Alimlərdən xərçənglə bağlı İNANILMAZ KƏŞF: hər gün yediyimiz bu qidalar əslində... » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
18:15 Naxçıvan üzrə iyul ayının pensiyaları ödənilib  |     18:13 Yekaterinburqda həbs edilən azərbaycanlılar avtomobili yandırmaqda şübhəli bilinirlər - Video  |     18:07 Bakıda iş adamının iki villası qarət edildi: Yarım milyon manatdan artıq oğurluq  |     18:06 Hindistandan Rusiyaya bir milyon əmək miqrantı köçəcək  |     17:20 "Sumqayıt" azarkeşlərinə ŞAD XƏBƏR  |     16:50 Hacıqabul şəhərinin bir hissəsi QAZSIZ QALACAQ  |     16:35 Rusiya ordusu Donetsk vilayətində yaşayış məntəqəsini işğal etdi  |     15:34 Bakı və Sumqayıt şəhərlərində oğurluq edən şəxslər saxlanılıblar  |     14:40 Trampın Netanyahu ilə görüşünün təfərrüatı məlum oldu  |     14:34 2025-ci ildə 6 minə yaxın keçmiş məcburi köçkün bu kəndlərə qayıdacaq  |     14:27 Astarada 650 abonentin qaz təchizatı dayandırılacaq  |     14:17 Daha bir QHT rəhbərinin həbs müddəti artırıldı  |     13:16 Günəşdə daha bir güclü partlayış baş verdi  |     12:55 Sabah Əbu-Dabidə İlham Əliyevlə Nikol Paşinyan arasında görüş keçiriləcək  |     12:53 Bəşir Süleymanlının həbs müddəti uzadıldı  |     12:43 Nuranə on il əvvəl bənzər hadisədə xəsarət alıbmış - Video  |     12:40 Sabah 38 dərəcə isti olacaq  |     12:39 Ermənistan Müdafiə Nazirliyinin poliqonunda partlayış: Yaralılar var  |     12:08 Azərbaycan və Qazaxıstan PUA-larla təlim keçirir - VİDEO  |     12:07 Ceyhun Bayramov diplomatları peşə bayramı münasibətilə təbrik edib - FOTO  |    

Alimlərdən xərçənglə bağlı İNANILMAZ KƏŞF: hər gün yediyimiz bu qidalar əslində...

Sarımsaq və soğandan istifadən yoğun bağırsaqda yarana biləcək xərçəngin inkişaf riskini azalda bilər.

Median.Az
xəbər verir ki, bunu çinli elm adamları deyir.

"Asiya-Sakit Okean Kliniki Onkologiya Dərgisi"ndə yer alan araşdırmada qalın bağırsaq xərçənginə tutulan 833 xəstənin yaş, cinsiyyət və yaşadıqları yerlə bağlı bilgiləri 833 sağlam insanın bilgiləri ilə müqayisə edilib. Araşdırmaya qatılan insanlarla mütəmadi olaraq qida rasionları və hansı sıxlıqda yemək yemələri ilə bağlı sorğu aparılıb. Beləliklə, bol miqdarda soğan və sarımsaq yeyən insanlarda qalın bağırsaq xərçənginin yaranma riskinin digər insanlara nisbətdə 79% daha az olduğu ortaya çıxıb.

Araşdırma daha da dərinləşdirilərək soğan və sarımsaqda bədxassəli şişin yaranma riskini azaldan komponentlərin olduğu aşkarlanıb.

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının hesabatına görə, qalın bağırsaqda yaranan xərçəng bu xəstəliyin ən çox yayılmış növlərindən biridir. (publika.az)скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 130 25.02.19 23:15