Mojo.az Banner
22:52 "Lukoil"də kartla ödənişlərdə problem yaranıb  |     22:35 Bakıda doqquzmərtəbəli yaşayış binasında yanğın olub - VİDEO  |     22:26 Rusiyadan Bakıya maral buynuzu gətirmək istəyən şəxs ələ keçdi  |     22:07 Azərbaycanda alim vəfat etdi  |     21:56 Məktəblilər Ukraynaya yardımı tənqid etdiyinə görə Fitsonun keçirdiyi iclası tərk etdilər  |     21:48 Bakıda yaşayış binasında yanğın - VİDEO  |     21:29 Ürəkləri dağlayan həmin - Fotolar  |     21:09 Azərbaycan cüdoçusu Qran-Pri turnirində bürünc medal qazanıb  |     20:46 Gürcüstanda plastik qab-qacaq qadağan olunur  |     20:36 Zavodda həlak olan şəxs ehtiyatda olan zabit imiş  |     20:28 “9990” və “7770” nömrələri ilə bağlı yayılan iddialara DİN-dən reaksiya  |     20:16 “Avtoş”luq edib pul səpmişdilər, həbs olundular - Video  |     20:08 Ceki Çanın ölüm xəbəri ilə bağlı AÇIQLAMA  |     19:50 Dünya ulduzu “Qalatasaray”dan GEDİR  |     19:43 Yollarda görünüş məsafəsi məhdudlaşacaq  |     19:36 10 ayda metanol istehsalının həcmi açıqlanıb  |     19:34 Peşəkar Futbol Liqasından "Karvan-Yevlax" klubuna ŞAD XƏBƏR  |     19:26 Altay Göyüşov Baş Prokurorluğa çağırıldı  |     19:20 Azərbaycan hərbi gücdə Ermənistanı 30 pillə qabaqladı  |     19:06 "Zeytun Park" MMC əmək müqaviləsi olmadan işçi çalışdırıb: Külli miqdarda CƏRİMƏLƏNDİ  |    
Left Banner
Right Banner

Paxla haqqinda bilmədikləriniz

10.12.2020 23:07 2 316
Paxla haqqinda bilmədikləriniz
Paxlanın tərkibi vitamin və proteinlə çox zəngindir. O həm yaşıl halda, həm də qurumuş olduqda tərkibində olan vitaminlərin təsiri dəyişməz olaraq qalır. Quru paxla təzə paxlaya nisbətən daha qidalandırıcı və xeyirlidir. 100 mq quru paxlanın tərkibində aşağıdakılar var:
- 26 mq protein
- 58 mq karbohidrat
- 341 kalori
- vitamin B1, B2, B6, K
- protein
- maqnezium
Paxla sinir sistemini möhkəmləndirir, həzm prosesini sürətləndirir, qəbizliyi aradan qaldırır. Paxla sidik axarlarını genişləndirmək qabiliyyətinə malik olduğuna görə böyrək və sidik kisəsində olan qum çöküntülərini tökdürür. Bronxların xəstəlikləri zamanı öskürəyi kəsir, xəstəliyin əlamətlərini azaldır. Amma şəkərli diabet xəstələri paxla ilə ehtiyatla davranmalıdırlar. Çünki paxlanın tərkibində nişasta var və nişasta qanda şəkərin miqdarının qalxmasına səbəb olan amillərdən biridir.скачать dle 11.3