“Çayxor”ların nəzərinə: Qaynar çay XƏRÇƏNG YARADIR » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:55 Azərbaycan borclanma limitini artırır  |     22:51 Azərbaycan parlamenti Çexiyaya etiraz məktubu göndərib  |     22:29 Azərbaycanda işğaldan azad olunmuş ərazilərə xərcləmələr 1 milyard manatdan çox artırılır  |     22:16 Sabah intensiv yağış yağacaq  |     22:09 Lukaşenko İran Prezidenti Rəisinin ölümündə ABŞ-ni günahlandırıb  |     22:03 Rusiya Yaponiya ilə nüvə silahına dair müqaviləni ləğv edib  |     21:57 Azərbaycanda istifadə edilməyən peyvəndlərin aqibəti necə olub?  |     21:45 Daha iki bank bağlana bilər  |     21:39 Aşağı keyfiyyətli alkoqollu içkilərin satışının qarşısı alınacaq  |     21:33 İki uşaq atası 10 dəqiqə içində öldü - TƏFƏRRÜAT (VİDEO)  |     21:24 Ceyhun Bayramov Berboku Ermənistanla sülh prosesində fikir ayrılıqları barədə məlumatlandırıb  |     21:17 Məşhur reper növbəti dəfə zorlamada ittiham olunur  |     21:12 Qənirə Paşayevanı bu deputat əvəzlədi  |     21:01 Quş qripi xəstəliyi ilə bağlı tətbiq olunan bəzi məhdudiyyətlər aradan qaldırılıb  |     20:53 Ermənistanda separatçıların qondarma sabiq meri ev dustaqlığına məhkum edilib  |     20:46 Siqaretin idxalı sahəsində yeni tələb qoyulub  |     20:40 Mərkəzi Hərbi hospitalın keçmiş rəisi vəfat edib  |     20:35 Azərbaycanın beynəlxalq axtarışa verdiyi üç nəfər Rusiyadan ekstradisiya edilib  |     20:28 Mirzoyan estoniyalı həmkarına Azərbaycanla sərhədlərin delimitasiyası prosesi barədə danışıb  |     20:19 MDB ölkələrinin baş nazirləri enerji sahəsində əməkdaşlıq konsepsiyasını təsdiq ediblər  |    

“Çayxor”ların nəzərinə: Qaynar çay XƏRÇƏNG YARADIR

Çay ölkəmizdə ən çox istehlak edilən içkilərdəndir. Ölkə olaraq çayı isti və sürətlə içmək kimi vərdişimiz var. Lakin çoxlarımız qaynar çayın selikli qişanı yandırdığından, beləliklə, ağız nahiyəsində xərçəng riskini 3 dəfə artırdığından məlumatsızıq.
 
Türkiyəli tanınmış professor Oğuz Kösə “çayxor”lara çayı çox isti deyil, bir az soyuq içməyi tövsiyə edib.
 
Onun sözlərinə görə, Çin və Amerikada aparılan araşdırmalardan məlum olub ki, isti və intensiv şəkildə istehlak edilən çay ağız və boğaz selikli qişasına xroniki ziyan vurur, gələcəkdə baş-boyun bölgəsinin xərçəngə tutulma riskini artırır.
 
Professor çayın 15 dəqiqədə dəmlənməsini və yarım saat ərzində içilməsini tövsiyə edib: “Çay tərkibində güclü antioksidanlar olan qiymətli milli içkidir. Diqqətli olsaq, onu ilıq və təzə içsək, çaydan aldığımız həzzi artıra bilərik".
//pravda.azскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            840 21.11.23 14:59