23:04 VI İslam Həmrəyliyi Oyunlarının açılış mərasimi keçirilib  |     22:41 Avtomobil almaq istəyənlərin nəzərinə - Yanvarın 1-dən..  |     22:23 ABŞ-dən İraqa XƏBƏRDARLIQ  |     22:06 Daha 10 təqsirləndirilən şəxslə bağlı sübutlar elan olundu - MƏHKƏMƏ  |     21:43 İçərişəhərdə Zəfər Gününə həsr olunmuş musiqili parad keçirilib - Video  |     20:56 Bu məktəbə direktor təyin edildi  |     20:39 Peskovun ulu babası Bakıda güllələnibmiş  |     20:28 Sumqayıtda "motosiklet dələduzluğu" - İcarəyə götürdü, sonra satdı  |     20:28 Gəncədə qadın qətlə yetirildi  |     19:38 Türkiyənin müdafiə naziri Azərbaycana gəlib  |     19:24 Milli Qəhrəman Pəncəli Teymurovun anası: "İnanırdım ki, Prezidentimiz oğluma yüksək dəyər verəcək"  |     19:09 Ruben Amorim ən yaxşı seçildi  |     18:55 Qaradağda erkən nikahın qarşısı alındı  |     17:59 Azərbaycanda növbəti torpaq hərracları elan edildi  |     17:52 Metro Zəfər Günü gücləndirilmiş rejimdə işləyəcək  |     17:24 Prezidentin "Milli Qəhrəman" adı ilə təltif etdiyi Pəncəli Teymurov kimdir?  |     17:23 Enerji Məsələlərini Tənzimləmə Agentliyinin Nizamnaməsinə dəyişiklik edildi  |     17:03 "Pajiznicesi" ləqəbli bloqer həbs edildi  |     17:01 Bloqer Tural Sadıqlının da ittiham olunduğu cinayət işi yeni hakimin icraatına verilib  |     16:14 Bakı, Sumqayıt, Abşeron və Naxçıvan üzrə pensiyalar ödənilib  |    

Bu 8 qidanın qəbulu xərçəng xəstəliyi riskini azaldır.

Aşağıda adları çəkilən 8 qida vasitəsi orqanizmdə xərçəng hüceyrələrinin ölməsinə səbəb olur.
Araşdirmalar aşağıda adları çəkilən qida vasitələrinin xərçəng hüceyrələrini öldürdüyünü təsdiq edib. Mütəxəssislər bu qidaların hətta kimya terapiyasından daha güclü təsirə malik olmasını söyləyirlər. Bu qidalara aşağıdakılar aiddir:
1. Qırmızı şərab
Qırmızı şərabın tərkibində olan kompanent-resveratrol güclü antioksidant təsirə malikdir. Bu komponent üzüm giləsinin qabığında olur. Araşdırmalar resveratrolun bakteriyaları, virusları və göbələkləri öldürdüyünü sübut edib. Xərçəng hüceyrələrini öldürmək üçün gün ərzində 200-600 mkq resveratrol qəbul etmək lazımdır. 225 ml qırmızı şərabda 640 mkq resveratrol olur.
2. Sarıkök
Sarıkök insanı arıqlatmasına baxmayaraq xərçəng hüceyrələrini öldürmək qabiliyyətinə malikdir.
3-4. Qara yemişan və moruq
Bu giləmeyvələr müxtəlif cür xərçəıng hüceyrələrin qarşı mübarizə apara bilmək qabiliyyətinə malikdirlər.
5. Pomidor
Hardvard Universitetində aparılan araşdırmalar zamanı ay ərzində 4 dəfədən çox pomidor sousu yeyən kişilərdə prostat vəzin xərçənginin 50% azalması müşahidə edilib.
6. Tünd şokolad
Xərçəng xəstəliyi ilə mübarizə apardıqda şirniyyatdan imtina eləmək lazımdır. Amma, tünd şokolad əhval ruhiyəni yüksəldir və bəzxassəli şiş toxumalarına qarşı mübarizə aparır.
7-8. Kofe və yaşıl çay
Kofe və yaşıl çay müxtəlif növ xərçəng hüceyrələrinin ölməsinə səbəb olur.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 044 20.10.20 21:49