Mojo.az Banner
22:59 Tuneldən qopan daşlar avtomobilə ziyan vurub (VİDEO)  |     22:52 Zelenski Uitkoff və Kuşnerlə müzakirə apardı  |     22:46 Futbolçu olmaq istəyənlərin NƏZƏRİNƏ: Seçimlər başlayır  |     22:40 Valideynlərə xəbərdarlıq: Uşaqlarda buna diqqət edin  |     22:31 Suriyada yeni valyuta tədavülə buraxılacaq  |     22:25 Bu ərazilərdə qaz olmayacaq  |     22:18 Saakaşvilinin yaxın adamı DTX tərəfindən saxlanıldı  |     22:10 Yeni il gecəsi bulvara çıxanlara ŞAD XƏBƏR  |     21:58 "Görüblər ki, uşaq orda bükülü vəziyyətdədir, baş hissəsi yanıb"  |     21:48 Azərbaycanda dövlət qurumları birləşdirilir? - MÜHÜM AÇIQLAMA  |     21:35 Müğənni qardaşını öldürən şəxs hakim qarşısına çıxarıldı  |     21:00 Bəzi yollar buz bağlayacaq - XƏBƏRDARLIQ  |     20:53 İcbari tibbi sığorta fondunun builki büdcəsinin tərkibi dəyişib  |     19:58 Qazaxıstan AZAL təyyarəsinin aviaqəzası ilə bağlı istintaqın başa çatma müddəti barədə məlumat yayıb  |     19:20 Ukrayna Rostov vilayətindəki neft emalı zavoduna zərbə endirdi  |     19:00 Dövriyyədə olan ödəniş kartlarının sayı açıqlandı  |     18:57 Sumqayıtda yaşayış binasında yanğın - Xəsarət alan var  |     18:51 "Karvan-Yevlax" futbolçusu ilə yollarını ayırıb  |     17:55 Paytaxtın hansı küçələrində sıxlıq var?  |     17:52 Yasamalda ictimai iaşə müəssisəsində ciddi nöqsanlar aşkarlanıb  |    
Left Banner
Right Banner

Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı

16.09.2020 22:26 2 232
Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

Median.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.скачать dle 11.3