Paxla haqqinda bilmədikləriniz » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:03 Çempionlar Liqasının rəsmi səhifəsində Qurban Qurbanovla bağlı - Paylaşım  |     22:55 "Mayak" kafesində ofsiant müştərinin kartından oğurluq etdi  |     22:49 Daha bir azərbaycanlı Almaniyada baş həkim təyin olundu  |     22:44 Nadir Qafarzadənin oğlunun toyunda hansı müğənnilər küsüb? (AÇIQLAMA)  |     22:38 Masazır və Xırdalanda qiymətlər Bakıdan niyə bahadır?  |     22:30 Kosmosdan hansı iy hiss edilir? - Alimlər cavab tapdı  |     22:17 Dünyanın "qaranlıq bölgələri": Kompaslar niyə bəzi yerlərdə işləmir?  |     22:09 Azərbaycanda daha 16 nəqliyyat vasitəsi hərraca çıxarılacaq  |     22:03 Qəzzada ölənlərin sayı 65 mini keçdi  |     21:57 Cəlal-Abad şəhərinin adı dəyişdi  |     21:52 Son beş ildə aşkarlanan narkotik vasitələrin sayı açıqlandı  |     21:44 Xocavənddə yanğın  |     21:37 Hərbçi yol qəzasında ölüb  |     21:31 Futbolçu oyun zamanı öldü  |     21:25 Bakıda piyadalara görə baş verən qəzalar - HADİSƏ ANI (Vİdeo)  |     21:16 25 minə yaxın piyada barəsində protokol tərtib edilib  |     21:10 Bakıda bu il 20 milyard manatdan çox məhsul satılıb  |     21:02 Havada iki avtomobil toqquşdu  |     20:55 Gürcüstan Azərbaycana olan “tarixi borcunu” ödədi  |     20:49 Azərbaycanın strateji valyuta ehtiyatları 77,7 milyard dollara çatıb  |    

Paxla haqqinda bilmədikləriniz

Paxlanın tərkibi vitamin və proteinlə çox zəngindir. O həm yaşıl halda, həm də qurumuş olduqda tərkibində olan vitaminlərin təsiri dəyişməz olaraq qalır. Quru paxla təzə paxlaya nisbətən daha qidalandırıcı və xeyirlidir. 100 mq quru paxlanın tərkibində aşağıdakılar var:
- 26 mq protein
- 58 mq karbohidrat
- 341 kalori
- vitamin B1, B2, B6, K
- protein
- maqnezium
Paxla sinir sistemini möhkəmləndirir, həzm prosesini sürətləndirir, qəbizliyi aradan qaldırır. Paxla sidik axarlarını genişləndirmək qabiliyyətinə malik olduğuna görə böyrək və sidik kisəsində olan qum çöküntülərini tökdürür. Bronxların xəstəlikləri zamanı öskürəyi kəsir, xəstəliyin əlamətlərini azaldır. Amma şəkərli diabet xəstələri paxla ilə ehtiyatla davranmalıdırlar. Çünki paxlanın tərkibində nişasta var və nişasta qanda şəkərin miqdarının qalxmasına səbəb olan amillərdən biridir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 187 10.12.20 23:07