Xərçəngin ən yaxşı profilaktikası - Qızardılmış pomidor » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
20:00 Terroru maliyyələşdirməkdə təqsirləndirilən şəxslərin növbəti məhkəmə prosesi keçirilib  |     19:53 Baş Prokurorluq: Restoranlarda artan qida zəhərlənmələrinin qarşısının alınması üçün tədbirlər görülür  |     19:47 Hesabat: Azərbaycan-Qazaxıstan strateji tərəfdaşlığı regional sabitliyi gücləndirir  |     19:40 Son beş ayda əlilliyi olan şəxslərə 57 min reabilitasiya vasitəsi verilib  |     19:35 Bakıda idman yarışlarında qaliblərə ayrılan pullar verilməyib, nazirliyə 871 min manatdan çox zərər dəyib - MƏHKƏMƏ  |     19:28 Ötən gün vətəndaşların bank kartlarından 14 minə yaxın vəsait kiber üsulla oğurlanıb  |     19:23 Albaniya, Kanada və Andorranın bəzi bölgələrindən Azərbaycana ət və ət məhsullarının idxalı məhdudlaşdırılıb  |     19:15 İranda "Mossad"la əməkdaşlıq edən beş nəfər saxlanılıb  |     19:09 Sumqayıtda "Kalaşnikov" avtomatı və ov tüfəngi aşkarlanıb  |     19:01 Milli Məclisin sədri Bolqarıstana səfərə dəvət edilib  |     18:54 Trampın xüsusi nümayəndəsi Lukaşenko ilə görüşmək niyyətindədir  |     18:43 İrlandiya sakini lotereyada 250 milyon avro qazanıb  |     18:36 “Qazprom” Slovakiyadan 16 milyard avro tələb edə bilər  |     18:24 Milli Məclisin komissiyası Azərbaycanla bağlı yayılan saxta xəbərlərə münasibət bildirib  |     18:07 Azərbaycanəsilli iş adamına məxsus futbol klubu fəaliyyətini dayandırdı  |     17:56 Kamran Əliyev üç rayona yeni prokurorlar təyin etdi  |     17:14 Ermənistanda saxlanılan Calal Arutyunyana HÖKM OXUNDU  |     17:08 Sabah Azərbaycanın üç yaşayış məntəqəsində qaz olmayacaq  |     17:01 Lavrov Rusiya vətəndaşlarının İrandan təxliyəsinə dəstəyə görə Azərbaycana təşəkkür edib  |     16:42 Rusiya Silahlı Qüvvələri Sumı və Xarkov vilayətlərində iki yaşayış məntəqəsini nəzarətə götürüb  |    

Xərçəngin ən yaxşı profilaktikası - Qızardılmış pomidor

Pomidor likopinlə zəngindir. Bu maddə güclü xərçəng əleyhinə təsirə malikdir. Həmçinin likopin ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaldır.

Median
saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, pomidorda olan likopinin miqdarı termik emaldan sonra xeyli artır. Eyni zamanda yağlarla birlikdə yedikdə likopin orqanizm tərəfindən daha yaxşı mənimsənilir.

Bütün bunları nəzərə alaraq mütəxəssislər pomidoru yağda bir qədər qızardıb yeməyi tövsiyə edirlər.

Ən faydalı göyərtilərdən biri olan ispanaq da termik emaldan sonra daha faydalı olur, onun tərkibində olan kalsium, maqnezium və dəmir daha yaxşı mənimsənilir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            720 29.07.21 22:14