Hər gün yulaf əzməsi yeyənlərə XƏBƏRDARLIQ » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:02 Daha çox kişiləri öldürür: "Sınıq ürək sindromu" nədir?  |     22:52 Azərbaycan Güləş Federasiyasının sabiq vitse-prezidenti VƏFAT ETDİ  |     22:39 Alim ömrün uzunluğunu müəyyən edən üç amili açıqladı  |     22:30 Ramzan Kadırovun 17 yaşlı oğluna 10 günə iki medal verildi  |     22:05 İşdən çıxarılmadığını deyən direktor barəsində tədbirlər görüləcək  |     21:09 Bakıda minifutbol üzrə dünya çempionatının açılış mərasimi keçirildi  |     21:07 Xəzər rayonunun bəzi ərazilərinin qaz təchizatı müvəqqəti dayandırılacaq  |     21:07 Bakıda güclü yanğın - VİDEO  |     20:48 Boks üzrə Olimpiya çempionu vəfat etdi  |     20:34 Paşinyan İranın müdafiə naziri ilə regional təhlükəsizliyi müzakirə edib  |     20:23 Azərbaycanda 4 ayda bank kartlarından 6 milyon manatdan çox pul oğurlanıb  |     20:15 Dövlət qulluğuna qəbulda iştirak üçün qeydiyyat elan edilib  |     20:10 DGK ölkəyə idxalın kəskin artmasının səbəbini açıqlayıb  |     20:02 Bakıda qadının qonşusuna qarşı qeyri-adekvat hərəkətləri barədə görüntü araşdırılıb  |     19:57 Sabah 29 dərəcə isti olacaq  |     19:50 "Arabian Ghost" haker qruplaşması dövlət saytlarına qarşı kiberhücumlar həyata keçirdiyini açıqlayıb  |     19:44 FHN və AZAL hava limanlarında birgə təlimlər keçirib - VİDEO  |     19:36 Ötən il məişət zorakılığına məruz qalan 21 kişiyə mühafizə orderi verilib  |     19:30 Pakistanda məktəb avtobusu partladılıb, beş nəfər ölüb  |     19:21 Azərbaycanda vergi ödəyicilərinin əmlakları hərraca çıxarılacaq  |    

Hər gün yulaf əzməsi yeyənlərə XƏBƏRDARLIQ

Bir çox insan səhər yeməyində yulaf əzməsini üstün tutur. Yulaf  lifi, zülal və manqan, fosfor və maqnezium kimi vacib qidaları ehtiva edir. Bundan əlavə, yulaf xolesterol səviyyəsini aşağı salmağa kömək edən beta-qlükanla zəngindir.

Yulaf əzməsi həm də antioksidantların və kompleks karbohidratların mənbəyidir və onu balanslaşdırılmış pəhrizin qiymətli hissəsinə çevirir.

Bununla belə, müntəzəm olaraq yulaf əzməsi yemək qan şəkərinin səviyyəsinin dəyişməsi, həzm problemləri və allergik reaksiya riski kimi sağlamlıq üçün mənfi təsirlərə səbəb ola bilər.

Yulaf qanda qlükoza səviyyəsini artıra bilən karbohidratları ehtiva edir, lakin onların yüksək lif tərkibi bu təsiri azaltmağa kömək edir. Ancaq şəkərli diabet və ya insulin müqaviməti olan insanlar istehlak etdikləri yulaf əzməsinin miqdarına diqqət yetirməlidirlər.

Yulaf əzməsi də aveninlər adlanan zülallar səbəbiylə allergik reaksiyalara səbəb ola bilər, xüsusən də qlütenə həssas olan insanlarda.

Yulaf əzməsi yüksək lif tərkibinə görə həzm üçün faydalı olsa da, həddindən artıq istehlakı yüksək həll olunan lif tərkibinə görə narahatlığa səbəb ola bilər. Odur ki, yulaf əzməsini mülayim şəkildə istehlak etmək və su qəbulunu artırmaq tövsiyə olunur.

Bundan əlavə, yulaf bəzi mineralların udulmasını yavaşlatan fitik turşusu ehtiva edir, lakin normada istehlak edildikdə bu, adətən problem yaratmır.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            927 04.06.24 22:42