Soyuqda orqanizmdə bu 5 qidaya ehtiyacı yaranır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:07 Atmosferi çirkləndirən obyektlər cərimələnib  |     13:55 Sumqayıtda 51 yaşlı qadın döyülüb, telefonu əlindən alınıb  |     13:37 Helikopter qəzasında həlak olan İran XİN başçısının səlahiyyətlərini kim icra edəcək?  |     13:13 1 saylı Respublika Psixiatriya Xəstəxanasında ölüm hadisəsi olub  |     13:04 Rəisin vəfatı ilə əlaqədar Livanda 3 günlük matəm elan edildi  |     12:38 Sərnişinlərin NƏZƏRİNƏ: Bəzi avtobusların hərəkət istiqaməti dəyişdirildi - SƏBƏB  |     12:27 Sabah 25 dərəcə isti olacaq  |     12:19 Sabunçuda evdə üç qadına xəsarət yetirilib: Saxlanılan var  |     12:12 Azərbaycan-Ermənistan sərhədinin Xeyrimli kəndi istiqamətində demarkasiya işləri yekunlaşmaq üzrədir  |     12:09 Gürcüstandan Azərbaycana gətirilən toyuq əti yararsız çıxıb  |     12:08 Faciəvi şəkildə həlak olan İran rəsmilərinin DOSYESİ  |     12:04 Rüşvətə görə həbs edilən sabiq bələdiyyə sədri hakim qarşısında  |     12:03 Yevlaxda qadın öldürüldü: Əri şübhəli şəxs qismində tutuldu  |     12:00 Azərbaycan XİN İrana başsağlığı verib  |     11:57 Bir ayda Ağcabədidə narkotiklə bağlı 20 nəfər saxlanılıb  |     11:55 Polis mayoru qəfil vəfat etdi  |     11:54 Dünya bazarında neft qiymətləri necə dəyişib?  |     11:53 Qaradağ rayonunda avtoxuliqanlıq edən sürücü həbs edilib  |     11:51 Tehran Birjası Rəisinin ölüm xəbərindən sonra fəaliyyətini dayandırdı  |     11:50 İran Rəisinin helikopterinin axtarışında dəstək verən ölkələrə təşəkkür etdi  |    

Soyuqda orqanizmdə bu 5 qidaya ehtiyacı yaranır

Soyuqda orqanizmin ehtiyac duyduğu ilk 5 qida məlum olub.

Median.Az
xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Yekaterina Yanq bununla bağlı danışıb.

Həkimin sözlərinə görə, soyuq havalar üçün ən faydalı 5 qida sırasına duzlu kələm, kök tərəvəzlər, nar, balqabaq və sitrus meyvələr daxildir. Yanq insanlara qışda çoxlu miqdarda C vitamini olan duzlu kələmdən istifadə etməyi tövsiyə edir.

"Öd axını və dəmirin udulmasını yaxşılaşdırmaq üçün təsirli olur, həmçinin faydalı bakteriyaların sayını artırır və zərərli bakteriyaların sayını azaldır", - mütəxəssis bildirib.

Cəfəri, kərəviz, çuğundur, şalğam, yerkökü kimi mövsümi kök tərəvəzlər zəngin vitamin və mineral tərkibinə görə zəngindir.

Endokrinoloq qeyd edib ki, narın bir hissəsi olan ellagik turşusu bədənin cavanlaşmasına kömək edir, qan axını yaxşılaşdırır, immuniteti yaxşılaşdırır və hüceyrələri kanserogenlərin təsirindən qoruyur.

Bundan əlavə, həkim qışda beta-karotin və lif mənbəyi olan balqabaq, həzmi və immuniteti yaxşılaşdıran sitrus meyvələrini yeməyə çağırıb.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            852 19.01.24 21:25