Mojo.az Banner
14:13 Avtomobil nömrələrində defis işarəsi ləğv edildi  |     13:54 Bakıda 27 yaşlı oğlanın kanalizasiyaya düşüb ölməsi ilə bağlı sahə rəisi məsuliyyətə cəlb edilib (Foto / Video)  |     13:41 Müəllimini aldadıb 355 min manatını ələ keçirdi - FOTO  |     13:39 Gələn il iki Günəş və iki Ay tutulması baş verəcək  |     13:34 Rəqsanə İsmayılova ev dustaqlığına necə buraxıldı?  |     13:32 Zal Yusifovun oğlu yenidən həbs edildi  |     13:30 Son istifadə tarixi olmayan məhsullar – SİYAHI  |     13:29 Bakıda qarlı havalara görə hazırlıq BAŞLADI  |     13:28 Gələn il fəsillər bu tarixlərdə əvəzlənəcək  |     13:23 Pensiya alanların nəzərinə!  |     13:08 Hadruta növbəti köç karvanı yola salınıb  |     12:50 Sabunçu və Nəsimi rayonunda nəqliyyat vasitələri qaçıran şəxslər saxlanıldı  |     12:48 Bakıda 2 şəhidin məzarı qarət edildi - Video  |     12:46 Cəlilabadda diş poliklinikasında çürümüş kişi meyiti tapıldı  |     12:45 Azərbaycanda sevdiyi qızın 13 yaşlı bacısını hamilə qoyan 23 yaşlı şəxsə HÖKM OXUNDU  |     12:43 İndoneziya sahillərində 5,8 bal gücündə zəlzələ baş verib  |     12:42 "Caspian International"ın vəzifəli şəxsləri tərəfindən pulu oğurlanan həkim Aytən Səfərova imiş  |     12:40 Hisə verilmiş balıqlar bahalaşıb - Video  |     12:38 Türkiyə COP31 iqlim sammitinə ev sahibliyi edəcək  |     12:34 Alyona Əliyeva "Yeni Klinika"dakı açılışdan paylaşım etdi - Video  |    
Left Banner
Right Banner

Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb

28.12.2019 13:49 5 512
Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb
Kofe içdiyimiz qab onun dadına dolayısı ilə təsir göstərir.

“Food Quality and Preference” jurnalının məlumatına əsasən, belə bir qərara braziliyalı alimlər gəliblər.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, kobud və nahamar daxili örtüyü olan fincanlardan içilən qəhvə acıtəhər dad verir. Hamar örtüklü fincanlar isə qəhvənin dadını şirin edir.

Təcrübədə 230 nəfər iştirak edib, onların arasında həm həvəskar, həm də peşəkar dequstatorlar olub. Onlar xarici və daxili tərəfi hamar keramikadan və nahamar ağ keramikadan olan fincanlarda yüksək keyfiyyətli Braziliya qəhvəsi içiblər. Bu zaman, bütün fincanlar eyni forma və çəkidə olub.

Dequstatorlar bildiriblər ki, hamar fincanlarda içilən qəhvə şirin, kobud fincanlarda içilənlər isə acıtəhər dad verib.скачать dle 11.3