Mojo.az Banner
23:01 Tramp: "ABŞ artıq Ukrayna böhranında maliyyə cəhətdən iştirak etmir"  |     22:53 Süni intellektlə gəlir qazanmaq: Real fürsətlər və risklər  |     22:47 Bu ölkələr sərhədlərini açdı  |     22:38 Röya keçmiş əri ilə bağlı xahiş etdi  |     22:33 Macarıstanda arxeoloqlar Roma dövrünə aid daş sarkofaq tapıblar  |     22:27 Rayondan gələn arvadını otelə aparıb öldürmək istədi - Bakıda dəhşət saçan CİNAYƏT  |     22:19 “Günə 800 manat qazanırdıq” – Qumar quranlardan etiraf  |     22:14 Bu məşhur “iPhone” modeli köhnəldi – Şirkətlə əlaqələri tam kəsildi  |     22:07 Ukrayna XİN: "Rusiya tankerinə hücumla heç bir əlaqəmiz yoxdur"  |     22:00 Dörd manatlıq şirkət FHN-nin sifarişi ilə fərdi evlər tikəcək  |     21:52 "Zirə" "Neftçi"ni mübarizədən kənarlaşdırdı  |     21:47 Qəzzada daha bir jurnalist həlak oldu  |     21:41 Misirə vizanın qiyməti artıb  |     21:36 Rusiya Prezidenti: Avropa müharibəyə başlasa, bu dəqiqə döyüşməyə hazırıq  |     21:30 Ödənişli yolda quraşdırılan yeni radarlar hansı texniki göstəricilərə malikdir? - Video  |     21:12 Azərbaycanda daha 40 nəqliyyat vasitəsi özəlləşdirilib  |     20:54 Turistlər üçün dünyanın ən təmiz şəhərləri  |     20:45 "Bakı Metropoliteni" bəzi xidmətlərin ixtisaslaşmış şirkətlərə verildiyini açıqlayıb  |     20:41 Məşhur iranlı rejissor həbsxanaya göndərildi  |     20:36 Xırdalanda kişi namaza görə arvadını döyüb dişlərini sındırdı  |    
Left Banner
Right Banner

Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb

28.12.2019 13:49 5 572
Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb
Kofe içdiyimiz qab onun dadına dolayısı ilə təsir göstərir.

“Food Quality and Preference” jurnalının məlumatına əsasən, belə bir qərara braziliyalı alimlər gəliblər.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, kobud və nahamar daxili örtüyü olan fincanlardan içilən qəhvə acıtəhər dad verir. Hamar örtüklü fincanlar isə qəhvənin dadını şirin edir.

Təcrübədə 230 nəfər iştirak edib, onların arasında həm həvəskar, həm də peşəkar dequstatorlar olub. Onlar xarici və daxili tərəfi hamar keramikadan və nahamar ağ keramikadan olan fincanlarda yüksək keyfiyyətli Braziliya qəhvəsi içiblər. Bu zaman, bütün fincanlar eyni forma və çəkidə olub.

Dequstatorlar bildiriblər ki, hamar fincanlarda içilən qəhvə şirin, kobud fincanlarda içilənlər isə acıtəhər dad verib.скачать dle 11.3