"Dönəri bir saat ərzində yemək lazımdır" - AQTA-dan XƏBƏRDARLIQ (VİDEO) » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:59 Şuşada daha iki məscid inşa edilir  |     22:53 "Şamaxı" daha bir futbolçunu heyətinə qatıb  |     22:47 Qazaxda 26 yaşlı oğlanı elektrik cərəyanı vuraraq öldürüb  |     22:40 İçki içib hücum çəkdi: Qardaşların davası ölümlə bitdi  |     22:32 Ukrayna hökuməti Rusiya Federasiyası ilə birbaşa danışıqların olmayacağını açıqlayıb  |     22:29 Qəbələdə zəncirvari yol qəzası baş verib, ölən və xəsarət alanlar var - YENİLƏNİB  |     22:26 Şəmkirdə az yaşlını maşın vuraraq öldürüb  |     22:18 Paşinyan sərhədimizə gəldi: 3 gün qalacaq  |     22:02 Kürdə balıq tutan şəxs bədbəxt hadisə nəticəsində ölüb  |     21:47 Ərdoğan Azərbaycan xalqını təbrik edib  |     21:40 Sakinlərin DİQQƏTİNƏ: Bakının bəzi küçələrində yol hərəkətində dəyişiklik edilir  |     21:31 Fransanın sabiq prezidenti seçkidə namizədliyini irəli sürdü  |     21:24 AVRO-2024: B qrupunun ilk oyunu başlayıb  |     21:14 Elektrik lampasını dəyişən qadın cərəyanın qurbanı oldu  |     21:07 Ata oğurladığı pulla qızına toy etdi  |     20:53 Şəhid qızı dəhşətli qəzaya düşdü  |     20:45 Hacı Surxay: "Ətin kiloqramla qurbanlıq adı ilə satılması doğru deyil" - VİDEO  |     20:39 Dostunun pasportu ilə Bakıya əylənməyə gəldi - Cərimələndi  |     20:30 Kot d’İvuarda güclü yağışlar nəticəsində səkkiz nəfər ölüb  |     20:24 Ermənistanda “Daşnaksütyun” partiyasının 13 üzvü saxlanılıb  |    

"Dönəri bir saat ərzində yemək lazımdır" - AQTA-dan XƏBƏRDARLIQ (VİDEO)

Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi tərəfindən dönərxanalarda hazırlanan məhsulun istehlakı zamanı diqqət edilməli tələblərlə bağlı maarifləndirici videoçarx hazırlanıb.

Videoçarxda qeyd olunur ki, hər bir istehlakçı dönərxanalarda ümumi, lakin hər kəsin bilməsi vacib olan məqamlara diqqət etməklə ilkin qiymətləndirmə apara bilər. Buraya ilk növbədə dönər satılan obyektdə sanitar-gigiyenik qaydalar, eləcə də dönər hazırlayan şəxslərin gigiyena qaydalarına əməl etməsi aiddir.

Diqqət edilməsi vacib olan digər məqam isə dönər hazırlamaq üçün istifadə olunan inqrediyentlərin saxlanma şəraiti, xüsusilə temperatur şəraiti və mal qonşuluğu prinsipinin qorunması ilə bağlıdır. Belə ki, çiy ətlə bişmiş ət, həmçinin digər qida məhsullarının yanaşı saxlanılması yolverilməzdir. Çarpaz çirklənmənin qarşısını almaq üçün çiy və bişmiş məhsullar üçün olan avadanlıqlar da (kəsici alətlər - bıçaq, istifadə olunan qablar) ayrılmalıdır. Ət və ya quş əti baytarlıq nəzarətindən keçmiş olmalıdır.

Dönər hazırlamaq üçün istifadə olunacaq çiy ət, eləcə də mayonez və ketçup mütləq tələb edilən temperatur şəraitində saxlanılmalıdır. Həmçinin, ətin, əsas inqrediyentlərdən olan dönər çörəyi və ya lavaşının təzə olub-olmaması, mayonez və ketçupun yararlılıq müddətlərinə də diqqət edilməlidir. İstifadə olunan tərəvəzlərin (pomidor, xiyar, göyərtilər) təmiz yuyulması da vacib şərtdir. Hazırlanmış dönər iki saat ərzində istehlak edilməlidir. İsti aylarda isə bu müddət bir saata kimi qısalır.

Agentlik vətəndaşları ictimai nəzarəti gücləndirməyə və istehlakçını hər hansı uyğunsuzluq və ya xoşagəlməz hallar olduqda "1003 - Çağrı Mərkəzi"nə bu barədə məlumat verməyə və dövlətə bu sahədə dəstək göstərməyə dəvət edir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            231 22.05.24 12:57