Mojo.az Banner
14:31 Azərbaycanın bəzi ərazilərində magistral yollarda görünüş məsafəsi məhdudlaşacaq  |     14:21 Azərbaycan-İslandiya oyununa hakim təyinatları AÇIQLANDI  |     14:16 Əhməd əş-Şaraa: "Suriya artıq ABŞ-nin müttəfiqidir"  |     14:07 Axşama doğru geomaqnit qasırğası gözlənilir  |     13:47 İstanbuldan gətirilən şirniyyatın içindən qutu-qutu dərman çıxdı  |     13:46 Azərbaycan neftinin qiyməti cüzi azalıb  |     13:46 Zakir Qaralovun vergi borcu ikiqat artıb  |     13:45 Bakı-Qazax yolunda pambıqla dolu maşın aşıb  |     13:44 "Euronews": Azərbaycanın hərbi paradı Cənubi Qafqaz tarixində yeni bir fəsil açır - Video  |     13:43 "MiQ-31" qırıcı təyyarəsini qaçırmaq üçün rusiyalı pilotlara üç milyon dollar vəd edildi  |     13:42 Şotlandiyada bir mağaza il ərzində 100 dəfədən çox qarət olunub  |     13:41 ABŞ-də şatdaun başa çatır  |     13:40 İspaniya tarixində ilk: Yepiskop pedofiliyada şübhəli bilindi  |     13:30 Perudakı çuxurların sirri açıldı  |     13:27 "Tozlu güzgü"nü silən tayvanlı aləmi bir-birinə qatdı: Muzeydə böyük qalmaqal  |     13:27 Transgender idmançılar Olimpiya oyunlarından kənarlaşdırılır  |     13:26 Aşağı keyfiyyətli şəkillərin yaxşılaşdırılması və bərpası üçün yeni model buraxılıb  |     13:17 Şatdaun ABŞ-nin Avropadakı hərbi bazalarına təsir edib  |     12:46 Axşam saat 18:00-dan sonra yemək ziyan deyilmiş  |     12:27 Dünyanın yaşamaq üçün ən yaxşı şəhərinin adı AÇIQLANDI  |    
Left Banner
Right Banner

Pomidor məhsul verəndə xəstəliklərdən necə qorumalı? Ən təhükəsiz üsullar

27.08.2024 18:59 681
Pomidor məhsul verəndə xəstəliklərdən necə qorumalı? Ən təhükəsiz üsullar
Meyvə vermə dövründə pomidorların müxtəlif xəstəliklər riski altında olduğunu başa düşmək vacibdir. Bu problemi həll etmək üçün məhdud imkanlar var.

Median.Az
xəbər verir ki, bu üsullar effektiv profilaktik təsir göstərəcək.

Ədviyyatlar


Bu üsul haqqında çox az adam bilir. Amma buna baxmayaraq bu üsul çox yaxşıdır və prosesi mükəmməl edir. Kiçik bir şüşə araq (250 ml) götürməli və spirtli içkini az miqdarda bibər (təxminən iki qram) və on qram zərdəçal ilə qarışdırmalısınız.

Qarışıq 48 saat dəmlənir. Sonra məhsulun bir hissəsi üçün 10 dəfə çox su götürün və pomidorlara püskürtün.

Yovşan

Pomidor məhsullarınızın yanında yovşan varsa, tərəvəzləri əksər xəstəliklərdən qoruya biləcək əla pulsuz vasitəniz var. Bunun üçün kifayət qədər böyük miqdarda yovşan toplamaq lazımdır.

Onu əzməli və qaba tökməlisiniz. Ancaq əzilmiş yovşanın miqdarı standart qabın təxminən yarısı qədər olmalıdır. Qaynar su tökün və bir neçə saat gözləyin. Məhsulu süzün və pomidorlara sprey vasitəsilə səpin.
//lent.azскачать dle 11.3