20:02 Sabah Sədərək rayonunun bəzi ərazilərində işıq olmayacaq  |     20:01 UEFA Çempionlar Liqasında həftənin oyunçusu müəyyənləşdi  |     19:45 “Adidas” DÇ-2026 iştirakçılarının yeni formasını təqdim etdi  |     19:39 Bakıda piyada zonaları əsaslı şəkildə genişləndirilir  |     19:37 İsrail Misirlə sərhəddə silah qaçaqmalçılığına qarşı mübarizəni gücləndirir  |     19:25 Sabahın tibbi-meteoroloji PROQNOZU  |     19:19 Tibbdə yeni kəşf: Sızanaq dərmanı beyin xəstəliklərinə qarşı qoruyucu ola bilər  |     19:12 Rusiyada azərbaycanlı qardaşlara 29 il həbs cəzası verildi  |     19:05 Pakistan Əfqanıstana zərbələr endirdi  |     19:00 Prodüser Təranənin cəzası azaldıldı  |     18:53 COP30-la əlaqədar ezamiyyə normaları dəyişdi  |     18:49 Tural Güləhmədova yüksək VƏZİFƏ VERİLDİ  |     18:32 Bakıda eyvanlar arasında köməksiz vəziyyətdə qalan şəxs xilas edildi - Video  |     18:21 Beyləqanda 15 yaşlı qız uşaq dünyaya gətirdi: 31 yaşlı kişi HƏBS EDİLDİ  |     18:00 Londonda səhvən azadlığa buraxılmış məhbus polisə təslim oldu  |     17:53 "Zəfər Yolları" adlı sənədli film təqdim edildi - Video  |     17:51 Əməkdar artist Vahid Əliyev VƏFAT ETDİ  |     17:33 Rusiyada mer istefa verdi  |     17:26 Yanacağa görə yol vergisi kəskin artırılacaq  |     17:20 "Avropa klublarından maraq ola bilər" - Elvin Cəfərquliyev  |    

Qarpız yeyənlərə xəbərdarlıq - Türkiyəli professor

Marqarin yağları çıxandan bəri ürək xəstəlikləri artıb. Bunun da səbəbi trans yağlardır.

Median.Az
medicina.az-a istinadən bildirir ki, bunu məşhur kardioloq Canan Karatay verdiyi açıqlamada bildirib.

Onun sözlərinə görə, son zamanlar bütün xəstəliklərə genetikdir deyirlər, ancaq elə xəstəliklər var ki,onun kökündə düzgün qidanlanmamaq dayanır.

"Şəkərli içkilər, GMO məhsuları və qeyri-sağlam məhsular vücudu bir-birinə qatır. Qazlı içkilər çox təhlükəlidir. Təəsüf ki, satışda olan içkilərin böyük əksəriyyəti ya qazlı, ya da kimyəvi qatqılı olanlardır. Xüsusi dad və rəngləndiricilərlə göz oxşayan, iştah açan şəkərli içkilər də bu qəbildəndir.
Eyni zamanda qarpız və yemiş istehlakında diqqət etmək lazımdır. Bildiyimizin əksinə qırmızı ət, yumurta, quru lobya sidik turşusunu yüksəltməz. Yeyirsinizsə qurdlu alma yeyin. İmmun sistemi xəstəliklərinin ən böyük səbəbi rəfinə edilmiş şəkər, un, duzdur. Təbii yağlardan ziyan gəlməz. Bütün yağlar ziyanlıdır deyə bir qayda yoxdur. Xərçəng Altsheymer, şəkər kimi bir çox xəstəliklərə səbəb məhz trans yağlardır. Həmçinin sağlam olmaq üçün qidalanmadan əlavə istirahət də önəmlidir. Bunun üçün ilk öncə vaxtlı-vaxtında və normal şəkildə yatmaq lazımdır."скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 041 26.08.19 23:41