Mojo.az Banner
22:59 Goranboyda 17 yaşlı qızın nişan mərasiminin qarşısı alındı  |     22:50 Türkmənistan kriptovalyuta hasilatını qanuniləşdirir  |     22:50 Toyda oynadığı yerdə yıxılıb öldü  |     22:43 Azərbaycan boksçusu Avropa çempionatında finala yüksəlib  |     22:35 General Cavid Abdullayevə yeni VƏZİFƏ VERİLDİ  |     22:27 Ukraynada korrupsiya qalmaqalı sülh danışıqlarını poza bilər  |     22:20 Gəncədə minik avtomobili aşıb, xəsarət alanlar var  |     22:11 Kəlbəcərdə açıq ərazidə yanğın baş verib  |     22:03 Şri-Lankada daşqınlar və torpaq sürüşmələri: 56 ölü  |     21:56 Ucarda fərdi yaşayış evi yanıb  |     21:48 Qara dənizdə Rusiyaya məxsus gəmidə partlayış olub  |     21:40 Bu ölkələrdən Azərbaycana ət idxalı dayandırıldı  |     21:33 Elton Con sürətlə görmə qabiliyyətini itirir: "Mənim üçün çətindir"  |     21:26 Alış-veriş deyil, kütlə psixologiyası: "Qara cümə"də izdihamın səbəbləri..  |     21:14 Prokurorluq orqanlarında qulluqla bağlı imtahan mərhələsinin nəticələri açıqlandı  |     21:06 "Barselona"nın futbolçusunda rotavirus aşkarlanıb  |     20:48 70 kq qızılla saxlanılan polkovnik-leytenantın məhkəmə istintaqı başladı  |     20:45 Gəncədə sərxoş şəxs xəstəxanada öldü  |     20:25 Ödənişli yolda radar və müşahidə kameraları quraşdırıldı  |     20:24 Qeyri-neft sektoruna aid ixrac mallarının siyahısında qızıl birincidir  |    
Left Banner
Right Banner

Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı

16.09.2020 22:26 2 079
Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

Median.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.скачать dle 11.3