Pomidor məhsul verəndə xəstəliklərdən necə qorumalı? Ən təhükəsiz üsullar » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:54 Ərdoğan: Azərbaycan və Pakistanla birlikdə yeni addımlar atacağıq  |     22:40 Azərbaycanda unun yeni qiyməti açıqlandı  |     22:35 Şərurda üç yaşlı uşaq kanala düşüb  |     22:25 Kürdəmirdə 2 yaşlı körpə xəstəxanada ölüb  |     22:16 Bakı Metropolitenindən sərnişinlərə xəbərdarlıq...  |     22:00 İndiyə qədər yalnız 5 nəfərin görə bildiyi yeni rəng kəşf edildi  |     21:48 Bitkoinin qiyməti kəskin ARTDI  |     21:33 İsrail "Hizbullah"ın Livandakı hərbi kompleksinin komandirini öldürüb  |     21:23 Türkiyədə ağır yol qəzası olub, ölənlər və yaralananlar var  |     21:15 Kaya Kallas Azərbaycana səfər edəcək  |     21:01 Qarabağ Universitetində müəllim işləmək istəyənlərə ŞAD XƏBƏR  |     20:55 Vardanyanın məhkəməsində Ermənistanın mina terrorunun qurbanları danışıb: Bir gündə iki oğlumu itirdim  |     20:50 Azərbaycan Kubokunun final oyununun vaxtı dəyişdirilib  |     20:33 Aİ missiyası Azərbaycan sərhədlərində göründü  |     20:25 Papa Fransiskin üzüyü sındırılacaq - SƏBƏB  |     20:09 Qazaxın azad edilmiş kəndlərində 74,3 ha ərazi minalardan təmizlənib  |     19:52 Ermənistan parlamentində dava düşüb  |     19:39 Sakinlərin NƏZƏRİNƏ: Sabah bəzi ərazilərdə qaz olmayacaq  |     19:29 Azərbaycan ilə Çin arasında energetika sahəsində bir sıra sənədlər imzalanıb  |     19:18 Dövlətə xəyanətdə ittiham olunan şəxsə hökm oxundu  |    

Pomidor məhsul verəndə xəstəliklərdən necə qorumalı? Ən təhükəsiz üsullar

Meyvə vermə dövründə pomidorların müxtəlif xəstəliklər riski altında olduğunu başa düşmək vacibdir. Bu problemi həll etmək üçün məhdud imkanlar var.

Median.Az
xəbər verir ki, bu üsullar effektiv profilaktik təsir göstərəcək.

Ədviyyatlar


Bu üsul haqqında çox az adam bilir. Amma buna baxmayaraq bu üsul çox yaxşıdır və prosesi mükəmməl edir. Kiçik bir şüşə araq (250 ml) götürməli və spirtli içkini az miqdarda bibər (təxminən iki qram) və on qram zərdəçal ilə qarışdırmalısınız.

Qarışıq 48 saat dəmlənir. Sonra məhsulun bir hissəsi üçün 10 dəfə çox su götürün və pomidorlara püskürtün.

Yovşan

Pomidor məhsullarınızın yanında yovşan varsa, tərəvəzləri əksər xəstəliklərdən qoruya biləcək əla pulsuz vasitəniz var. Bunun üçün kifayət qədər böyük miqdarda yovşan toplamaq lazımdır.

Onu əzməli və qaba tökməlisiniz. Ancaq əzilmiş yovşanın miqdarı standart qabın təxminən yarısı qədər olmalıdır. Qaynar su tökün və bir neçə saat gözləyin. Məhsulu süzün və pomidorlara sprey vasitəsilə səpin.
//lent.azскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            489 27.08.24 18:59