Restoranlara neçə kiloqramlıq heyvan sərf edir? - Qəssablar qiymətdən DANIŞDILAR (VİDEO) » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:02 Maliyyə Nazirliyi banklara qoyduğu depozitdən nə qədər gəlir əldə edəcək? - Cədvəl  |     22:57 İranda qadın 22 ildə 11 dəfə evləndi, ərlərini zəhərləyib öldürdü  |     22:50 Azərbaycanlı müğənni Rusiyadakı bütün konsertlərini ləğv etdi (SƏBƏB)  |     22:45 Rəfiqəsini evinə qonaq çağırıb onun mənzilinə oğurluğa getdi - Bakıda film kimi hadisə  |     22:36 Bu məhsullar bahalaşdı  |     22:31 İlham Əliyevin orden verdiyi Vladimir Fekete kimdir? - DOSYE  |     22:23 Sovetdən qalma təcili yardım maşınları nə vaxt yenilənəcək?  |     22:17 Son zamanlar müşahidə olunan virus "pnevmaniya" yaradır - XƏBƏRDARLIQ  |     22:08 Tramp: Alyaskada Putinlə konstruktiv görüş olacağını gözləyirəm - YENİLƏNİB  |     22:02 Lavrov erməni həmkarı ilə müzakirə APARDI  |     21:57 “Renault” 150 mindən çox avtomobili geri çağırdı  |     21:49 Yuxusuzluğun səbəb olduğu səkkiz xəstəlik  |     21:43 Türkiyənin bu bölgələrində güclü zəlzələ gözlənilir - Xəbərdarlıq  |     21:34 Bu kəndə gedən bir gecədə milyonçu olur  |     21:29 Türkiyə-Ermənistan sərhədi nə vaxt açılacaq?  |     21:22 Ağrıkəsici dərman ürək çatışmazlığına səbəb ola bilər  |     21:17 DSX-nın əsgəri cibinə məktub qoyub, özünü güllələdi - Baş leytenant incidirmiş (TƏFƏRRÜAT)  |     21:09 Elektromobili ildırım vurdu - VİDEO  |     21:09 Ərdoğan: "Türkiyə hər zaman Azərbaycanın yanında olacaq" - Video  |     21:02 Azərbaycanı dünya çempionatında təmsil edəcək güləşçilər müəyyənləşib  |    

Restoranlara neçə kiloqramlıq heyvan sərf edir? - Qəssablar qiymətdən DANIŞDILAR (VİDEO)

Kənd Təsərrüfatı Nazirliyindən bildirilib ki, heyvanların aşağı çəkidə kəsilməsi ət istehsalının azalmasına səbəb olur.

Həmçinin fermerlərin daha çox gəlir əldə etməsinin qarşısını alır.

Median.Az Baku TV-yə istinadən məlumat verir ki, ölkə üzrə qoyun və keçilərin orta kəsim çəkisi 2023-cü ildə 14 kiloqram olub ki, bu da 2020-2022-ci illərlə müqayisədə heyvan başına 2 kiloqramdan aşağıdır. Orta kəsim çəkisinin 2 kiloqram az olması illik qoyun əti istehsalında təxminən 8 min ton itki deməkdir.

"Restoranlar əsasən quzu əti istəyirlər, onlara böyük heyvan sərf etmir. Əvvəl 7-8 kiloluq quzulara tələbat çox idi. O çəkidə heyvanı tapmaq da, almaq da çətin olur, çox bahadır. 7-8 kiloluq quzu 26-27 manata başa gəlir, biz onu müştəriyə neçəyə sataq?!", - qəssablar söyləyiblər.

İqtisadçı Xalid Kərimli isə hesab edir ki, sözügedən amil heyvandarlığın inkişafına mane olursa, Nazirlik bununla bağlı qanunvericilik təşəbbüsü irəli sürə bilər. Qanunvericilik orqanı zəruri hesab etdiyi halda heyvanların erkən dövrdə kəsilməsinin məhdudlaşdırılması mümkündür:

"Xırdabuynuzlu və ya iribuynuzlu heyvandarlıq sahəsində marağın aşağı düşməsinin əsas səbəblərindən biri urbanizasiya ilə bağlıdır. Azərbaycanda ciddi şəkildə əhalinin iri şəhərlərə köçü baş verir. Heyvandarlıqla məşğul olmaq əvvəlki dövrlərlə müqayisədə aktuallığını itirir. İkinci məsələ isə sözügedən sahədə həm dərmanların, həm də yem xərclərinin artmasıdır".

İqtisadçı deyir ki, heyvandarlığın inkişafı üçün bu sahə daha gəlirli olmalıdır. Buna isə xərclərin artması fonunda qiymətlərin yüksəlməsi ilə nail olmaq mümkündür.

Ətraflı süjetdə:скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            585 12.02.25 12:39