Qidalar nə qədər vaxta həzm olunur? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
11:53 Xəstənin ölümündə günahlandırılan həkim yenidən azadlığa buraxıldı  |     11:38 Rusiyada daha bir güclü zəlzələ olub  |     11:17 Azərbaycanda kriptovalyuta üzərinə həbs qoyulub  |     22:54 Məktəb bazarlığı neçəyə başa gəlir? - QİYMƏTLƏR  |     22:48 ABŞ Azərbaycana 20 mlrd. dollara yaxın investisiya yatırıb  |     22:43 "Google" okeana sərmayə yatıracaq  |     22:37 Bakının hansı rayonunda daha çox yeni ev istifadəyə verilib? - SİYAHI  |     22:32 Vergi borcuna görə bu qurumun rəhbərinə "stop" qoyuldu  |     22:25 Bu tələbələrə ayda 350 manat veriləcək  |     22:20 "Ağrı içində yaşamaq istəmirəm" - "Harri Potter"in ulduzundan səs-küylü etiraf  |     22:13 Bakıda uşaq suda boğuldu  |     22:06 İmamoğlunun vəkili də saxlanıldı  |     22:00 Laçında Yusif Mirzənin “31 il sonra” sərgisi açılıb  |     21:52 Almaniya qırıcıları Rusiya təyyarəsinə görə havaya qaldırıldılar  |     21:47 35 hərbçi təzminat üçün bir-birini güllələyib - Rusiya ordusunda qalmaqal  |     21:46 ABŞ-a viza rüsumları kəskin artırıldı  |     21:44 Merts Rusiyanı hədələdi: "Putin Zelenski ilə görüşməsə, daha çox təzyiq olacaq"  |     21:23 Bir gündə üç uşaq ambulansda doğuldu  |     21:17 Azərbaycan İran üzərindən Naxçıvana qaz nəqlinin müddətini uzadacaq  |     21:09 Laçında 2027-2030-cu illər üçün Dövlət Proqramı əsasında bərpa planları hazırlanır  |    

Qidalar nə qədər vaxta həzm olunur?

Diyetoloqlar qida qəbulu ilə meyvə qəbulu arasında həmişə 2-4 saat fasilə verilməsini məsləhət görürlər.

Median.Az
AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, burada məsələ heç də onların dada görə uyğunluğunda yox, həzm müddətinin müxtəlifliyindədir. Mədə-bağırsaq sistemi qarışıq qidaların öhdəsindən çətinliklə gəlir. Qarışıq qidalar mədədə bərkiyir, turşumağa və qıcqırmağa başlayır, qarında narahatlığa və köpə səbəb olur. Nəticədə tədricən orqanizmdə sağlamlığa mənfi təsir edən şlaklar və toksinlər yığılır.

Xoşagəlməz hallarla üzləşməmək üçün xörəklərin hazırlanması zamanı təxminən eyni vaxtda həzm olan məhsullardan istifadə etmək lazımdır.

Su birbaşa bağırsağa daxil olur, tərəvəz bulyonu 15-20 dəqiqəyə, meyvə suyu 15-20 dəqiqəyə, giləmeyvə 20 dəqiqəyə, qreypfrut, portağal və üzüm 30 dəqiqəyə, çiy tərəvəzlər və yağsız salatlar 30-40 dəqiqə, armud, alma, albalı və şaftalı 40 dəqiqəyə, kələm, qarğıdalı, qabaq və yumurta 45 dəqiqəyə, cəfəri və yerkökü 1 saata qədər, balıq 1 saata, nişasta tərkibli tərəvəzlər 1,5-2 saata, paxlalı bitkilər və sıyıq 2 saata, süd məhsulları 2 saata, quş əti 2,5-3 saata, günəbaxan, balqabaq və fındıq 3 saata, quzu və mal əti 4 saata həzm olur.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 351 09.05.20 21:50