Mojo.az Banner
23:03 "Yaxşı sürücü qışda tanınar" - Yolda qalmaq istəməyənlər üçün vacib qaydalar  |     22:58 Avropa ölkəsi həyəcan təbili çalır: Afrika donuz taunu 30 il sonra qayıtdı  |     22:51 Bankların müştərilərin xəbəri olmadan “qopardığı” xidmət haqları - Bu, nə qədər qanunidir?  |     22:46 Azərbaycanlı gimnast beynəlxalq turnirdə 2 qızıl medal qazandı  |     22:40 Qarpız almağa getdi, satıcının "iPhone 16 Pro" telefonunu oğurladı  |     22:35 Bu ərazilərdə kirayə evlər fantastik qiymətə qalxıb - 5 min AZN-dək...  |     22:27 Sabah Bakı və Abşeronda leysan yağacaq  |     22:22 Bulvarda dənizdən tanınmış fotoqrafın meyiti tapıldı  |     22:15 Qanun dəyişir: 8 min manatlıq müavinət kimlərə veriləcək?  |     22:09 Ağdaşda kişi meyiti aşkarlanıb  |     21:58 Heydər Əliyev Fondu ilə Həmdan Bin Rəşid Əl Maktum Fondu arasında əməkdaşlıq müzakirə edilib - FOTO  |     21:48 "Qəbələ" - "Turan Tovuz" oyununun davamı sabah keçirilməyəcək  |     21:24 DÇ-2026-nın İran - Misir oyunu LGBT-yə həsr olunacaq  |     21:09 Sabah paytaxtın bəzi ərazilərində qaz olmayacaq  |     20:44 Ruben Vardanyanın məhkəməsində zərərçəkmiş şəxslərin ifadələri dinlənilib  |     20:26 Qusarda narkotikin təsiri altında avtomobil idarə edən sürücü saxlanılıb  |     19:39 Kommunal xidmətlərin vahid informasiya sistemi bu tarixdə istifadəyə veriləcək  |     19:38 Müğənni Dəniz Əsədova növbəti dəfə hakim qarşısına çıxarılacaq  |     19:09 Misin qiyməti tarixi maksimuma çatıb  |     18:41 Yaponiyada güclü zəlzələ: Üç metr hündürlükdə sunami gözlənilir  |    
Left Banner
Right Banner

Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb

28.12.2019 13:49 5 602
Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb
Kofe içdiyimiz qab onun dadına dolayısı ilə təsir göstərir.

“Food Quality and Preference” jurnalının məlumatına əsasən, belə bir qərara braziliyalı alimlər gəliblər.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, kobud və nahamar daxili örtüyü olan fincanlardan içilən qəhvə acıtəhər dad verir. Hamar örtüklü fincanlar isə qəhvənin dadını şirin edir.

Təcrübədə 230 nəfər iştirak edib, onların arasında həm həvəskar, həm də peşəkar dequstatorlar olub. Onlar xarici və daxili tərəfi hamar keramikadan və nahamar ağ keramikadan olan fincanlarda yüksək keyfiyyətli Braziliya qəhvəsi içiblər. Bu zaman, bütün fincanlar eyni forma və çəkidə olub.

Dequstatorlar bildiriblər ki, hamar fincanlarda içilən qəhvə şirin, kobud fincanlarda içilənlər isə acıtəhər dad verib.скачать dle 11.3