Mojo.az Banner
23:00 Azərbaycanın həndbol millisi beynəlxalq turnirdəki ilk oyununda uduzub  |     22:55 "Barselona"nın 53 oyunluq seriyası başa çatdı  |     22:47 Hikmət Hacıyev Türkiyə nümayəndə heyəti ilə görüşüb - FOTO  |     22:42 Ceyhun Bayramov Papa ilə görüşdü - FOTO  |     22:35 Qızılın qiyməti 2026-cı ildə necə olacaq?  |     22:30 Daşkəsəndə qadın qonşusu tərəfindən döyüldü  |     22:24 Gənclər niyə “Qara Cümə”də maaşlarının yarısından çoxunu xərcləyir?  |     22:18 Güzəştli kartlar nə vaxt istifadəyə veriləcək? - Video  |     22:10 Bu gün ali xüsusi rütbə verilənlər kimdir? - DOSYE  |     22:05 Yanğına səbəb olan sahibkarlara hansı cəzalar verilir? - Vəkildən AÇIQLAMA  |     21:57 Səfirlik: Gürcüstan saxlanılan Azərbaycan TIR-ları ilə bağlı məsələnin qısa müddətdə həll olunacağına söz verib  |     21:52 Nazirliyin "işçisi"ndən 8000 manatlıq dələduzluq  |     21:43 Bu heyvan bazarları fəaliyyət göstərməyəcək - Xəbərdarlıq  |     21:37 Restoranlara xərclənən pul artıb: Səbəb nədir? - İqtisadçı açıqladı  |     21:29 Nazir bu universitetə yeni prorektor təyin etdi  |     21:24 Sabah paytaxtın bəzi ərazilərində qaz olmayacaq  |     21:14 Gəncədə yeniyetmə bıçaqlandı  |     21:09 Dondurularaq qurudulan meyvələrə tələbat artıb: Yeni trend, yoxsa sağlam seçim? - Video  |     21:00 Bakıda dava zamanı sahibkarın qulağını qopardılar - "Həsənoğlu Market"in sahibi imiş  |     20:53 İstanbulda hoteldə halı pisləşərək xəstəxanada vəfat edən Böcek ailəsinin ölüm səbəbi açıqlandı  |    
Left Banner
Right Banner

Həkimdən düzgün qaydada bişirilməmiş toyuq ətinin ziyanı barədə XƏBƏRDARLIQ

15.02.2024 11:23 1 002
Həkimdən düzgün qaydada bişirilməmiş toyuq ətinin ziyanı barədə XƏBƏRDARLIQ
Zəhərlənmənin qarşısını almaq üçün istehlak edilməzdən əvvəl toyuq əti tam termiki emala məruz qalmalıdır.

Bu barədə rusiyalı diyetoloq, tibb elmləri namizədi Yelena Solomatina danışıb.

“Məsələn, qril üsulu ilə bişirilmiş toyuq və ya toyuq kababında ətin bəzi hissələri bişməyə bilər və bəzən bu zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Bu mənada toyuğun ən təhlükəli yeri quyruq hissəsidir. Əgər tam termiki emala məruz qalmazsa, onun tərkibində yüksək konsentrasiyada salmonella ola bilər”, - deyə həkim xəbərdarlıq edib.

O vurğulayıb ki, belə toyuq ətində bağırsaq çöpləri də ola bilər.

Solomatina həmçinin toyuq dərisinin tərkibində yüksək miqdarda zərərli yağ olduğuna görə onu yeməməyi məsləhət görüb.

Həkim toyuq içalatı və ayaqlarını istehlak edərkən də ehtiyatlı olmağı tövsiyə edib.

“İçalat salmonellyozun inkişaf etdiyi yer ola bilər. Toyuğun ayağında və pulcuqlarında isə tez-tez çirk yığılır. Həddindən artıq yemlənən toyuqların qaraciyəri isə xolesterol mənbəyi ola bilər”, - deyə diyetoloq vurğulayıb.

Mənbə: iz.ruскачать dle 11.3