Mojo.az Banner
19:35 Mbappe Çempionlar Liqasında rekorda imza atıb  |     19:10 Beynəlxalq axtarışa verilmiş daha bir şəxs ekstradisiya edilib  |     19:00 Paytaxtda sıxlıq olan küçələrin SİYAHISI  |     19:00 Bakıda evlərdən oğurluq edən "dilənçilər"  |     18:33 "Food Factory"də tanışının kartından 15 500 manat oğurladı  |     18:17 Parlament prospektində yeni piyada keçidi istifadəyə verilib  |     18:04 Əməkdar artistə ağır itki  |     18:01 Sabiq komitə sədri direktor vəzifəsindən çıxarıldı  |     17:48 Mikayıl Cabbarov bu vəzifəyə yenidən seçildi  |     17:40 Yekaterinburq məhkəməsi Səfərov qardaşlarını həbsdə saxladı  |     17:33 10 il sonra qətlə görə tutulmuşdu - Hökm oxundu (FOTO)  |     17:18 Restoranda baytarlıq nəzarəti olmadan saxlanılan heyvanlar aidiyyəti üzrə təhvil verilib  |     17:06 Bu imtahan ödənişli olacaq - Baş nazirdən qərar  |     17:04 Çinlilər Azərbaycanda villadan 357 min manatlıq oğurluq edib  |     16:58 Şəhidlər xiyabanında qeyri-etik videolar çəkən əcnəbilər Azərbaycan xalqından üzr istəyiblər (Video)  |     16:07 Azərbaycan və Sloveniya birbaşa hava əlaqəsinin açılmasını müzakirə edirlər  |     16:02 Onlara 4000 manat məvacib veriləcək (SİYAHI)  |     15:57 Bu il yeni doğulan uşaqlara ən çox hansı adlar qoyulub?  |     15:56 Avropa çempionatı: Azərbaycanın daha iki boksçusu yarımfinala yüksəlib  |     15:42 Nikol Paşinyan: "Ermənilər və azərbaycanlılar arasında dialoq ritorikanı dəyişdirməyə yönəlib"  |    
Left Banner
Right Banner

Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb

28.12.2019 13:49 5 545
Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb
Kofe içdiyimiz qab onun dadına dolayısı ilə təsir göstərir.

“Food Quality and Preference” jurnalının məlumatına əsasən, belə bir qərara braziliyalı alimlər gəliblər.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, kobud və nahamar daxili örtüyü olan fincanlardan içilən qəhvə acıtəhər dad verir. Hamar örtüklü fincanlar isə qəhvənin dadını şirin edir.

Təcrübədə 230 nəfər iştirak edib, onların arasında həm həvəskar, həm də peşəkar dequstatorlar olub. Onlar xarici və daxili tərəfi hamar keramikadan və nahamar ağ keramikadan olan fincanlarda yüksək keyfiyyətli Braziliya qəhvəsi içiblər. Bu zaman, bütün fincanlar eyni forma və çəkidə olub.

Dequstatorlar bildiriblər ki, hamar fincanlarda içilən qəhvə şirin, kobud fincanlarda içilənlər isə acıtəhər dad verib.скачать dle 11.3