Mojo.az Banner
23:02 Meteohəssas insanların nəzərinə  |     22:57 2026-cı ildə Azərbaycanın Bəhreyndə səfirliyi açılacaq  |     22:49 Bir sutka artıq 25 saat ola bilər  |     22:42 Azərbaycan və BƏƏ hərbçilərinin birgə təlimi keçiriləcək  |     22:36 Küləklə bağlı sarı xəbərdarlıq  |     22:31 Naxçıvan sakinlərinə sosial ödənişlərlə bağlı şad xəbər  |     22:24 Pirotexniki vasitə satanlar saxlanıldı  |     22:18 Moped sürənlərin nəzərinə: 3 ay sonra...  |     22:14 "Ermənistanla delimitasiya davam edir" - Nazir  |     22:08 Bakı metrosunda bayram günlərində iş saatı uzadılacaq  |     22:03 Ruben Vardanyanın məhkəməsi təxirə salınıb  |     21:57 Bayram günləri qidalanmada yol verdiyimiz səhvlər  |     21:52 Bu klublar cərimələndi  |     21:43 Biləsuvarda ev yandı  |     21:38 Azərbaycanda asbestin istifadəsi qadağan ediləcək  |     21:31 Qatarın qarşısına 54 dəfə qəfil heyvan çıxıb  |     21:25 Türkiyədə terror planlaşdıran şəxs saxlanıldı  |     21:20 "Dəfələrlə xəstəxanalarda olmuşam, gördüyüm mənzərə ürəkaçan olmayıb" - Deputat  |     21:13 Bu yolda hərəkət məhdudlaşdırılacaq - Sürücülərin nəzərinə!  |     21:07 Şənbə günü hava necə olacaq?  |    
Left Banner
Right Banner

Çuğundur barədə aparılan araşdırmalar hamını heyrətə gətirdi

02.02.2021 20:21 1 890
Çuğundur barədə aparılan araşdırmalar hamını heyrətə gətirdi
Tərkibindəki betain çuğundurun qara ciyər üçün çox faydalı olduğunu sübut edir. Çuğundurun tərkibində dəmir və sinkin çox miqdarda olması isə onun əvəzolumaz olduğunun göstəricisidir.

Betain unikal əvəzedilməz bioloji aktiv maddələrdən ibarətdir.Onun tərkibi sorulması asan olan zülalardan ibarətdir. Bu səbəbdən də bəzi dietoloqlar dieta saxlayanlara ət əvəzinə çuğundur yeməyi məsləhət bilirlər.

Betainin orqanizmə təsiri çox faydalıdır. O qaraciyər üçün bir növ "tozsoran" rolunu oynayır. Qeyd etmək lazımdır ki, bişmiş qaraciyərin orqanizmə təsiri çiy çuğundur qədərdir. Yəni çuğundur bişirildiyi zaman onun tərkibi dəyişməz olaraq qalır.скачать dle 11.3