Mojo.az Banner
18:41 Fransa Pavel Durovun ölkədən çıxma qadağasını aradan qaldırdı  |     18:29 Türkiyədə mərc oyunları qalmaqalı - 102 futbolçu...  |     18:21 Paşinyandan boşanma qadağası: "Partiyanın limiti dolub"  |     18:16 Sabirabadda çoban fermeri döydü  |     17:55 Həbsdəki hakimə güzəşt edildi - Şikayəti özü yazmışdı  |     17:49 Bakıda eston qızın çantası oğurlandı - "Yellov bag" dedi, oğru tutuldu  |     17:42 Toyuq fermasında fəhlə "iPhone" oğurladı, həbs edildi  |     17:36 Ekspert: "İbtidai pillədəki boşluqlar şagirdin bütün təhsil yoluna mənfi təsir göstərir"  |     17:18 Şəhid türk əsgərlərinin nəşləri Türkiyəyə nə vaxt aparılacaq?  |     17:08 Hərbi prokurorluqda yeni təyinat olub  |     16:50 Ronaldo 1000-ci qolu vurmasından danışdı  |     15:55 Ana körpəsindən İMTİNA etdi, dayə Bakıdakı sığınacağa gətirdi - Video  |     15:52 Təhminə Tağı-zadə: "Bu il Azərbaycanda 13 idmançı dopinqə görə cəzalanıb"  |     15:51 Fazil Mustafaya qarşı sui-qəsd cəhdinə görə ömürlük həbs cəzası alan Səricanovun oğluna hökm oxundu  |     15:44 Kürdəmirin yeni icra başçısı kollektivə təqdim olunub  |     15:19 "Boeing" təyyarə qəzasında həlak olan şəxsə görə 28 milyon dollardan çox təzminat ödəyəcək  |     15:17 Atası ilə arvadının münasibətindən şübhələndi, hər ikisini öldürmək istədi - Bakıdakı cinayətin TƏFƏRRÜATI  |     15:07 Bakıda yanğında ölən şəxs Vətən müharibəsi iştirakçısı imiş - FOTO  |     15:05 AMEA-nın vəzifəli şəxsi vəfat etdi  |     15:03 Gümüşün qiyməti tarixi maksimuma yüksəlib  |    
Left Banner
Right Banner

Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb

28.12.2019 13:49 5 482
Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb
Kofe içdiyimiz qab onun dadına dolayısı ilə təsir göstərir.

“Food Quality and Preference” jurnalının məlumatına əsasən, belə bir qərara braziliyalı alimlər gəliblər.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, kobud və nahamar daxili örtüyü olan fincanlardan içilən qəhvə acıtəhər dad verir. Hamar örtüklü fincanlar isə qəhvənin dadını şirin edir.

Təcrübədə 230 nəfər iştirak edib, onların arasında həm həvəskar, həm də peşəkar dequstatorlar olub. Onlar xarici və daxili tərəfi hamar keramikadan və nahamar ağ keramikadan olan fincanlarda yüksək keyfiyyətli Braziliya qəhvəsi içiblər. Bu zaman, bütün fincanlar eyni forma və çəkidə olub.

Dequstatorlar bildiriblər ki, hamar fincanlarda içilən qəhvə şirin, kobud fincanlarda içilənlər isə acıtəhər dad verib.скачать dle 11.3