Qarpız yeyənlərə xəbərdarlıq - Türkiyəli professor » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:01 Qohum evliliyi üçün valideyn övladından imtina edə bilər?  |     22:54 Bu universitetdə dərslər onlayn keçiriləcək  |     22:49 Ölkədə uşaqların sayı niyə azalır? - Səbəblər və çıxış yolu  |     22:43 Hollywood filmlərini sızdırdı - 57 ay həbs cəzası aldı  |     22:38 Azərbaycanda 78 yaşlı şəxs peşə məktəbinə qəbul olub  |     22:31 Təyyarə qəzasından sonra ögey qardaşları ortaya çıxdı - VİDEO  |     22:25 Sabiq qərargah rəisi dünyasını dəyişdi  |     22:16 "JOY Travel" şirkətinin rəhbərlərindən biri həbs edildi  |     22:11 3 aydan sonra hərbi xidmətə gedəcəkmiş - Yeniyetmənin meyiti tapıldı  |     22:02 Rusiya məhkəməsi azərbaycanlı iş adamını cinayətdə təqsirli bilib?  |     21:54 Trampın qızıldan heykəli qoyuldu  |     21:49 Azərbaycan Əfqanıstana "AI-92" markalı benzinin tədarükünə başlayıb  |     21:41 Rusiya Ukraynaya zərbə endirib, beş nəfər həlak olub  |     21:35 Zaxarova: Rusiyanın sərhəd gəmisi gələn həftə Bakı limanına daxil olacaq  |     21:26 "Oleq Bakinski"nin şikayəti təmin olunmayıb  |     21:21 Eyfel qülləsi bağlanıb  |     21:14 Naxçıvanda Memar Əcəminin abidəsi ucaldılacaq  |     21:08 Teymur Rəcəbov Bakıda "Formula 1" pilotları ilə şahmat oynayıb  |     21:00 Yanvar-avqust aylarında İİV-ə yoluxan 42 nəfər narkotik istifadəçisi olub  |     20:55 Ötən səkkiz ayda narkotiklərlə bağlı 3614 nəfər cinayət məsuliyyətinə cəlb edilib, 67-si əcnəbidir  |    

Qarpız yeyənlərə xəbərdarlıq - Türkiyəli professor

Marqarin yağları çıxandan bəri ürək xəstəlikləri artıb. Bunun da səbəbi trans yağlardır.

Median.Az
medicina.az-a istinadən bildirir ki, bunu məşhur kardioloq Canan Karatay verdiyi açıqlamada bildirib.

Onun sözlərinə görə, son zamanlar bütün xəstəliklərə genetikdir deyirlər, ancaq elə xəstəliklər var ki,onun kökündə düzgün qidanlanmamaq dayanır.

"Şəkərli içkilər, GMO məhsuları və qeyri-sağlam məhsular vücudu bir-birinə qatır. Qazlı içkilər çox təhlükəlidir. Təəsüf ki, satışda olan içkilərin böyük əksəriyyəti ya qazlı, ya da kimyəvi qatqılı olanlardır. Xüsusi dad və rəngləndiricilərlə göz oxşayan, iştah açan şəkərli içkilər də bu qəbildəndir.
Eyni zamanda qarpız və yemiş istehlakında diqqət etmək lazımdır. Bildiyimizin əksinə qırmızı ət, yumurta, quru lobya sidik turşusunu yüksəltməz. Yeyirsinizsə qurdlu alma yeyin. İmmun sistemi xəstəliklərinin ən böyük səbəbi rəfinə edilmiş şəkər, un, duzdur. Təbii yağlardan ziyan gəlməz. Bütün yağlar ziyanlıdır deyə bir qayda yoxdur. Xərçəng Altsheymer, şəkər kimi bir çox xəstəliklərə səbəb məhz trans yağlardır. Həmçinin sağlam olmaq üçün qidalanmadan əlavə istirahət də önəmlidir. Bunun üçün ilk öncə vaxtlı-vaxtında və normal şəkildə yatmaq lazımdır."скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 993 26.08.19 23:41