Mojo.az Banner
23:00 İslamiadada daha 4 medal  |     22:54 Gecə vaxtı oyuncaq silahla şadlıq evinin qarşısında qorxu yaratdı  |     22:45 İsti havalarla bağlı ölüm nisbəti kəskin artıb - BMT  |     22:40 Gəncədə 40 yaşlı qadın itkin düşdü  |     22:31 İşsizlikdən sığorta fondunun xərcləri artırılıb  |     22:24 Hakimi söydü, 4 oyunluq cəzalandı  |     22:16 Həkimlər həyəcan təbili çalır: Meymunçiçəyinin mutasiyaya uğramış ştamı Avropada yayılır  |     22:11 Bağırsaq sağlamlığı üçün ən zərərli pendir növünü hansıdır?  |     22:04 Tərkibində şirniyyatdan çox şəkər olan içkilər - Diyetoloqlar açıqladı  |     21:56 SPIO 14 aktyor və rejissoru nasistlərlə əlaqələrinə görə medallarından məhrum etdi  |     21:49 WSJ: Rubio Vaşinqtonun Ukrayna planını Aİ rəsmiləri ilə müzakirə edəcək  |     21:45 Bakıdakı sığınacaqda pəncərədən yıxılıb ölən 16 yaşlı qızla bağlı RƏSMİ AÇIQLAMA  |     21:29 İranın sabiq prezidentindən XƏBƏRDARLIQ: İslam Respublikası süqut edə bilər  |     21:24 Çin maşınlarında yeni QİYMƏT SİQNALI - Almaq istəyənlər üçün vacib xəbər!  |     21:19 Sumqayıtda mağazadan oğurluq edən şəxs saxlanıldı  |     21:13 Sabirabadda yas yerinə gedən şəxs xuliqanlıq etdi, həbs olundu  |     21:05 Sabah Bakıda D-8 Media Forumu keçiriləcək  |     20:59 İnsanlar pavilyonsuz dayanacaqlardan narazıdırlar: "Avtobus məhəl qoymur" - Video  |     20:58 Salyanda 15 min manatlıq dələduzluq  |     20:51 Dövlət hesabına verilən ipoteka kreditlərinin məbləği 3.7 milyard manata çatdı  |    
Left Banner
Right Banner

Şərabı hansı dozada içmək olar?

31.10.2024 12:28 1 416
Şərabı hansı dozada içmək olar?
Şərabın normadan artıq dozası sağlamlığa ziyan ola bilər.

Median.Az
bu barədə lenta.ru-ya istinadən xəbər verir.

Məlumata görə, bunu Narkologiya və Psixiatriya Klinikasının rəhbəri, rusiyalı həkim-psixiatr, narkoloq Ruslan İsayev bildirib ki, gündəlik bir qədəh qırmızı şərabın faydası haqqında geniş yayılmış yanlış fikir çox vaxt spirtli içki qəbulunu əsaslandırmaq və ya reklam məqsədləri üçün istifadə olunur.

Qırmızı şərab istehsalçıları tez-tez içkinin tərkibindəki bitki mənşəli maddələr - polifenollar sayəsində antioksidant xüsusiyyətlərə malik olduğunu, yaşlanmanı ləngitdiyini və xərçəngin qarşısını aldığını iddia edirlər. "İdeal laboratoriya şəraitində bu antioksidantlar orqanizmin mikroflorası ilə qarşılıqlı təsirdə olarkən həqiqətən də bəzi bakteriyaların artmasına, digərlərinin qarşısının alınmasına və mikrobiomun fəaliyyətinin yaxşılaşmasına kömək edir", - deyə İsayev qeyd edib.

Lakin narkoloqun sözlərinə görə, real şəraitdə şərabın "faydası" heçə enir. Birincisi, antioksidantlar çox uçucudur və 90% hallarda bir neçə ay saxlanıldıqdan sonra yox olur. Onlar yalnız içilməsi qəbul edilməyən cavan və hələ turş şərabda olur. İkincisi, şərabın antioksidant xüsusiyyətləri etanolun vurduğu zərərdən daha az fayda verir.

İsayev vurğulayıb ki, sübut olunub: spirtli içkilərin ən təhlükəsiz dozası onun olmamasıdır. İnsan orqanizmini və onda baş verən prosesləri ideal laboratoriya şəraiti ilə müqayisə etmək olmaz.
//oxu.azскачать dle 11.3