Soyuqda orqanizmdə bu 5 qidaya ehtiyacı yaranır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
20:53 Xankəndidən qaçan Şahramanyan Qarabağ haqda gizlədilən sirri açıqladı - İLK DƏFƏ  |     20:46 Dövlət və bələdiyyə tərəfindən yaradılan ümumi təhsil müəssisəsinin Nümunəvi Nizamnaməsi təsdiqlənib  |     20:39 Şəkidə avtomobil piyadanı vuraraq öldürüb  |     20:35 Ukraynaya silah tədarükünə nəzarət NATO-ya verilir  |     20:29 Tərtərdə həmkəndlisini öldürməkdə təqsirləndirilən şəxsin cinayət işi məhkəməyə göndərilib  |     20:21 11 nəfər qəbul imtahanından xaric olunub  |     20:16 İngiltərə klubu kapitanı ilə müqavilə müddətini uzadıb  |     20:08 Azad olunan ərazilərdə qurban kəsimi və satışı məntəqələri müəyyənləşib - SİYAHI  |     20:03 BDU-da yeni ixtisas və ixtisaslaşmalar açılacaq  |     19:57 Kelli Uillis: COP29 səhiyyə sahəsində təşəbbüslər üçün geniş imkanlar yaradacaq  |     19:49 Kiyevdə Qurtuluş Günü qeyd olunub  |     19:44 Bayram günlərinin havası açıqlanıb  |     19:35 50 yaşlı Əli İsmayılov: İndiyə qədər heç kim Azərbaycana MDB kəmərini gətirməmişdi  |     19:31 Azərbaycanda nikahların sayı azalıb  |     19:23 Dünyanın ən qeyri-punktual aviaşirkəti məlum olub  |     19:18 “Tesla” fabriklərində minlərlə insanabənzər robot işləyəcək  |     19:10 “Taliban”ın nümayəndələri Parisdə keçiriləcək Olimpiya Oyunlarına buraxılmayacaq  |     19:04 “Bayraktar TB2” PUA-ları Rumıniya ordusunun arsenalına daxil edilib  |     18:56 Azərbaycanda tələbə HƏBS EDİLDİ  |     18:45 Nazir azərbaycanlı alimin həyat yoldaşına yüksək vəzifə verdi - FOTO  |    

Soyuqda orqanizmdə bu 5 qidaya ehtiyacı yaranır

Soyuqda orqanizmin ehtiyac duyduğu ilk 5 qida məlum olub.

Median.Az
xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Yekaterina Yanq bununla bağlı danışıb.

Həkimin sözlərinə görə, soyuq havalar üçün ən faydalı 5 qida sırasına duzlu kələm, kök tərəvəzlər, nar, balqabaq və sitrus meyvələr daxildir. Yanq insanlara qışda çoxlu miqdarda C vitamini olan duzlu kələmdən istifadə etməyi tövsiyə edir.

"Öd axını və dəmirin udulmasını yaxşılaşdırmaq üçün təsirli olur, həmçinin faydalı bakteriyaların sayını artırır və zərərli bakteriyaların sayını azaldır", - mütəxəssis bildirib.

Cəfəri, kərəviz, çuğundur, şalğam, yerkökü kimi mövsümi kök tərəvəzlər zəngin vitamin və mineral tərkibinə görə zəngindir.

Endokrinoloq qeyd edib ki, narın bir hissəsi olan ellagik turşusu bədənin cavanlaşmasına kömək edir, qan axını yaxşılaşdırır, immuniteti yaxşılaşdırır və hüceyrələri kanserogenlərin təsirindən qoruyur.

Bundan əlavə, həkim qışda beta-karotin və lif mənbəyi olan balqabaq, həzmi və immuniteti yaxşılaşdıran sitrus meyvələrini yeməyə çağırıb.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            939 19.01.24 21:25