Mojo.az Banner
12:54 15 yaşlı qızı nişanlamaq istədilər  |     12:45 Həccə getmək istəyənlərin nəzərinə!  |     12:37 Bakıda şadlıq sarayında meyit tapılıb  |     12:31 Tur rəhbəri Qubaya səfərdə qəfil öldü  |     12:28 İmişlidə bədbəxt hadisə: Yaşlı kişi su kanalında boğuldu  |     12:26 Bakıda partlayış baş verən plazada səkkiz il əvvəl də yanğın olubmuş  |     12:24 Bakı və Gəncədə dövlət əmlakları satışa çıxarılacaq  |     11:44 Bakıda obyektdə güclü PARTLAYIŞ - 7 nəfər xilas edilib, yaralılar var (Video)  |     23:58 Yanğında həlak olan azyaşlı vəkilin qızı imiş  |     23:01 Mehdiabadda çoxmərtəbəli yaşayış binasındakı yanğında 3 nəfər tüstüdən zəhərlənib  |     22:56 Günəş sistemi kosmosda sürətlə hərəkət edir: Alimlər səbəbini izah edə bilmir  |     22:50 Nigeriyada 300-dən çox şagird və müəllim silahlılar tərəfindən oğurlandı  |     22:37 Türkiyədə 54 şagird qidadan zəhərləndi  |     22:29 Ermənistan Konstitusiyasını nə vaxt dəyişəcək? - Paşinyan açıqladı  |     22:24 “Şaxtanın açarını restoran sahiblərindən istədim, məni döydülər”  |     22:16 Ekspertlərin seçimi: Qış səyahətləri üçün ən yaxşı 5 elektromobil  |     22:10 Azərbaycan 2026-cı ilədək elektrik avtobus parkını 1 100 vahidə qədər artıracaq  |     22:02 Keytrinq xidmətlərində təhlükə artır: Agentlikdən xəbərdarlıq  |     21:57 Qan qrupuna görə xarakter: 99 faiz insanlarda nəticə üst-üstə düşür  |     21:48 Hansı sahələrə güzəştli kreditlər daha çox verilir?  |    
Left Banner
Right Banner

Qida istehsalçılarının hiylələri

06.04.2019 22:17 2 313
Qida istehsalçılarının hiylələri
Hər gün masamızda olan yeməklərin keyfiyyətini bəzən ayırd edə bilmirik. Çünki qida istehsalçıları bir sıra hiylələrdən istifadə edirlər ki, istehlakçı bunu görə bilmir.

Median.Az
foodinfo.az-a istinadən bu hiylələrin bəziləri ilə sizi tanış edir:

Demək olar ki, hamımız qəssab ət alırıq. Bir çox hallada isə qiyməyə (farş) üstünlük veririk. Amma qiymənin tərkibinə ətin lazımsız hissələri ilə yanaşı ucuz toyuq ətinin də qarşıdırıldığını bilirdinizmi?

Şirniyyatı çox sevirik. Xüsusilə yediyimiz zaman dadından doymuruq. Amma bəzi qida istehsalçıları qozlu paxlavaya qoz yerinə digər bitkilər, məsələn noxud qatdığnın fərqinə varmısınızmı? Təəssüf ki, bunu ayırmaq bizim üçün olduqca çətindir.

Qırmızı bibərə baxdığımızda rənginin necə parlaq olduğunu görürük. Parlaq bir rəng almağının səbəbi kərpic tozu ola bilər.

Süfrələrimizdə faydalı olduğu üçün zeytun istifadə edirik. Amma qara rəng almaq üçün sənaye boyasından istifadə olunur.

Balıq omeqa qaynağıdır. Hamımız bilirik. Təəssüf ki, bəziləri "təzə balıq" formasını yaratmaq üçün qırmızı rəngi balığın qəlsəmələrinə çəkə bilər ki bu da balıq sevənlərə təzə kimi görünür.

Çörək bizim əvəzolunmaz qidamızdır. Xüsusilə bəzziləri ağ çörəyi çox sevir. İsti çörəyi alarkən içinin dümağ olması sizi çaşdırmasın. Bəziləri çörəyin ağ rəngli görünməsi üçün xəmirə əlavə rəng qatırlar.

Vitaminlərin mənbəyi olan meyvələr və tərəvəzlərin gözəl görünüşünə aldanmayın. Parıltılı almanın o vəziyyətə düşməsi üçün xüsusi mumdan istifadə olunur. Odur ki, meyvəni alarkən təmiz yuyun.

Bunlar qidalardakı hiylələrin növlərinin sadəcə bir neçə nümunəsidir. Təəssüf ki, istehsalçılar daha çox qazanmaq üçün insanlaın sağlamlığı ilə oynayırlar.скачать dle 11.3