12:01 DTX Balakəndə əməliyyat keçirir: İcra başçısı saxlanıldı - FOTO  |     11:59 Lənkəranda qazilər sərxoş vəziyyətdə iki nəfəri döydülər: Saxlanılanlar var  |     11:48 Astanada Qazaxıstan prezidentinin keçmiş müşaviri döyülərək öldürüldü  |     11:39 Paşinyan erməniləri azərbaycanlılarla sülhə hazır olmağa çağırıb  |     11:32 Ramiz Mehdiyevə verilən bütün fəxri adlar, ordenlər barədə məlumat silindi  |     11:21 BDYPİ yağışlı hava şəraiti ilə bağlı sürücü və piyadalara müraciət edib  |     11:15 Ölkə ərazisində küləkli və yağıntılı hava şəraiti davam edir - FAKTİKİ HAVA  |     11:05 Ağstafada qadın sevgilisi tərəfindən bıçaqlandı  |     23:01 Binalarda parklanma yerləri almaq istəyənlərin NƏZƏRİNƏ: Qiymətlər belə olacaq  |     22:56 Türkiyədə azərbaycanlı fəhlələr inşaat zamanı xəsarət alıblar, ölən var  |     22:50 Məşhurların ən bahalı avtomobilləri  |     22:42 “TikTok” bu il Azərbaycanda 900 minə yaxın videonu silib  |     22:36 Braziliyada narkotik satanlara qarşı əməliyyatlarda 132 nəfər öldürülüb  |     22:29 Bakıda bu mənzillərin qiyməti ucuzlaşdı  |     22:28 Süni intellektə kobud davranmaq alınan cavabların dəqiqliyinə necə təsir edir?  |     22:27 Prokuror Tağı İbrahimova ağır cəza istədi  |     22:27 DGK-nın yarım milyon manatlıq avadanlıq aldığı şirkət kimindir?  |     22:26 Sərxoş halda polis idarəsinin hasarını aşdı, həbs edildi  |     22:24 Direktorların vatsap qrupunda qalmaqal  |     22:18 İranda qalmaqal: Sabiq prezidentin qızı açıqlamasına görə məhkəməyə verildi  |    

Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb

Kofe içdiyimiz qab onun dadına dolayısı ilə təsir göstərir.

“Food Quality and Preference” jurnalının məlumatına əsasən, belə bir qərara braziliyalı alimlər gəliblər.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, kobud və nahamar daxili örtüyü olan fincanlardan içilən qəhvə acıtəhər dad verir. Hamar örtüklü fincanlar isə qəhvənin dadını şirin edir.

Təcrübədə 230 nəfər iştirak edib, onların arasında həm həvəskar, həm də peşəkar dequstatorlar olub. Onlar xarici və daxili tərəfi hamar keramikadan və nahamar ağ keramikadan olan fincanlarda yüksək keyfiyyətli Braziliya qəhvəsi içiblər. Bu zaman, bütün fincanlar eyni forma və çəkidə olub.

Dequstatorlar bildiriblər ki, hamar fincanlarda içilən qəhvə şirin, kobud fincanlarda içilənlər isə acıtəhər dad verib.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            5 464 28.12.19 13:49