Mojo.az Banner
21:48 Azərbaycanda çay istehsalı azalıb  |     21:41 "Ford" maliyyə itkiləri və Trampın siyasətinə görə elektrik avtomobillərdən imtina edir  |     21:37 Banka kreit borcu olanlar üçün VACİB XƏBƏR  |     21:21 Putinin Türkiyəyə səfəri gözlənilir  |     21:19 "Babək qalası" adlandırılan QƏDİM TİKİLİDƏ arxeoloji qazıntı işləri aparılacaq? (Video)  |     21:10 ÜST: "Honkonq qripi" sürətlə yayılır"  |     21:05 Ermənistanda hərbi xidmətin müddəti azaldıldı  |     20:58 Vardanyanın məhkəmə istintaqı yekunlaşdı  |     20:43 Naxçıvanda son 1 ayda 85 nəfər məsuliyyətə cəlb edilib  |     20:37 Göyçayda qəza olub, xəsarət alan var  |     20:30 Ailəsi o qızı təhsildən belə yayındırıbmış - Rəsmi  |     20:24 DİQQƏT: Bəzi ərazilərdə qaz olmayacaq  |     20:17 Elektron siqaretlərdən istifadə edənlər cərimələnəcəklər?  |     20:08 Ukrayna Kirkorovu axtarışa verdi  |     20:02 19 yaşlı qız dəm qazından öldü  |     19:55 Bura hansısa xarici ölkə deyil, Bayıldır... - Video  |     19:50 Reabilitasiya mərkəzindəki ölümə görə - 10 il 6 ay həbs aldı  |     19:42 “Elektron siqaretlər xüsusilə gənclər üçün fəsad yaradır”  |     19:37 Rusiyada “YouTube” tam bloklanacaq  |     19:29 Bakıda 25 min manatlıq lotereya dələduzluğu  |    
Left Banner
Right Banner

"On numara" ictimai iaşə müəssisəsində ciddi nöqsanlar aşkarlanıb

16.12.2025 17:44 120
Bakı şəhəri, Nərimanov rayonu, Ə.Rəcəbli küçəsi, ev 42C ünvanında fəaliyyət göstərən "On numara" ictimai iaşə müəssisəsində plandankənar yoxlama keçirilib.

Bu barədə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi məlumat yayıb.

Yoxlama zamanı qida təhlükəsizliyi sahəsində texniki normativ hüquqi aktların, sanitariya norma və qaydalarının bir sıra tələblərinin pozulması faktları müəyyən edilib.

Bildirilib ki, müəssisənin qida təhlükəsizliyi qeydiyyatından keçmədən qanunsuz fəaliyyət göstərdiyi, istehlaka təqdim edilən dönərlərin müvafiq müşayiətedici sənədlərinin olmadığı, əvvəlki gün bişirilmiş dönərin yenidən isidilərək istehlaka verilməsi məqsədilə dondurucuda saxlanıldığı, texnoloji ardıcıllıq prinsipinə riayət olunmadığı, emal zamanı qida məhsullarının təhlükəsizliyi sahəsində müəyyən edilmiş tələblərə cavab verən xammaldan istifadə edilmədiyi, işçilərin tibbi müayinədən keçirilmədiyi və soyuq qəlyanaltıların saxlanma rejiminin normativ tələblərə cavab vermədiyi aşkarlanıb. Bundan əlavə, zərərvericilərin mətbəx sahəsinə daxil olmasının qarşısını almaq üçün tədbirlərin görülmədiyi məlum olub.

Faktla bağlı obyekt rəhbərliyi barəsində inzibati protokol tərtib olunub, istehlaka hazır qidalardan nümunələr götürülərək laboratoriyaya təqdim edilib. Nöqsanlar aradan qaldırılanadək soyuq qəlyanaltıların emalı sahəsində işlərin görülməsi və xidmətlərin göstərilməsi dayandırılıb.скачать dle 11.3