Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:25 Sabiq qərargah rəisi dünyasını dəyişdi  |     22:16 "JOY Travel" şirkətinin rəhbərlərindən biri həbs edildi  |     22:11 3 aydan sonra hərbi xidmətə gedəcəkmiş - Yeniyetmənin meyiti tapıldı  |     22:02 Rusiya məhkəməsi azərbaycanlı iş adamını cinayətdə təqsirli bilib?  |     21:54 Trampın qızıldan heykəli qoyuldu  |     21:49 Azərbaycan Əfqanıstana "AI-92" markalı benzinin tədarükünə başlayıb  |     21:41 Rusiya Ukraynaya zərbə endirib, beş nəfər həlak olub  |     21:35 Zaxarova: Rusiyanın sərhəd gəmisi gələn həftə Bakı limanına daxil olacaq  |     21:26 "Oleq Bakinski"nin şikayəti təmin olunmayıb  |     21:21 Eyfel qülləsi bağlanıb  |     21:14 Naxçıvanda Memar Əcəminin abidəsi ucaldılacaq  |     21:08 Teymur Rəcəbov Bakıda "Formula 1" pilotları ilə şahmat oynayıb  |     21:00 Yanvar-avqust aylarında İİV-ə yoluxan 42 nəfər narkotik istifadəçisi olub  |     20:55 Ötən səkkiz ayda narkotiklərlə bağlı 3614 nəfər cinayət məsuliyyətinə cəlb edilib, 67-si əcnəbidir  |     20:49 Azərbaycanın mədəniyyəti və milli mətbəxi Parisdə təqdim edilib  |     20:44 "Bakı Taksi Xidməti" Heydər Əliyev Beynəlxalq Aeroportundakı vəziyyətə münasibət bildirib  |     20:37 2002-ci ildən sonra prokurorluq orqanlarına işə qəbulla bağlı 26 müsabiqə keçirilib  |     20:32 Milli Məclisdə Heydər Əliyev irsinə həsr olunan ictimai dinləmə keçiriləcək  |     20:22 Azərbaycanda ətin bahalaşması davam edəcəkmi? (FOTO)  |     20:17 Baş nazir: Ermənistan hökumətində istefalar gözlənilmir  |    

Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb

Kofe içdiyimiz qab onun dadına dolayısı ilə təsir göstərir.

“Food Quality and Preference” jurnalının məlumatına əsasən, belə bir qərara braziliyalı alimlər gəliblər.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, kobud və nahamar daxili örtüyü olan fincanlardan içilən qəhvə acıtəhər dad verir. Hamar örtüklü fincanlar isə qəhvənin dadını şirin edir.

Təcrübədə 230 nəfər iştirak edib, onların arasında həm həvəskar, həm də peşəkar dequstatorlar olub. Onlar xarici və daxili tərəfi hamar keramikadan və nahamar ağ keramikadan olan fincanlarda yüksək keyfiyyətli Braziliya qəhvəsi içiblər. Bu zaman, bütün fincanlar eyni forma və çəkidə olub.

Dequstatorlar bildiriblər ki, hamar fincanlarda içilən qəhvə şirin, kobud fincanlarda içilənlər isə acıtəhər dad verib.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            5 317 28.12.19 13:49