Mojo.az Banner
23:02 Bakıda qadının meyiti evinin yaxınlığında tapıldı  |     22:57 ABŞ-də güclü zəlzələ oldu  |     22:49 Fransada iki nəfərin MERS virusuna yoluxduğu aşkarlanıb  |     22:44 Yay fəsli 42 gün uzanacaq... - Amma bu, yaxşı xəbər deyil  |     22:36 Bu doğum tarixləri "qızıl illər" hesab olunur  |     22:23 Azərbaycanda iki ada yarımadaya çevrilə bilər - Video  |     22:17 Azərbaycan Kubokunda 1/4 final mərhələsinin cütləri bəlli oldu  |     22:09 2026-cı ilin əsas rəngi açıqlandı  |     22:01 İsrailin “Avroviziya 2026”-da iştirakı təsdiqləndi  |     21:53 Bu gündən dekabrın 17-dək Geminid meteor yağışı müşahidə olunacaq  |     21:47 Gəncədə 17 yaşlı oğlan bıçaqlandı  |     21:42 Bakıda yeraltı keçiddə eskalator QIRILDI: Xəsarət alanlar var  |     21:29 Pilotsuz təyyarələr Zelenskinin təyyarəsinə hücum cəhdi etdi  |     21:24 Rusiyada "SnapChat" bloklandı  |     21:14 Putin Uitkoffla keçirdiyi görüşdən danışdı  |     21:12 Bu şəxlərə 2000 manat veriləcək  |     21:07 Bakıda "Şaxta baba"lar dalaşdı - VİDEO  |     20:59 İsraildə üç qardaş eyni gündə ata oldu  |     20:53 Salyanda ağır qəza - 20-dən çox xırda buynuzlu heyvan tələf oldu  |     20:46 Özbəkistan və Azərbaycan "Üstyurd" layihəsi üzrə əməliyyat şirkəti yaradıblar  |    
Left Banner
Right Banner

Paxla haqqinda bilmədikləriniz

10.12.2020 23:07 2 427
Paxla haqqinda bilmədikləriniz
Paxlanın tərkibi vitamin və proteinlə çox zəngindir. O həm yaşıl halda, həm də qurumuş olduqda tərkibində olan vitaminlərin təsiri dəyişməz olaraq qalır. Quru paxla təzə paxlaya nisbətən daha qidalandırıcı və xeyirlidir. 100 mq quru paxlanın tərkibində aşağıdakılar var:
- 26 mq protein
- 58 mq karbohidrat
- 341 kalori
- vitamin B1, B2, B6, K
- protein
- maqnezium
Paxla sinir sistemini möhkəmləndirir, həzm prosesini sürətləndirir, qəbizliyi aradan qaldırır. Paxla sidik axarlarını genişləndirmək qabiliyyətinə malik olduğuna görə böyrək və sidik kisəsində olan qum çöküntülərini tökdürür. Bronxların xəstəlikləri zamanı öskürəyi kəsir, xəstəliyin əlamətlərini azaldır. Amma şəkərli diabet xəstələri paxla ilə ehtiyatla davranmalıdırlar. Çünki paxlanın tərkibində nişasta var və nişasta qanda şəkərin miqdarının qalxmasına səbəb olan amillərdən biridir.скачать dle 11.3