Pomidor məhsul verəndə xəstəliklərdən necə qorumalı? Ən təhükəsiz üsullar » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
16:52 Beynəlxalq axtarışa verilən Tacikistan vətəndaşı ölkəsinə qaytarılıb  |     16:38 Salyanda ölümlə nəticələnən yol-nəqliyyat hadisəsi zamanı xəsarət alanların VƏZİYYƏTİ AÇIQLANDI  |     16:16 Gəncəyə yeni hərbi prokuror təyin edilib  |     16:13 Şavkat Mirziyoyev: "Azərbaycan Mərkəzi Asiya və Avropanı birləşdirən strateji körpüdür"  |     15:45 Yasamalda narkokuryerlər saxlanıldılar: 27 kq narkotik vasitə aşkarlandı (Video)  |     15:42 Əhaliyə XƏBƏRDARLIQ - Partlayış səsləri eşidiləcək (FOTO)  |     15:14 Gəncədə VANDALLIQ: Şəhidlərin xatirəsinə ucaldılan abidəyə ziyan vurublar  |     15:12 Zelenski SOCAR-ın Odessadakı terminallarına hücuma münasibət bildirib  |     15:09 Həbsdə olan Rəqsanə ilə bağlı YENİLİK  |     14:43 Şəhidlər xiyabanında qeyri-etik videolar çəkən əcnəbilər məhkəməyə aparılıblar - Video  |     14:33 Rusiya azərbaycanlılar üçün yeni məhdudiyyətlər tətbiq edir  |     14:27 Bakıda ƏMƏLİYYAT: "Seyidə Şəhla" və digər İran aşiqləri tutuldular - FOTO  |     14:25 Yeri maqnit qasırğası vuracaq - TARİX  |     14:09 Laçın sakini: "Ailəmizin dörd üzvü top atəşləri nəticəsində həlak oldu"  |     14:08 Dostu ilə oynayan uşaq paltaryuyanın barabanına ilişdi - Son anda xilas edildi  |     14:08 Dostu ilə oynayan uşaq paltaryuyanın barabanına ilişdi - Son anda xilas edildi  |     14:00 Deputat əsəbiləşdi: “O ərəblər çox böyük qələt ediblər”  |     13:52 Rusiyanın Ukraynaya hücumunda ölən və yaralananların sayı artıb - YENİLƏNİB-1  |     13:29 Bu ölkədə göyərçinlərin bəslənməsi qadağan edildi  |     13:29 Bu ölkədə göyərçinlərin bəslənməsi qadağan edildi  |    

Pomidor məhsul verəndə xəstəliklərdən necə qorumalı? Ən təhükəsiz üsullar

Meyvə vermə dövründə pomidorların müxtəlif xəstəliklər riski altında olduğunu başa düşmək vacibdir. Bu problemi həll etmək üçün məhdud imkanlar var.

Median.Az
xəbər verir ki, bu üsullar effektiv profilaktik təsir göstərəcək.

Ədviyyatlar


Bu üsul haqqında çox az adam bilir. Amma buna baxmayaraq bu üsul çox yaxşıdır və prosesi mükəmməl edir. Kiçik bir şüşə araq (250 ml) götürməli və spirtli içkini az miqdarda bibər (təxminən iki qram) və on qram zərdəçal ilə qarışdırmalısınız.

Qarışıq 48 saat dəmlənir. Sonra məhsulun bir hissəsi üçün 10 dəfə çox su götürün və pomidorlara püskürtün.

Yovşan

Pomidor məhsullarınızın yanında yovşan varsa, tərəvəzləri əksər xəstəliklərdən qoruya biləcək əla pulsuz vasitəniz var. Bunun üçün kifayət qədər böyük miqdarda yovşan toplamaq lazımdır.

Onu əzməli və qaba tökməlisiniz. Ancaq əzilmiş yovşanın miqdarı standart qabın təxminən yarısı qədər olmalıdır. Qaynar su tökün və bir neçə saat gözləyin. Məhsulu süzün və pomidorlara sprey vasitəsilə səpin.
//lent.azскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            630 27.08.24 18:59