Mojo.az Banner
20:49 Mingəçevirdə ana və qızı dəm qazından zəhərləndi  |     20:36 Ermənistanda Bakı benzini sürətlə satılır  |     20:29 Azərbaycanda cərrah vəfat etdi  |     20:24 Həftəsonu səfərə çıxan sürücülərin NƏZƏRİNƏ!  |     20:15 Cinayətdə şübhəli bilinən 19 nəfər tutuldu  |     20:09 Metronun Bənövşəyi xəttində 5 vaqonlu qatarlara keçilir  |     20:02 Həmkəndlisini öldürüb basdırdığı yerdə it damı tikib - 2 il sonra üstü açılan cinayət (Video)  |     19:54 "Ford" məşhur krossoverin istehsalını dayandırdı  |     19:34 Restoranlarda QR-kodlar təhlükəlidir? - Ekspert rəyi (Video)  |     19:31 Keçmiş bank rəhbəri Zal Yusifovun oğlu yenidən mühakimə olunur: 1,2 milyonluq fırıldaq ittihamı  |     19:18 Nazir: "Rus Evi"nin ləğvi məsələsi başa çatıb  |     19:16 Azərbaycan Ukrayna və Suriyaya nə qədər humanitar yardım edib?  |     19:08 Bakıda obyekt icarəsinin baha və ucuz olduğu ərazilər – QİYMƏTLƏR  |     19:04 Azərbaycanın "qara siyahı"sında neçə nəfər var?  |     18:59 DTX, XRİTDX və MİDA-nın birgə məlumatı: Kibercinayətkarlar məsuliyyətə cəlb ediliblər  |     18:50 Leyla Əliyeva Animasiya Evindən paylaşım edib - FOTO  |     18:18 Leyla Əliyeva "YAŞA" Mərkəzində yaşlı nəslin nümayəndələri ilə görüşüb - FOTO  |     18:14 Bakıda sıxlıq olan küçələrin SİYAHISI  |     18:01 FHN-in polkovnik-leytenantı iş yerində öldü (FOTO)  |     17:48 Telefon mağazasından 1800 manatlıq "iPhone" oğurlandı  |    
Left Banner
Right Banner

Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb

28.12.2019 13:49 5 716
Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb
Kofe içdiyimiz qab onun dadına dolayısı ilə təsir göstərir.

“Food Quality and Preference” jurnalının məlumatına əsasən, belə bir qərara braziliyalı alimlər gəliblər.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, kobud və nahamar daxili örtüyü olan fincanlardan içilən qəhvə acıtəhər dad verir. Hamar örtüklü fincanlar isə qəhvənin dadını şirin edir.

Təcrübədə 230 nəfər iştirak edib, onların arasında həm həvəskar, həm də peşəkar dequstatorlar olub. Onlar xarici və daxili tərəfi hamar keramikadan və nahamar ağ keramikadan olan fincanlarda yüksək keyfiyyətli Braziliya qəhvəsi içiblər. Bu zaman, bütün fincanlar eyni forma və çəkidə olub.

Dequstatorlar bildiriblər ki, hamar fincanlarda içilən qəhvə şirin, kobud fincanlarda içilənlər isə acıtəhər dad verib.скачать dle 11.3