Qoz-fındıq hansı halda beyinə zərər verə bilər? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
19:30 UNICEF: Sudanda üsyançıların atəşi nəticəsində 17 uşaq həlak olub  |     19:14 Paytaxtda sıxlıq olan küçələrin SİYAHISI  |     19:11 Bakıda 54 yaşlı kişi küçədə öldü  |     18:42 Əhali içki və siqaretə 2 milyard manat xərcləyib  |     18:31 Yağış yağır, güclü külək əsir - FAKTİKİ HAVA  |     18:29 Xəzərin Xaçmaz sahillərində suiti cəsədləri tapılıb  |     18:21 Google Android-də riskli xüsusiyyət təqdim etdi  |     18:10 Maaşlarına görə "102"yə şikayət etdilər: Şirkət 20 min cərimələndi  |     18:09 Gümüşün qiyməti tarixi maksimumu yeniləyib  |     16:11 Magistral yollarda görünüş məsafəsi məhdudlaşacaq  |     16:03 Səkilərdə avtomobilini park edən sürücülərin NƏZƏRİNƏ!  |     16:02 Rusiya hərbçiləri Xarkov və Donetskdə iki yaşayış məntəqəsini nəzarətə götürdü  |     15:06 Pirəkəşkül və Ağdərədə istifadəyə yararsız döyüş sursatları məhv ediləcək  |     15:03 Bakıda daha bir marşrutun avtobusları YENİLƏNİR: İNTERVAL AZALDILIR  |     14:56 İrandan PUA ilə Azərbaycana narkotik keçirmək istədilər  |     14:48 Ermənistanın vaxtilə işğal edilmiş ərazilərimizdə icrası üçün verdiyi əmrlərin şəkilləri məhkəmədə göstərilib  |     14:22 Putinin əfv etdiyi Rusiya siyasətçisi yenidən axtarışa verildi  |     14:14 Gömrük əməkdaşını 16 yaşlı oğlan öldürübmüş - FOTOLAR (YENİLƏNİB)  |     14:07 Bakıda Azərbaycan-İran-Rusiya üçtərəfli görüşü keçirilib - YENİLƏNİB  |     14:04 Nərimanovda ərzaq mağazasında qüsurlar aşkarlandı, sahibi cəzalandırıldı  |    

Qoz-fındıq hansı halda beyinə zərər verə bilər?

Qız-fındığın beyinə gözlənilməz təhlükəsi üzə çıxıb.

Median.Az
medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova qoz-fındıqların mərkəzi sinir sistemi üçün gözlənilməz təsirindən danışıb.

"Əgər siz çoxlu qoz yeyirsinizsə, beynin fəaliyyətində problemlər yarada bilər. Böyük miqdarda fındıq da beyin damarlarına mənfi təsir göstərir. Şəkərli diabet və ya diatezi olanlar üçün sonuncunu ümumiyyətlə yeməmək daha yaxşıdır.

Müxtəlif qoz-fındıqların həddindən artıq istifadəsi orqanizmdə mənfi dəyişikliklərə səbəb ola bilər. Məsələn, badam böyrək problemlərinə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, qoz-fındıq güclü allergiyaya və uşaqlarda ekzemaya səbəb olur", - Suxorukova bildirib.

Suxorukova fındıqların yüksək kalorili olduğunu da xatırladıb. Makadamiya qoz-fındıqları xüsusilə yüksək kalorilidir (bir stəkan təxminən min kilokalori).

Bundan əlavə, məhsul toksinlərin mənbəyi ola bilər. Məsələn, at şabalıdında belə maddələr var - onların istehlakı qusma ilə sağlamlığın pisləşməsinə səbəb ola bilər.

Daha əvvəl diyetoloq Yevgeni Arzamastsev müsahibəsində insanların istehlak etdiyi qoz-fındıqların qan damarlarına mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirmişdi.

Bu barədə danışan mütəxəssis uzun müddət hardasa saxlanmış, qovrulmuş qoz-fındıqları yeməməyi tövsiyə edib.

Qeyd edək ki, normal miqdarda qoz beyin və ürək üçün xeyirli sayılır.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            381 27.03.25 22:01