Mojo.az Banner
22:59 Tuneldən qopan daşlar avtomobilə ziyan vurub (VİDEO)  |     22:52 Zelenski Uitkoff və Kuşnerlə müzakirə apardı  |     22:46 Futbolçu olmaq istəyənlərin NƏZƏRİNƏ: Seçimlər başlayır  |     22:40 Valideynlərə xəbərdarlıq: Uşaqlarda buna diqqət edin  |     22:31 Suriyada yeni valyuta tədavülə buraxılacaq  |     22:25 Bu ərazilərdə qaz olmayacaq  |     22:18 Saakaşvilinin yaxın adamı DTX tərəfindən saxlanıldı  |     22:10 Yeni il gecəsi bulvara çıxanlara ŞAD XƏBƏR  |     21:58 "Görüblər ki, uşaq orda bükülü vəziyyətdədir, baş hissəsi yanıb"  |     21:48 Azərbaycanda dövlət qurumları birləşdirilir? - MÜHÜM AÇIQLAMA  |     21:35 Müğənni qardaşını öldürən şəxs hakim qarşısına çıxarıldı  |     21:00 Bəzi yollar buz bağlayacaq - XƏBƏRDARLIQ  |     20:53 İcbari tibbi sığorta fondunun builki büdcəsinin tərkibi dəyişib  |     19:58 Qazaxıstan AZAL təyyarəsinin aviaqəzası ilə bağlı istintaqın başa çatma müddəti barədə məlumat yayıb  |     19:20 Ukrayna Rostov vilayətindəki neft emalı zavoduna zərbə endirdi  |     19:00 Dövriyyədə olan ödəniş kartlarının sayı açıqlandı  |     18:57 Sumqayıtda yaşayış binasında yanğın - Xəsarət alan var  |     18:51 "Karvan-Yevlax" futbolçusu ilə yollarını ayırıb  |     17:55 Paytaxtın hansı küçələrində sıxlıq var?  |     17:52 Yasamalda ictimai iaşə müəssisəsində ciddi nöqsanlar aşkarlanıb  |    
Left Banner
Right Banner

Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb

28.12.2019 13:49 5 710
Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb
Kofe içdiyimiz qab onun dadına dolayısı ilə təsir göstərir.

“Food Quality and Preference” jurnalının məlumatına əsasən, belə bir qərara braziliyalı alimlər gəliblər.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, kobud və nahamar daxili örtüyü olan fincanlardan içilən qəhvə acıtəhər dad verir. Hamar örtüklü fincanlar isə qəhvənin dadını şirin edir.

Təcrübədə 230 nəfər iştirak edib, onların arasında həm həvəskar, həm də peşəkar dequstatorlar olub. Onlar xarici və daxili tərəfi hamar keramikadan və nahamar ağ keramikadan olan fincanlarda yüksək keyfiyyətli Braziliya qəhvəsi içiblər. Bu zaman, bütün fincanlar eyni forma və çəkidə olub.

Dequstatorlar bildiriblər ki, hamar fincanlarda içilən qəhvə şirin, kobud fincanlarda içilənlər isə acıtəhər dad verib.скачать dle 11.3