14:12 Paşinyan: "Ermənistanda məcburi hərbi xidmət müddəti iki ildən 18 aya qədər azaldılacaq"  |     14:11 Azərbaycan nefti ucuzlaşıb  |     14:10 2025-ci ildə Azərbaycana gətirilən humanitar yardımın həcmi azalıb  |     14:02 Sumqayıtda təkər emalı zavodunun fəaliyyəti dayandırıldı - Video  |     13:52 Sabah ölkə ərazisində yağış yağacaq, şimşək çaxacaq  |     13:24 Biologiya elmləri doktoru Şahniyar Bayramov vəfat edib  |     13:20 Əməkdar mədəniyyət işçisi Fərhad Paşayev vəfat etdi - Video  |     13:18 Neftçalada sakinlərin kabusuna çevrilən problem niyə həll edilmir? - Video  |     13:13 Hacıqabulda erkən nikah cəhdinin TƏFƏRRÜATI: "Xəstə uşağımın arzusu idi, gəlinsiz məclis etdik" - Video  |     13:12 Tanınmış qrosmeyster Daniel Naroditski 29 yaşında vəfat edib  |     13:05 Cenevrədə Sahibə Qafarova və Alen Simonyan arasında görüş başlayıb  |     12:19 Azərbaycanlı reper müharibədə həlak oldu  |     12:08 Bakıda komendant işlədiyi binadan yıxılıb öldü  |     11:58 Gümrü meri Vardan Qukasyan həbs edildi  |     11:51 7 yaşlı oğlu ilə sükan arxasına keçib qəza törətdi - Uşaq öldü  |     11:45 Şəmkirdə qəza - Ölən var  |     11:42 Beynəlxalq Bank iki daşınmaz əmlakı hərraca çıxarır  |     11:35 Siyəzəndə 35 yaşlı kişini və altı inəyini elektrik cərəyanı vurdu  |     11:17 Türkiyədə FETÖ-yə qarşı əməliyyatlarda 286 nəfər saxlanılıb  |     22:50 “Üstünlük bəlkə də rəqib tərəfdədir” - Qurban Qurbanov  |    

Hər gün yulaf əzməsi yeyənlərə XƏBƏRDARLIQ

Bir çox insan səhər yeməyində yulaf əzməsini üstün tutur. Yulaf  lifi, zülal və manqan, fosfor və maqnezium kimi vacib qidaları ehtiva edir. Bundan əlavə, yulaf xolesterol səviyyəsini aşağı salmağa kömək edən beta-qlükanla zəngindir.

Yulaf əzməsi həm də antioksidantların və kompleks karbohidratların mənbəyidir və onu balanslaşdırılmış pəhrizin qiymətli hissəsinə çevirir.

Bununla belə, müntəzəm olaraq yulaf əzməsi yemək qan şəkərinin səviyyəsinin dəyişməsi, həzm problemləri və allergik reaksiya riski kimi sağlamlıq üçün mənfi təsirlərə səbəb ola bilər.

Yulaf qanda qlükoza səviyyəsini artıra bilən karbohidratları ehtiva edir, lakin onların yüksək lif tərkibi bu təsiri azaltmağa kömək edir. Ancaq şəkərli diabet və ya insulin müqaviməti olan insanlar istehlak etdikləri yulaf əzməsinin miqdarına diqqət yetirməlidirlər.

Yulaf əzməsi də aveninlər adlanan zülallar səbəbiylə allergik reaksiyalara səbəb ola bilər, xüsusən də qlütenə həssas olan insanlarda.

Yulaf əzməsi yüksək lif tərkibinə görə həzm üçün faydalı olsa da, həddindən artıq istehlakı yüksək həll olunan lif tərkibinə görə narahatlığa səbəb ola bilər. Odur ki, yulaf əzməsini mülayim şəkildə istehlak etmək və su qəbulunu artırmaq tövsiyə olunur.

Bundan əlavə, yulaf bəzi mineralların udulmasını yavaşlatan fitik turşusu ehtiva edir, lakin normada istehlak edildikdə bu, adətən problem yaratmır.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 122 04.06.24 22:42