Şərabı hansı dozada içmək olar? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:27 Ermənistan hökumətindən viza möhürlərindən Ağrı dağının təsvirinin çıxarılması ilə bağlı açıqlama  |     14:06 Ermənistan vətəndaşlarının məhkəməsində Kərkicahana hücumlarla bağlı sənədlər elan olunub  |     14:02 Yerdə son üç ayın ən güclü maqnit qasırğası başlayıb  |     13:32 Pirəkəşkül və Ağdərədə yararsız döyüş sursatları məhv ediləcək  |     13:27 Reabiltasiya mərkəzinin direktor və işçiləri ilə bağlı qərar açıqlandı  |     12:54 Polis Bakıda mağazaları talayan şəxsi saxladı  |     11:56 Yeni tədris ilinin başlanması ilə bağlı BDYPİ-dən MÜRACİƏT  |     11:35 Bakının erməni-bolşevik işğalından azad olunmasından 107 il ötür  |     11:19 Xankəndidə təxribat törədən erməniəsilli şəxsin bir il bundan əvvəlki MÜSAHİBƏSİ - Video  |     18:56 Xankəndidə erməniəsilli şəxs avtomatdan Azərbaycan polisinə atəş açdı: Yaralı var  |     23:02 Bolqarıstanda hökumətin istefası tələbi ilə kütləvi etiraz aksiyaları keçirilib  |     22:57 Dünyanın ən sürətli 10 reaktiv təyyarəsi: Rekordçu dəyişməz qaldı  |     22:50 Polşa havadan müdafiə tədbirlərini gücləndirib  |     22:45 Bakıda məktəbdə işləmək istəyən ingilis dili müəllimindən 10 min manat aldılar  |     22:38 Əfsanəvi BMW loqosu dəyişdi - FOTO  |     22:30 Salyanda 63 yaşlı kişini güllələyən şəxs SAXLANILDI - FOTO (Yenilənib)  |     22:27 Ağdaşa sel gəldi, traktorlar çınqıl altında qaldı - Video  |     22:13 Azərbaycanda İİV və sifilis: Rəqəmlər nə göstərir?  |     22:09 "Qalatasaray"dan səfər qələbəsi  |     21:58 Məktəblərdə şagird sıxlığı: Siniflər hansı hallarda birləşdirilir?  |    

Şərabı hansı dozada içmək olar?

Şərabın normadan artıq dozası sağlamlığa ziyan ola bilər.

Median.Az
bu barədə lenta.ru-ya istinadən xəbər verir.

Məlumata görə, bunu Narkologiya və Psixiatriya Klinikasının rəhbəri, rusiyalı həkim-psixiatr, narkoloq Ruslan İsayev bildirib ki, gündəlik bir qədəh qırmızı şərabın faydası haqqında geniş yayılmış yanlış fikir çox vaxt spirtli içki qəbulunu əsaslandırmaq və ya reklam məqsədləri üçün istifadə olunur.

Qırmızı şərab istehsalçıları tez-tez içkinin tərkibindəki bitki mənşəli maddələr - polifenollar sayəsində antioksidant xüsusiyyətlərə malik olduğunu, yaşlanmanı ləngitdiyini və xərçəngin qarşısını aldığını iddia edirlər. "İdeal laboratoriya şəraitində bu antioksidantlar orqanizmin mikroflorası ilə qarşılıqlı təsirdə olarkən həqiqətən də bəzi bakteriyaların artmasına, digərlərinin qarşısının alınmasına və mikrobiomun fəaliyyətinin yaxşılaşmasına kömək edir", - deyə İsayev qeyd edib.

Lakin narkoloqun sözlərinə görə, real şəraitdə şərabın "faydası" heçə enir. Birincisi, antioksidantlar çox uçucudur və 90% hallarda bir neçə ay saxlanıldıqdan sonra yox olur. Onlar yalnız içilməsi qəbul edilməyən cavan və hələ turş şərabda olur. İkincisi, şərabın antioksidant xüsusiyyətləri etanolun vurduğu zərərdən daha az fayda verir.

İsayev vurğulayıb ki, sübut olunub: spirtli içkilərin ən təhlükəsiz dozası onun olmamasıdır. İnsan orqanizmini və onda baş verən prosesləri ideal laboratoriya şəraiti ilə müqayisə etmək olmaz.
//oxu.azскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 143 31.10.24 12:28