23:02 Rusiyadan xaricə pul köçürülməsi üçün məhdudiyyətlər daha 6 ay uzadılıb  |     22:46 NATO əməkdaşlarının “TikTok” yükləməsi qadağan edilib  |     22:35 Rusiya Ermənistandan süd məhsullarının idxalını dayandıracaq  |     22:27 Estoniya Rusiya-NATO təsis aktına xitam verməyi təklif edir  |     22:01 İsrail SEPAH zabitini məhv etdi  |     21:56 Bakıda köşk yanıb  |     21:48 Aprelin 3-nə USD/AZN rəsmi məzənnəsi  |     21:40 Apreldə hava necə olacaq? - Aylıq proqnoz  |     21:34 TAP vasitəsilə bu il İtaliyaya nəql olunan qazın həcmi açıqlanıb  |     21:25 Ukraynalılara 2024-cü il Olimpiadası üçün seçimdə ruslarla birlikdə iştirak qadağan ediləcək  |     21:18 "Turan Tovuz"un baş məşqçisi: "Üzücü məğlubiyyət oldu"  |     21:14 "Toyota Prius"la Dərnəgüldən oğurladığı malları “Evrohome”da satdı  |     21:05 Qadın onu öldürmək istəyən keçmiş ərinin ayaqlarını sındırdı - Gədəbəydə ŞOK OLAY  |     21:05 Polis Akademiyasında soyqırımı qurbanları anılıb - VİDEO  |     21:00 Ermənistan parlamentində dava-dalaş salan deputat saxlanılıb  |     20:52 Pakistanlı ekspert: “31 Mart azərbaycanlılar üçün faciəvi gündür”  |     20:47 Azərbaycan Sloveniyaya karbamid gübrəsinin ixracına başlayıb  |     20:39 Bərdədə qanunsuz şumlama işləri aparılıb, ağac və kol bitkiləri məhv edilib  |     20:35 Roma Papası sabah hospitaldan evə buraxılacaq  |     20:26 Rusiya estoniyalı diplomatı arzuolunmaz şəxs elan edib  |    
Bayramda cənub bölgəsində süfrəni bu təamsız təsəvvür etmək olmaz - VİDEO
Ləvəngi deyəndə, ilk ağıla gələn cənub bölgəsi olur. Xüsusən də bayramlarda cənub bölgəsində açılan süfrələrin başlıca təamı elə ləvəngidir. Təndirdə bişən ləvənginin isə dadı tamam başqadır.

Cənub mətbəxinin zəngin olması heç kəsə sirr deyil.

Novruz bayramında lənkəranlıların süfrəsini ləvəngisiz təsəvvür etmək olmaz. Ləvəngi sözünün ilkin mənası “içi doldurulmuş” deməkdir. Ləvəngi əsasən qoz, soğan və alça turşusundan ibarət qiymədir. Bu içliyə zövqə görə duz, istiot, sumax, hətta şəkər tozu vuranlar da var. Lənkəranda demək olar ki, hər evdə toyuq və ya balıq ləvəngisini bişirməyi bacarırlar.

Ləvənginin daha dadlı hazırlanma qaydasını bilən Fəridə xanım mətbəx sirrini bizimlə bölüşüb.


Burada digər vacib məsələ ləvənginin duzunun az olmasıdır. Çünki, toyuğa və balığa əvvəlcədən vurulan duz-turşu ətə tam hopsun deyə 2-3 saat saxlandıqdan sonra ləvəngiyə keçərək onun dadını bir az da şor edə bilər.

Təndirdə bişən toyuğun hazır vəziyyətə gəlməsi yarım saat çəkir. Balıq ləvəngisini təndirdə bişirmək üçün isə xüsusi dəmir torlardan istifadə olunur. Hazır olduqdan sonra ətri dörd bir yana yayılan Lənkəran ləvəngisini plovla və ya təndir çörəyi ilə yemək daha ləzzətli olur.

//oxu.az
скачать dle 11.3






Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 568 23.03.19 13:49