Qoz-fındıq hansı halda beyinə zərər verə bilər? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
13:44 Bakıda TİKİNTİDƏ FACİƏ: Usta hündürlükdən yıxılıb öldü  |     13:20 Türkiyə MN: Daha beş terrorçu təslim oldu  |     13:08 Azərbaycan yığmasının gənc üzvü vəfat etdi  |     13:01 Bakıda sərnişin avtobusu HASARA ÇIRPILDI, ərazidə elektrik enerjisinin verilişi dayandı (Video)  |     12:52 "El Faro Hotel Nabran"da biabırçılıq - Yemək üstündə mübarizə (Video)  |     12:42 Azərbaycandan Təbriz və Tehrana birbaşa uçuşlara BAŞLANILIR  |     12:40 Günəşdə daha bir güclü partlayış baş verib  |     12:40 Azərbaycan hərbçiləri Pakistanda hərbi paradda iştirak edəcəklər  |     11:37 Azərbaycan hərbçiləri Gürcüstanda NATO təlimində iştirak edirlər  |     11:25 Tezliklə AZAL-ın qəzaya uğrayan təyyarəsi ilə bağlı yekun hesabat təqdim olunacaq  |     11:22 Kamçatkada vulkan 11,5 kilometr hündürlüyə kül püskürdü  |     11:18 Ağstafada 30 yaşlı qadın faciəli şəkildə öldü  |     10:59 Hərbi Prokurorluqda yeni təyinat olub  |     23:03 Azərbaycanın qadın güləşçiləri Bolqarıstanda təlim-məşq toplanışına başlayıblar  |     22:58 İspaniyada meşə yanğını səbəbindən 1,5 mindən çox insan təxliyə edilib  |     22:50 Siyasətçi qadınları inəklərlə müqayisə etdi, tənqid olundu  |     22:41 Azərbaycanın daha bir rayonunda ehsan ləğv edildi  |     22:33 Bakıda "od qiyməti"nə, Xaçmazda 17 qəpik - Səbəb nədir?  |     22:27 Sabahın hava proqnozu açıqlandı  |     22:19 Son günlər insanlar arasında çoxalan başağrısı nədir? (VİDEO)  |    

Qoz-fındıq hansı halda beyinə zərər verə bilər?

Qız-fındığın beyinə gözlənilməz təhlükəsi üzə çıxıb.

Median.Az
medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova qoz-fındıqların mərkəzi sinir sistemi üçün gözlənilməz təsirindən danışıb.

"Əgər siz çoxlu qoz yeyirsinizsə, beynin fəaliyyətində problemlər yarada bilər. Böyük miqdarda fındıq da beyin damarlarına mənfi təsir göstərir. Şəkərli diabet və ya diatezi olanlar üçün sonuncunu ümumiyyətlə yeməmək daha yaxşıdır.

Müxtəlif qoz-fındıqların həddindən artıq istifadəsi orqanizmdə mənfi dəyişikliklərə səbəb ola bilər. Məsələn, badam böyrək problemlərinə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, qoz-fındıq güclü allergiyaya və uşaqlarda ekzemaya səbəb olur", - Suxorukova bildirib.

Suxorukova fındıqların yüksək kalorili olduğunu da xatırladıb. Makadamiya qoz-fındıqları xüsusilə yüksək kalorilidir (bir stəkan təxminən min kilokalori).

Bundan əlavə, məhsul toksinlərin mənbəyi ola bilər. Məsələn, at şabalıdında belə maddələr var - onların istehlakı qusma ilə sağlamlığın pisləşməsinə səbəb ola bilər.

Daha əvvəl diyetoloq Yevgeni Arzamastsev müsahibəsində insanların istehlak etdiyi qoz-fındıqların qan damarlarına mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirmişdi.

Bu barədə danışan mütəxəssis uzun müddət hardasa saxlanmış, qovrulmuş qoz-fındıqları yeməməyi tövsiyə edib.

Qeyd edək ki, normal miqdarda qoz beyin və ürək üçün xeyirli sayılır.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            348 27.03.25 22:01