Qoz-fındıq hansı halda beyinə zərər verə bilər? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:03 Sumqayıtda 48 yaşlı qadın dəm qazından ölüb  |     22:42 “Dedim, qoy məni elə öldü bilsinlər” - 9 ay sonra tapılan Kənan  |     22:32 "Son zəng" geyimi ilə bağlı məktəbələrə təlimat verildi  |     22:20 Hakerlər kriptovalyuta nəhəngindən 20 milyon dollar fidyə tələb etdi  |     22:13 Naxçıvanda əhalinin sayı 1 ildə 2 min 204 nəfər artıb  |     22:05 İşə qəbul zamanı bu 6 ifadəni işlətmək olmaz - Rekruiterdən vacib məsləhətlər  |     22:00 Saxta Twitter işçisinin Harvard süni intellekt startapının təsisçisi olduğu ortaya çıxıb  |     21:51 Bu institut xidməti maşın alır - 1-i 185 min manata  |     21:46 Pulsuz fayl çevricilər kibertəhlükə riski daşıya bilər  |     21:39 Azərbaycana ət məhsullarının gətirilməsinə qadağa qoyuldu - Bu ölkələrdən  |     21:32 Suriya Rusiyada əskinasların çapını dayandırır  |     21:27 Riyaziyyatın sərhədləri aşılır: 200 illik problem nəhayət həll olunurmu?  |     21:16 Bank kartlarından oğurlanan pullara görə istintaq təxirəsalınmadan aparılacaq  |     21:09 Bunu edən tibb işçiləri cərimələnəcək  |     20:58 Bu generallar üçün vəzifədə olma ilə bağlı yaş məhdudiyyəti ləğv edilir  |     20:50 Azərbaycanda koronavirusla bağlı vəziyyət necədir?  |     20:44 Bakının bu ərazisində bulvar salınacaq - VİDEO  |     20:38 Azərbaycanın bədii gimnastika komandası Avropa Kubokunda gümüş medal qazanıb  |     20:31 Azərbaycanın FIFA referisi təyinat alıb  |     20:26 Azərbaycanda növbəti torpaq hərracları elan edilib  |    

Qoz-fındıq hansı halda beyinə zərər verə bilər?

Qız-fındığın beyinə gözlənilməz təhlükəsi üzə çıxıb.

Median.Az
medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova qoz-fındıqların mərkəzi sinir sistemi üçün gözlənilməz təsirindən danışıb.

"Əgər siz çoxlu qoz yeyirsinizsə, beynin fəaliyyətində problemlər yarada bilər. Böyük miqdarda fındıq da beyin damarlarına mənfi təsir göstərir. Şəkərli diabet və ya diatezi olanlar üçün sonuncunu ümumiyyətlə yeməmək daha yaxşıdır.

Müxtəlif qoz-fındıqların həddindən artıq istifadəsi orqanizmdə mənfi dəyişikliklərə səbəb ola bilər. Məsələn, badam böyrək problemlərinə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, qoz-fındıq güclü allergiyaya və uşaqlarda ekzemaya səbəb olur", - Suxorukova bildirib.

Suxorukova fındıqların yüksək kalorili olduğunu da xatırladıb. Makadamiya qoz-fındıqları xüsusilə yüksək kalorilidir (bir stəkan təxminən min kilokalori).

Bundan əlavə, məhsul toksinlərin mənbəyi ola bilər. Məsələn, at şabalıdında belə maddələr var - onların istehlakı qusma ilə sağlamlığın pisləşməsinə səbəb ola bilər.

Daha əvvəl diyetoloq Yevgeni Arzamastsev müsahibəsində insanların istehlak etdiyi qoz-fındıqların qan damarlarına mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirmişdi.

Bu barədə danışan mütəxəssis uzun müddət hardasa saxlanmış, qovrulmuş qoz-fındıqları yeməməyi tövsiyə edib.

Qeyd edək ki, normal miqdarda qoz beyin və ürək üçün xeyirli sayılır.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            264 27.03.25 22:01