COVID-19-dan qoruyan altı məhsul açıqlandı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
13:28 İsmayıllıda motel YANDI (Yenilənib)  |     13:08 İranın raket hücumu zamanı Təl-Əvivdəki ABŞ səfirliyi zərər gördü  |     13:07 Sosial şəbəkələrdə ən populyar 10 futbol klubu - SİYAHI  |     13:06 Tez varlanmaq istəyi: Qumar asılılığından əziyyət çəkən qadınların sayı çoxalır  |     12:55 Perunun paytaxtında güclü zəlzələ olub  |     12:21 Avtomobili idarə etmədiyi halda vətəndaşa cərimə gəldi - VİDEO  |     12:06 Mingəçevirdə iki gənc bıçaqlandı  |     12:05 Güclü külək fəsadlar TÖRƏTDİ: Kəndlər işıqsız qaldı - VİDEO  |     12:04 Mingəçevirdə ağır QƏZA: Ölən var  |     12:00 Rusiyalı alimlər İrandan Azərbaycana təxliyə ediliblər  |     11:49 Azərbaycanda magistral kəmərdə QƏZA - Bakı və Abşeronda DÖRD GÜN su fasilə ilə veriləcək  |     11:42 Dənizdə dalğanın hündürlüyü üç metrə çatır - FAKTİKİ HAVA  |     11:22 İran hava məkanının bağlı qalması müddətini uzatdı  |     11:18 KİV: "İran atəşkəs danışıqlarından imtina edib"  |     23:03 Velosiped sürmək demensiya riskini azaltmağa kömək edə bilər  |     22:56 Yüz yaşlı avtomobili sintetik yanacaqla işlətdilər  |     22:50 Bu institut “Toyota” aldı – 200 minə yaxın pul ödədi  |     22:44 Marketlərdə bu pulların qəbulu DAYANDIRILDI  |     22:38 Ərdoğan və Şahbaz Şərif İsrail-İran gərginliyini müzakirə ediblər  |     22:33 Avtobus zolaqlarının statusu dəyişir? - Tıxaclara təsiri  |    

COVID-19-dan qoruyan altı məhsul açıqlandı

Yaponiyalı mütəxəssislər koronavirusla (COVID-19) mübarizədə kömək edə bilən məhsulları sadalayıblar.

Siyahıda birinci yerdə zəncəfil və sarımsaq gəlir. Onlar təbii antibakterial xüsusiyyətə malikdirlər. Zəncəfilin tərkibində, həmçinin böyük miqdarda askorbin turşusu, B, A qrupu vitaminləri, sink, kalsium, yod var. Bundan başqa, onun aktiv maddəsi olan qingerol iltihab proseslərini aradan qaldırmağa kömək edir və ağrıkəsici təsirə malikdir.

Növbəti bitki isə sarıkökdür. Onun tərkibinə daxil olan “kurkumin” maddəsi güclü immunostimulyator və təbii antibiotik hesab olunur.

Siyahının üçüncü və dördüncü pilləsində isə giləmeyvələr və bal yerləşib. Giləmeyvələrdə çoxlu vitaminlər və antioksidantlar var. Əsl keyfiyyətli bal isə ta qədimdən öz müalicəvi xüsusiyyətləri ilə tanınır.

Həkimlər, həmçinin C vitamini ilə zəngin qidalardan istifadə etməyi məsləhət görürlər. Bura sitrus meyvələri, quşüzümü, kivi, qara qarağat, çiyələk, itburnu, quş armudu, mərsin, çaytikanı, alma, xurma, kələm, bolqar bibəri və iri yarpaqlı göyərtilər daxildir.

Bütün rəngli tərəvəzlər və dəniz kələmi də bu siyahıya daxil edilib. Onların piqmentləri (xlorofil, astaksantin, beta-karotin) antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir və immuniteti gücləndirir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            4 091 28.03.20 14:27