Qarpızı xarab olmamaq üçün belə saxlamaq lazımdır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:53 Bakıda taksilərin sayına limit qoyuldu: NK-dan mühüm QƏRAR  |     14:14 Bakıda şirkətdən 7 min manatlıq oğurluq - İki mühafizəçisi saxlanıldı  |     14:04 Bakıda qadın evdə doğuş edib  |     14:01 Fəvvarələr meydanında qanunsuz fotoqraflıq edən gənc həbs olundu  |     13:58 Hərbi xidmətdən yeni gələn gənci maşınla vuraraq öldürən şəxs məhkəmə zalında həbs edildi  |     12:13 Keçmiş icra başçısı VƏFAT ETDİ  |     12:13 Yevlaxda yetkinlik yaşına çatmayan ana ilə bağlı ARAŞDIRMA BAŞLADI  |     12:12 Şagirdlərin elektron yerdəyişməsi prosesinə start verilir  |     12:11 Paytaxtın Nizami rayonunda avtomobil yanıb - Video  |     12:10 Keçmiş arvadını azyaşlı oğlunun gözləri qarşısında öldürmək istəyən şəxsin cəzası azaldıldı  |     12:09 Azərbaycan nefti ucuzlaşıb  |     12:08 Paytaxtda yeni pulsuz parklanma yerləri təşkil edilib - ÜNVANLAR  |     12:07 Kürdəmirdə 34 yaşlı qadın ürəyindən bıçaqlandı - Əri SAXLANILDI  |     12:06 Cüdoçularımız Limada keçirilmiş Qran-pridə 7 medal qazanıb  |     12:05 "Microsoft" "Windows 10" əməliyyat sisteminə dəstəyi dayandırır  |     12:01 "Vitrində qapqara mazut rəngində olur" - Azərbaycanda Hindistandan gətirilən ətlər satılır? (Video)  |     11:46 Abşeronda evli kişi sevgilisini bıçaqladı: 10 illik münasibətin sonu faciə ilə bitdi  |     11:44 Paytaxtın iki rayonunda və Qəbələdə qaz təchizatı dayandırılacaq  |     11:17 Bu ilin doqquz ayında moped və motosiklet qəzalarında 10 nəfər ölüb  |     23:00 Şahmat yığmamız Ukraynanı məğlub etdi  |    

Qarpızı xarab olmamaq üçün belə saxlamaq lazımdır

Qarpız 92% sudan ibarətdir. Qarpız təkcə susuzluğu yatırmır, həm də orqanizmə əhəmiyyətli faydalar gətirir. Lakin qarpızın düzgün saxlanılması üçün bəzi məqamlara diqqət yetirmək lazımdır.

Mütəxəssislər qarpızı günün birinci yarısında - səhər yeməyi və ya qəlyanaltı kimi yeməyi tövsiyə edir

Bir çox faydalı xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, qarpız ehtiyatla istehlak edilməlidir. Yüksək şəkər tərkibi müəyyən insan qrupları üçün istehlakını məhdudlaşdırır. Xüsusilə, xroniki böyrək çatışmazlığı, şəkərli diabet və qıcıqlanmış bağırsaq sindromu olan insanlara qarpızı qida rasionuna daxil etmək tövsiyə edilmir.

Kəsilmiş qarpız otaq temperaturunda tez xarab olur. Cəmi bir neçə saatdan sonra patogen mikroorqanizmlərin böyüməsi səbəbindən turş bir dad əldə edə bilər. Məhz bu səbəbdən kəsilmiş qarpızı filmə büküb soyuducuda saxlamaq lazımdır. Bu, giləmeyvə pulpasına oksigen tədarükünü azaldır, onun təravətini 48 saata qədər uzadır. Lakin qarpız dadını, teksturasını və qida dəyərini tez itirdiyindən aşağı temperaturda uzun müddət saxlanılmamalıdır.

Mütəxəssislər kəsilmiş qarpızı ətirli qidaların yanında saxlamamağı da tövsiyə edirlər. Çünki o, yad qoxuları asanlıqla özünə çəkir.

Qarpız təkcə dadlı deyil, həm də yay pəhrizinizə əla əlavə ola biləcək sağlam giləmeyvədir. Əsas odur ki, bütün faydalı xüsusiyyətləri qorumaq və mümkün qədər uzun müddət təravətdən zövq almaq üçün onu düzgün saxlamaqdır.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            810 26.06.24 21:59