Mojo.az Banner
23:04 Almaniya hökuməti yüzlərlə əfqanın ölkəyə qəbulundan imtina etdi  |     22:59 "Google Maps"a sürücülər üçün faydalı funksiya əlavə olundu  |     22:51 Bu sual məktəblilərə verilib? - Rəsmi açıqlama  |     22:46 5 avtobus marşrutu üzrə müsabiqələrin qalibləri müəyyənləşdi  |     22:41 "Bu halda karta vəsaitin daxil olması qeyri-formal məşğulluq kimi qiymətləndirə bilər" - Ekspert  |     22:34 "Baku Mall"da maşınını şarja taxdı - Qiyməti görüb şoka düşdü (FOTO)  |     22:29 Bakı–Bratislava birbaşa uçuşlarına start verilir  |     22:22 Azərbaycana casusluq etdiyi deyilən erməni diplomatla bağlı qərar verildi  |     22:17 Biləcərini su basdı - Video  |     22:11 Məşhur opera müğənnisi oğlu tərəfindən öldürüldü  |     22:03 Dövlət sektoru üzrə istehsalat qəzaları ilə bağlı sığorta ödənişini DSMF yerinə yetirəcək  |     21:58 “Qarabağ” hesabı açdı  |     21:52 “Qarabağ” - “Ayaks” oyunu başladı - CANLI  |     21:51 "Xiaomi" gəlirsizlik səbəbindən 1000-dən çox mağazanı bağlayacaq  |     21:42 İslandiya "Eurovision-2026"da iştirak etməyəcək  |     21:40 İsveçrədə yeni prezident seçildi  |     21:11 Prezidentin rektor təyin etdiyi Rövşən İsmayılov kimdir?  |     21:08 Bakıda hər 44 nəfərə bir mağaza düşür - Son 5 ildə 2,3 dəfə artıb  |     20:53 Azərbaycanda özəl data mərkəzi yaradılacaq  |     20:50 Bakıda Azərbaycan-Rusiya siyasi məsləhətləşmələri keçirildi  |    
Left Banner
Right Banner

Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı

16.09.2020 22:26 2 178
Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

Median.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.скачать dle 11.3