50 yaşdan sonra bu qidalara ÜSTÜNLÜK VERİN » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:01 2030-cu ilə qədər texnoloji lider olacaq şəhərlər açıqlandı  |     22:53 Üç boksçumuz Dünya kubokunda bürünc medal qazanıb  |     22:49 Vətən müharibəsi iştirakçısı vəfat etdi  |     22:38 Leyla Əfəndiyeva müğənni Albina Pyakşevanın sağ olduğunu açıqladı  |     21:08 "Formula-1" Britaniya Qran-prisinin təsnifat mərhələsinin sıralama turunun qalibi bəlli oldu  |     21:00 Türkiyədə məşhur jurnalist saxlanıldı  |     20:46 "Kəpəz" portuqaliyalı müdafiəçi transfer etdi  |     20:38 Məktəbəhazırlıq təhsili məcburi ola bilər? - RƏSMİ AÇIQLAMA  |     20:33 Türkiyədə zəlzələ olub  |     20:25 Külli miqdarda vəsaiti ölkədən çıxaran şirkət cərimələnib  |     20:20 NASA əlverişli yaşayış temperaturuna malik yeni planet kəşf edib  |     20:11 Məktəbəqədər təhsildən kənarda qalan uşaqlar üçün hansı tədbirlər görülür?  |     20:04 Naxçıvandan Bakıya müalicəyə gələnlərin sayı azalıb - Nazir  |     19:58 Britaniyada yeni koronavirus ştammı yayılıb  |     19:52 Avronun bahalaşması Azərbaycanda qiymət artımına səbəb olur - VİDEO  |     19:44 Narkozdan komaya düşən Ucar sakini 81 gün sonra ölüb  |     19:32 İsrail ordusu "Hizbullah"ın xüsusi təyinatlı hərbiçisini məhv etdi  |     19:24 Serbiya DİN: İcazəsiz etiraz aksiyalarında 107 nəfər saxlanılıb  |     19:09 TƏBİB kater qəzasında xəsarət alanlarla bağlı açıqlama yaydı  |     18:51 Beyləqanda kanalda batan yeniyetmənin meyiti iki gün sonra tapıldı  |    

50 yaşdan sonra bu qidalara ÜSTÜNLÜK VERİN

Yaş artdıqca bir çox insan osteoporozla qarşılaşır. Həkimlər 50 yaşdan yuxarı insanların pəhrizə kalsiumla zəngin qidaları, məsələn, göyərti və süd məhsulları daxil etməyi məsləhət görürlər.

Aparılan araşdırmalara görə, sümük sıxlığı problemi olan insanların müntəzəm olaraq toyuq yumurtası istehlak etməsi son dərəcə vacibdir.

Araşdırmada 20 mindən çox yaşlı insan iştirak edib. Alimlər 2005-ci ildən 2018-ci ilə qədər olan məlumatları təhlil ediblər.

Nəticələr göstərib ki, gündə ən azı 100 qram yumurta yeyənlərin (orta hesabla iki yumurtadan bir qədər az) bel və omba nahiyələrində sümük mineral sıxlığı əhəmiyyətli dərəcədə yüksəkdir.

Alimlər bunu yumurtanın sümükləri gücləndirən fermentin istehsalına töhfə verməsi ilə əlaqələndirirlər. Yumurta kalsiumun daha yaxşı mənimsənilməsi üçün lazım olan D vitamini ehtiva edir.

Bundan əlavə, yumurta sink, zülal və sümük sağlamlığına ümumi müsbət təsir göstərən bir çox digər minerallarla zəngindir.

Mütəxəssislər deyirlər ki, ən yaxşı yemək omletdir. İstəsəniz üzərinə bir az göyərti, pomidor və ədviyyatlar əlavə edə bilərsiniz.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            570 23.07.24 21:58