, bunu Narkologiya və Psixiatriya Klinikasının rəhbəri, rusiyalı həkim-psixiatr, narkoloq Ruslan İsayev bildirib ki, gündəlik bir qədəh qırmızı şərabın faydası haqqında geniş yayılmış yanlış fikir çox vaxt spirtli içki qəbulunu əsaslandırmaq və ya reklam məqsədləri üçün istifadə olunur.

Qırmızı şərab istehsalçıları tez-tez içkinin tərkibindəki bitki mənşəli maddələr - polifenollar sayəsində antioksidant xüsusiyyətlərə malik olduğunu, yaşlanmanı ləngitdiyini və xərçəngin qarşısını aldığını iddia edirlər. "İdeal laboratoriya şəraitində bu antioksidantlar orqanizmin mikroflorası ilə qarşılıqlı təsirdə olarkən həqiqətən də bəzi bakteriyaların artmasına, digərlərinin qarşısının alınmasına və mikrobiomun fəaliyyətinin yaxşılaşmasına kömək edir", - deyə İsayev qeyd edib.

Lakin narkoloqun sözlərinə görə, real şəraitdə şərabın "faydası" heçə enir. Birincisi, antioksidantlar çox uçucudur və 90% hallarda bir neçə ay saxlanıldıqdan sonra yox olur. Onlar yalnız içilməsi qəbul edilməyən cavan və hələ turş şərabda olur. İkincisi, şərabın antioksidant xüsusiyyətləri etanolun vurduğu zərərdən daha az fayda verir.

İsayev vurğulayıb ki, sübut olunub: spirtli içkilərin ən təhlükəsiz dozası onun olmamasıdır. İnsan orqanizmini və onda baş verən prosesləri ideal laboratoriya şəraiti ilə müqayisə etmək olmaz.
//oxu.azскачать dle 11.3