Mojo.az Banner
14:03 5 aptekdə nöqsanlar aşkarlandı  |     13:50 Azərbaycanda siqaretin qiyməti bahalaşacaq  |     13:48 Cinayətdə şübhəli bilinən 35 nəfər saxlanıldı  |     13:47 Bakıda neft quyusu yaxınlığında yanğın  |     13:36 Azərbaycanın üç boksçusu dünya çempionatında yarımfinala yüksəlib  |     13:36 "Şərurlu İsfəndiyar"ın məhkəməsində Ramiz Mehdiyevin də adı hallanır: Vəkil etiraz etdi  |     13:35 Rusiyada universitetdə partlayış: Ölənlər və yaralananlar var  |     13:33 Fəaliyyəti dayandırılan "Paysis"in tutulan rəhbərinin əmlakına HƏBS QOYULDU (Yenilənib)  |     13:31 Paşinyan: "Əminəm ki, Azərbaycan nümayəndə heyətləri yaxın gələcəkdə Ermənistana səfər edəcəklər"  |     13:30 Azərbaycanı Türkmənistanın bitərəfliyinin tanınmasının ildönümü ilə bağlı tədbirlərdə Baş nazir təmsil edəcək  |     13:28 İrandan Azərbaycana 53 kiloqram narkotiki keçirmək istəyən şəxs TUTULDU  |     13:28 Masazırda məktəbin qarşısında lük problemi: "Neçə nəfər ora düşüb, ağzını bağlamırlar" (Video)  |     13:22 Gümüşün qiymətində tarixi rekord  |     13:22 Üç milyonluq cinayətlə bağlı general ifadə verdi: "Dedim ki, şabalıd işinə baxırıq, monopolistik"  |     13:18 Fövqəladə Hallar Nazirliyi balıq ovu ilə məşğul olan şəxslərə müraciət edib  |     13:15 Generalın vəzifəli oğlu saxlanıldı  |     13:12 Bakıda iki maşın toqquşdu - Sürücünün xilasedilmə GÖRÜNTÜLƏRİ (Video)  |     13:11 Güclü yağış 71 nömrəli orta məktəbin şağirdlərinin gediş-gəlişinə problem yaratdı (Video)  |     13:10 Türkiyədə zəlzələ oldu  |     13:09 Ramil Usubov Viktor Mahmudovla görüşüb  |    
Left Banner
Right Banner

Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb

28.12.2019 13:49 5 632
Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb
Kofe içdiyimiz qab onun dadına dolayısı ilə təsir göstərir.

“Food Quality and Preference” jurnalının məlumatına əsasən, belə bir qərara braziliyalı alimlər gəliblər.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, kobud və nahamar daxili örtüyü olan fincanlardan içilən qəhvə acıtəhər dad verir. Hamar örtüklü fincanlar isə qəhvənin dadını şirin edir.

Təcrübədə 230 nəfər iştirak edib, onların arasında həm həvəskar, həm də peşəkar dequstatorlar olub. Onlar xarici və daxili tərəfi hamar keramikadan və nahamar ağ keramikadan olan fincanlarda yüksək keyfiyyətli Braziliya qəhvəsi içiblər. Bu zaman, bütün fincanlar eyni forma və çəkidə olub.

Dequstatorlar bildiriblər ki, hamar fincanlarda içilən qəhvə şirin, kobud fincanlarda içilənlər isə acıtəhər dad verib.скачать dle 11.3