Şərabı hansı dozada içmək olar? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:00 Mopedlərlə bağlı qanun qəbul olunandan sonra nələr gözlənilir? - AÇIQLAMA  |     22:54 Sərnişinlərə “Bakıkart” terminalları ilə bağlı ŞAD XƏBƏR  |     22:44 Bakıda 16 yaşlı yeniyetmə gömrükçünü belə öldürüb - VİDEO  |     22:39 Pirşağı-Xırdalan-Novxanı-M4 avtomobil yolunda piyada keçidi tikilir  |     22:30 16 yaşlı pilot iki aya 19 ölkəyə səfər etdi  |     22:25 Son 3 ildə 160 minə yaxın xarici vətəndaşa tibbi xidmət göstərilib  |     22:16 Puqaçovaya hər ay Rusiyadan bu qədər pul gəlir  |     22:10 Elektrikli nəqliyyat vasitələrində inqilab yarada bilər: Dörd dəfə daha soyuqda işləyir  |     22:05 Mis qiymətləri bahalaşır: Treyderlər yeni rekord proqnozlaşdırır  |     21:58 Azərbaycanda siqaret istehsalı artır  |     21:50 Kəmaləddin Heydərov idarə rəisini işdən çıxardı - FOTO  |     21:42 Məşhur dilənçi qız oğurluğa görə saxlanıldı - VİDEO  |     21:26 Rusiya Tbilisiyə 253 milyon avro təzminatı ödəyəcək? - Peskov açıqladı  |     21:19 Tanınmış müğənni infarkt keçirdi  |     21:11 Saray qəbirstanlığında güldan oğurluğu  |     21:04 BMT Qəzzanın bərpası üçün lazım olan məbləği açıqladı  |     20:58 Ən çox əməkhaqqını onlar alır (SİYAHI)  |     20:51 Bu il nə qədər avtomobil utilizasiyaya verilib? (VİDEO)  |     20:46 Almaniya Ukraynaya 2 milyard dollardan çox əlavə yardım edəcək  |     20:37 Azərbaycan hərbi qulluqçuları "Eternity-2025" təlimində iştirak edir  |    

Şərabı hansı dozada içmək olar?

Şərabın normadan artıq dozası sağlamlığa ziyan ola bilər.

Median.Az
bu barədə lenta.ru-ya istinadən xəbər verir.

Məlumata görə, bunu Narkologiya və Psixiatriya Klinikasının rəhbəri, rusiyalı həkim-psixiatr, narkoloq Ruslan İsayev bildirib ki, gündəlik bir qədəh qırmızı şərabın faydası haqqında geniş yayılmış yanlış fikir çox vaxt spirtli içki qəbulunu əsaslandırmaq və ya reklam məqsədləri üçün istifadə olunur.

Qırmızı şərab istehsalçıları tez-tez içkinin tərkibindəki bitki mənşəli maddələr - polifenollar sayəsində antioksidant xüsusiyyətlərə malik olduğunu, yaşlanmanı ləngitdiyini və xərçəngin qarşısını aldığını iddia edirlər. "İdeal laboratoriya şəraitində bu antioksidantlar orqanizmin mikroflorası ilə qarşılıqlı təsirdə olarkən həqiqətən də bəzi bakteriyaların artmasına, digərlərinin qarşısının alınmasına və mikrobiomun fəaliyyətinin yaxşılaşmasına kömək edir", - deyə İsayev qeyd edib.

Lakin narkoloqun sözlərinə görə, real şəraitdə şərabın "faydası" heçə enir. Birincisi, antioksidantlar çox uçucudur və 90% hallarda bir neçə ay saxlanıldıqdan sonra yox olur. Onlar yalnız içilməsi qəbul edilməyən cavan və hələ turş şərabda olur. İkincisi, şərabın antioksidant xüsusiyyətləri etanolun vurduğu zərərdən daha az fayda verir.

İsayev vurğulayıb ki, sübut olunub: spirtli içkilərin ən təhlükəsiz dozası onun olmamasıdır. İnsan orqanizmini və onda baş verən prosesləri ideal laboratoriya şəraiti ilə müqayisə etmək olmaz.
//oxu.azскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 221 31.10.24 12:28