Mojo.az Banner
23:00 Bu şəxslər "TikTok"dan milyonlar qazanır  |     22:53 Şikayətlərə görə işdən çıxarılan keçmiş rəis yeni vəzifəyə təyin olunub  |     22:47 Böyük satışda balans dəyişir: "Netflix"in qarşısına 108 milyard dollarlıq maneə çıxdı  |     22:42 ABŞ bu il 85 min vizanı ləğv edib  |     22:35 Evdən oğurluq edən kürəkən saxlanıldı  |     22:30 Bu xəstəxanalarda "vozafiks" yoxa çıxdı - Həkimlər TƏBİB-i günahlandırır  |     22:21 Ölümdən sonrakı həyat: Bakının adı Misirin 3500 illik "Ölülər kitabı"nda niyə çəkilir? (VİDEO)  |     22:16 Rusiyada hərbi təyyarə qəzaya uğradı: 7 nəfər öldü  |     22:10 Ehtiyac meyarı 15 manat artırıldı  |     22:03 Tom Kruzun keçmiş həyat yoldaşları ayrıldığı sevgilisini dəstəklədi  |     21:58 Okeanların ən soyuq müharibəsi: Buzqıran gəmilər necə işləyir?  |     21:51 Azərbaycan Dövlət Radiosuna yeni direktor təyin olundu  |     21:47 Xarici diplomların tanınması gələn ilin əvvəlinə qədər dayandırılacaq  |     21:40 Zığ dairəsi-Hava Limanı yolunda sürət həddi endirildi  |     21:34 Metronun "İçərişəhər" stansiyası yaxınlığında QƏZA: Avtomobil AŞDI (Video)  |     21:26 Ermənistanın dövlət borcu 10 faizdən çox artıb  |     21:21 Gümüşün qiyməti üç faizdən çox artaraq tarixi maksimumu yenilədi  |     21:14 Daha bir yeni nəsil qatar xəttə buraxıldı  |     21:05 Şikayətlərə görə işdən çıxarılan keçmiş rəis yeni vəzifəyə təyin olunub  |     20:59 Namizəd Səfərov saxlanıldı  |    
Left Banner
Right Banner

Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb

28.12.2019 13:49 5 620
Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb
Kofe içdiyimiz qab onun dadına dolayısı ilə təsir göstərir.

“Food Quality and Preference” jurnalının məlumatına əsasən, belə bir qərara braziliyalı alimlər gəliblər.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, kobud və nahamar daxili örtüyü olan fincanlardan içilən qəhvə acıtəhər dad verir. Hamar örtüklü fincanlar isə qəhvənin dadını şirin edir.

Təcrübədə 230 nəfər iştirak edib, onların arasında həm həvəskar, həm də peşəkar dequstatorlar olub. Onlar xarici və daxili tərəfi hamar keramikadan və nahamar ağ keramikadan olan fincanlarda yüksək keyfiyyətli Braziliya qəhvəsi içiblər. Bu zaman, bütün fincanlar eyni forma və çəkidə olub.

Dequstatorlar bildiriblər ki, hamar fincanlarda içilən qəhvə şirin, kobud fincanlarda içilənlər isə acıtəhər dad verib.скачать dle 11.3