Qırmızı ət şəkərli diabet riskini 44% artırır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:56 Astarada zərərvericilər meyvə bağlarına ciddi ziyan vurur  |     22:47 Livandakı səfirliyimizin əməkdaşları təxliyə edildi  |     22:41 Ərdoğan Mirzoyanı qəbul edəcək  |     22:27 Bakıda qanunsuz işləyən obyekt bağlandı 12 Punto 14 Punto 16 Punto  |     22:18 Qəbələdə 3 nəfər güllələnib, onlardan ikisi ölüb  |     22:09 Sabah Bakının bu ərazilərində qaz olmayacaq  |     21:56 İsrail XİN başçısı HƏMAS lideri Sinvarın öldürüldüyünü təsdiqləyib  |     21:47 Azərbaycanın məşhur şəhəri haqda Avropada görün nə danışırlar – Dünya bura axışa bilər  |     21:39 Azərbaycanın üç boksçusu Avropa çempionatında finala yüksəlib  |     21:30 Sabahın havası ilə bağlı daha birXƏBƏRDARLIQ  |     21:19 Aİ-dən Ukrayna ilə bağlı çağırış  |     21:15 Baş Prokurorluq Vyanada COP-la bağlı tədbir keçirdi  |     21:07 DİQQƏT: Vəzifədə çalışmaq istəyənlərə ŞANS VERİLDİ  |     20:52 Baş Prokurorluq: 2020-ci il oktyabrında ermənilər Gəncəni “Smerç” və “Elbrus” raketləri ilə vurub  |     20:45 Qocalmanın altında yatan yeni mexanizm kəşf edildi  |     20:40 Gəncəyə edilən hücumlar nəticəsində dəymiş ziyanın məbləği açıqlandı  |     20:30 Dünya Bankı Azərbaycanda inflyasiya proqnozunu artırdı  |     20:19 Lütvəli Babayevin biznesmen oğlu Türkiyəyə QAÇIB: İki milyonluq yeyintidə HƏBSLƏR VAR  |     19:52 Azərbaycanda taksi və avtobuslara yeni fərqlənmə nişanları verilib  |     19:35 XİN: "Azərbaycanın Livandakı səfirliyinin heyəti qismən təxliyə olunub"  |    

Qırmızı ət şəkərli diabet riskini 44% artırır

Honkonq Universitetinin mütəxəssisləri müəyyən ediblər ki, qırmızı ət yemək ürək-damar xəstəlikləri və şəkərli diabet riskini artıra bilər.

Tədqiqatçılar ABŞ, Avstraliya, Böyük Britaniya, Fransa, Almaniya, Çin, Yaponiya, Qərbi Afrika, Cənubi Koreya və Sinqapur da daxil olmaqla ölkələrdə yaşayan altı milyondan çox insanın iştirak etdiyi 70 tədqiqatın məlumatlarını araşdırıblar. Tədqiqatçıların məqsədi gündə əlavə olaraq 50 qram emal edilmiş qırmızı ət və gündə 100 qram emal edilməmiş qırmızı ət istehlakının təsirlərini öyrənmək idi.

Nəticələr belə idi: Ən azı 50 qram daha çox emal edilmiş qırmızı ət yeyən insanlarda ürək-damar xəstəliklərinə tutulma riski 26 faiz, 2-ci tip diabetə tutulma riski isə 44 faiz artıb.

İnsanların ənənəvi olaraq daha çox taxıl və tərəvəz yediyi şərq ölkələrində bu rəqəmlər, ümumiyyətlə, daha az olub. Belə ki, Şərq ölkələrində emal edilmiş qırmızı ət istehlak edərkən şəkərli diabetin inkişaf risk əmsalı 0,96, Qərb ölkələrində isə 1,51 olub. Şərqdə insult riski əmsalı 0,71, Qərbdə isə 1,13 olub.

Mənbə: Ramblerскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            408 13.10.23 13:37