23:04 VI İslam Həmrəyliyi Oyunlarının açılış mərasimi keçirilib  |     22:41 Avtomobil almaq istəyənlərin nəzərinə - Yanvarın 1-dən..  |     22:23 ABŞ-dən İraqa XƏBƏRDARLIQ  |     22:06 Daha 10 təqsirləndirilən şəxslə bağlı sübutlar elan olundu - MƏHKƏMƏ  |     21:43 İçərişəhərdə Zəfər Gününə həsr olunmuş musiqili parad keçirilib - Video  |     20:56 Bu məktəbə direktor təyin edildi  |     20:39 Peskovun ulu babası Bakıda güllələnibmiş  |     20:28 Sumqayıtda "motosiklet dələduzluğu" - İcarəyə götürdü, sonra satdı  |     20:28 Gəncədə qadın qətlə yetirildi  |     19:38 Türkiyənin müdafiə naziri Azərbaycana gəlib  |     19:24 Milli Qəhrəman Pəncəli Teymurovun anası: "İnanırdım ki, Prezidentimiz oğluma yüksək dəyər verəcək"  |     19:09 Ruben Amorim ən yaxşı seçildi  |     18:55 Qaradağda erkən nikahın qarşısı alındı  |     17:59 Azərbaycanda növbəti torpaq hərracları elan edildi  |     17:52 Metro Zəfər Günü gücləndirilmiş rejimdə işləyəcək  |     17:24 Prezidentin "Milli Qəhrəman" adı ilə təltif etdiyi Pəncəli Teymurov kimdir?  |     17:23 Enerji Məsələlərini Tənzimləmə Agentliyinin Nizamnaməsinə dəyişiklik edildi  |     17:03 "Pajiznicesi" ləqəbli bloqer həbs edildi  |     17:01 Bloqer Tural Sadıqlının da ittiham olunduğu cinayət işi yeni hakimin icraatına verilib  |     16:14 Bakı, Sumqayıt, Abşeron və Naxçıvan üzrə pensiyalar ödənilib  |    

Xərçəng hüceyrələrini yox edən ən təsirli qida - Bir çox xəstəliyə dərmandır...

Xərçəng hüceyrələrini öldürən açai meyvəsi bir çox xəstəliklərə dərmandır.

Median
xəbər verir ki, bu meyvə az şəkərli olduğu üçün çəki verməyə də kömək edir.

100 QRAM AÇAİNİN TƏRKİBİ BELƏDİR:

Kalori: 70
Karbohidrat: 16
Yağ: 50
Proteindən: 4
A vitamini: 750 IU
Kalsium: 20mg
Sodium: 10 mg
Lif: 2g
Şəkər: 2 qr olur.

FAYDALARI

Bu meyvənin tərkibində olan antioksidanlar xərçəng hüceyrələrinin qarşısını alır. Xüsusilə leykoz kimi xərçəng hüceyrələrini öldürür. Aclıq şəkərini və qlükozanı tarazlaşdırdığı üçün əlavə qida vəzifəsini yerinə yetirir.

GÜNDƏ 3-4 ƏDƏD YEYƏ BİLƏRSİNİZ



Xərçəngdən qorunmada təsirli qidalar bir çoxumuzun mətbəxində var:

• Sarımsaq: Sarımsaq həm xərçəngin qarşını alır, həm də şiş yaranmasını əngəlləyir.
• Omeqa 3 qaynaqları (Balıqlar): Həftədə 2-3 dəfə yeyildiyi zaman faydaları var.
• Qoz: Hər gün 3-4 ədə tükətilərək bu bəsinlərin qoruyucu xüsusiyyətindən faydalanmaq olar.
• Qırmızı meyvələr: Böyürtkən, çiyələk, qara üzüm, nar kimi qırmızı meyvələr tərkibindəki fenolik və flavonoid kimi bioaktiv birləşimlər sayəsinde anti-xərçəng özəlliklidir. Gündəlik meyve tükətiminin ortalama 2-3 pors olduğunu düşünsək, bunun 1 porsu qırmızı meyvələrdən seçilməlidir.
• Brokkoli: Bu tərəvəz qruplarının həftədə 3 dəfə tükətilməsi xərçəngə qarşı qoruyur.
• Lobya: Lobyanın xərçəngin qarşısını almağına dair bir çox çalışmalar vardır. Amma südvəzi xərçəngində bundan uzaq durmaq lazımdır.
• Yaşıl çay: Yaşıl çaydakı epigallokatesin-3-gallat (ECGC) başda olmaqla katesin qarışımlarının xərçəng önləyici təsirlərinin olduğunu göstərən çalışmalar mövcuddur.
• Kefir: Kefit immun sistemini gücləndirən qoruyucu təsirə malikdir.
• Sarıkök: Sarıkök kurkumin maddəsi, antiinflamatuvar və antioksidan təsiri səbəbi ilə müxtəlif xərçəng növlərinin müalicəsində istifadə edilir.

Şəkərli qidalar, paketli məhsullar, siqaret, yaxşı yuyulmayan tərəvəzlər və balıqlar da xərçəngə yol açar. /medicina.azскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 122 24.07.21 00:01