Mojo.az Banner
22:55 Səhv məlumata görə ər-arvad evində öldürüldü - Şabranda baş verən qətlin TƏFƏRRÜATI  |     22:51 Putin tibbi müayinə nəticələrini açıqladı  |     22:43 Hava taksisi sınaqdan keçdi  |     22:38 Cəlilabadda naməlum kişi meyiti tapıldı  |     22:30 Tramp nadir hədiyyəni Ronaldoya da verdi — FOTOLAR  |     22:22 NYP: FTB Trampa sui-qəsd cəhdinin təhqiqatının vaxtını uzadıb  |     22:12 Yeni Klinikada Yeni Robotik Reabilitasiya və Sümük İliyi Transplantasiyası mərkəzlərinin açılışı olub  |     21:48 Bu universitet ləğv edilir? - MÜZAKİRƏLƏR APARILIR  |     21:31 İslamiadanın qalibi olan Azərbaycan güləşçisi: "Finalda qələbə qazanamaq çox sevindiricidir"  |     21:20 İranda DƏHŞƏT – Su anbarı qurudu, meyitlər üzə çıxdı – ANBAAN VİDEO  |     21:12 Cəlilabadın 3 kəndi işıqsız qalacaq  |     21:05 Banqkoka uçan təyyarə Bakıda məcburi eniş edib  |     20:51 Şəhərin adını Stalinqrad edəcəklər  |     20:32 Rəqsanənin azadlıqda ilk görüntüləri - Video  |     20:24 Müasir cütlüklər daha tez-tez ayrılırlar: Dörd əsas səbəb  |     20:17 Mehriban Xanlarova DİN-ə müraciət etdi  |     20:02 Leyla Əliyeva Beynəlxalq STEAM Azərbaycan Festivalını ziyarət etdi - FOTOLAR  |     19:50 ABŞ beş Rusiya vətəndaşına və yeddi şirkətə sanksiya tətbiq etdi  |     19:44 Bu qədər mənzilə çıxarış verilib  |     19:33 Kiloqramı 25 manatdır: Xərçəng yaradırmış - 33 illik araşdırma  |    
Left Banner
Right Banner

Şərabı hansı dozada içmək olar?

31.10.2024 12:28 1 407
Şərabı hansı dozada içmək olar?
Şərabın normadan artıq dozası sağlamlığa ziyan ola bilər.

Median.Az
bu barədə lenta.ru-ya istinadən xəbər verir.

Məlumata görə, bunu Narkologiya və Psixiatriya Klinikasının rəhbəri, rusiyalı həkim-psixiatr, narkoloq Ruslan İsayev bildirib ki, gündəlik bir qədəh qırmızı şərabın faydası haqqında geniş yayılmış yanlış fikir çox vaxt spirtli içki qəbulunu əsaslandırmaq və ya reklam məqsədləri üçün istifadə olunur.

Qırmızı şərab istehsalçıları tez-tez içkinin tərkibindəki bitki mənşəli maddələr - polifenollar sayəsində antioksidant xüsusiyyətlərə malik olduğunu, yaşlanmanı ləngitdiyini və xərçəngin qarşısını aldığını iddia edirlər. "İdeal laboratoriya şəraitində bu antioksidantlar orqanizmin mikroflorası ilə qarşılıqlı təsirdə olarkən həqiqətən də bəzi bakteriyaların artmasına, digərlərinin qarşısının alınmasına və mikrobiomun fəaliyyətinin yaxşılaşmasına kömək edir", - deyə İsayev qeyd edib.

Lakin narkoloqun sözlərinə görə, real şəraitdə şərabın "faydası" heçə enir. Birincisi, antioksidantlar çox uçucudur və 90% hallarda bir neçə ay saxlanıldıqdan sonra yox olur. Onlar yalnız içilməsi qəbul edilməyən cavan və hələ turş şərabda olur. İkincisi, şərabın antioksidant xüsusiyyətləri etanolun vurduğu zərərdən daha az fayda verir.

İsayev vurğulayıb ki, sübut olunub: spirtli içkilərin ən təhlükəsiz dozası onun olmamasıdır. İnsan orqanizmini və onda baş verən prosesləri ideal laboratoriya şəraiti ilə müqayisə etmək olmaz.
//oxu.azскачать dle 11.3