Qidalar nə qədər vaxta həzm olunur? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:01 Bu gecə Mərdəkan və Şüvəlanda işıq olmayacaq  |     22:58 Qəbul imtahanının nəticələri elan olundu  |     22:52 Naxçıvan Konstitusiyasında nələr dəyişir? - TƏFƏRRÜAT  |     22:45 Ermənistan Rusiyaya nota verdi  |     22:40 Azərbaycanda Məhərrəm ayı bu tarixdə başlayır  |     22:31 70 ildən çoxdur istehsal olunur: ABŞ-da ən populyar avtomobil məlum oldu  |     22:24 Zərgərlik məmulatlarının nağd satışına görə cərimə nə qədərdir?  |     22:18 Cərimələrin 5 faizi polislərin sosial müdafiəsinə yönəldiləcək  |     22:10 Azərbaycanda ən çox əməkhaqqını bu peşə sahibləri alır - CƏDVƏL  |     22:03 Məhkəmədə gərgin anlar: İlhamə Elşadqızı hakimin sərt reaksiyası ilə üzləşdi  |     21:57 İranda internet tamamilə kəsilib  |     21:49 Bakıya suyun verilişi nə zaman bərpa olunacaq? - RƏSMİ AÇIQLAMA  |     21:44 İsrail qırıcıları İranın daxili təhlükəsizlik qərargahını məhv edib  |     21:36 İmişlidəki hadisələrə görə tutulan 14 nəfərin cinayət işləri üzrə növbəti məhkəmə prosesi keçirilib  |     21:30 Dünya çempionatı: Azərbaycanın olimpiya çempionu bürünc medal uğrunda görüşə çıxacaq  |     21:25 Bakıda 10 nəfərin partlayış nəticəsində öldüyü sexdə əksəriyyət qanunsuz işləyib - MƏHKƏMƏ  |     21:19 Ukraynanı tərk edən ölkə vətəndaşlarının sayı açıqlanıb  |     21:13 Qazaxıstan İrandan 109 vətəndaşını Azərbaycan və Türkmənistan vasitəsilə təxliyə edib  |     21:05 "Araz Supermarket"də qiymət fərqinə görə inzibati protokol tərtib edilib  |     20:59 Mütəxəssis yay günlərində uşaqların günvurmadan qorunması üçün valideynlərə müraciət edib  |    

Qidalar nə qədər vaxta həzm olunur?

Diyetoloqlar qida qəbulu ilə meyvə qəbulu arasında həmişə 2-4 saat fasilə verilməsini məsləhət görürlər.

Median.Az
AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, burada məsələ heç də onların dada görə uyğunluğunda yox, həzm müddətinin müxtəlifliyindədir. Mədə-bağırsaq sistemi qarışıq qidaların öhdəsindən çətinliklə gəlir. Qarışıq qidalar mədədə bərkiyir, turşumağa və qıcqırmağa başlayır, qarında narahatlığa və köpə səbəb olur. Nəticədə tədricən orqanizmdə sağlamlığa mənfi təsir edən şlaklar və toksinlər yığılır.

Xoşagəlməz hallarla üzləşməmək üçün xörəklərin hazırlanması zamanı təxminən eyni vaxtda həzm olan məhsullardan istifadə etmək lazımdır.

Su birbaşa bağırsağa daxil olur, tərəvəz bulyonu 15-20 dəqiqəyə, meyvə suyu 15-20 dəqiqəyə, giləmeyvə 20 dəqiqəyə, qreypfrut, portağal və üzüm 30 dəqiqəyə, çiy tərəvəzlər və yağsız salatlar 30-40 dəqiqə, armud, alma, albalı və şaftalı 40 dəqiqəyə, kələm, qarğıdalı, qabaq və yumurta 45 dəqiqəyə, cəfəri və yerkökü 1 saata qədər, balıq 1 saata, nişasta tərkibli tərəvəzlər 1,5-2 saata, paxlalı bitkilər və sıyıq 2 saata, süd məhsulları 2 saata, quş əti 2,5-3 saata, günəbaxan, balqabaq və fındıq 3 saata, quzu və mal əti 4 saata həzm olur.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 321 09.05.20 21:50