Mojo.az Banner
12:19 Türkiyədə qanunsuz mərc oyunları: "Qalatasaray" və "Fənərbağça"nın futbolçuları həbs edildilər  |     12:07 DÇ-2026-nın oyunlarında dəyişiklik ediləcək  |     11:46 Leyla Əliyeva Bakıdakı beynəlxalq konfransdan paylaşım etdi - Video  |     11:38 Tovuzda üç yaşlı oğlan faciəli şəkildə öldü  |     11:27 Güllələnmiş meyiti tapılan Nicat Quliyev vəzifəli şəxsin oğlu imiş - FOTO  |     11:16 Baş nazir Milli Məclisin iclasında iştirak edir  |     23:03 "Yaxşı sürücü qışda tanınar" - Yolda qalmaq istəməyənlər üçün vacib qaydalar  |     22:58 Avropa ölkəsi həyəcan təbili çalır: Afrika donuz taunu 30 il sonra qayıtdı  |     22:51 Bankların müştərilərin xəbəri olmadan “qopardığı” xidmət haqları - Bu, nə qədər qanunidir?  |     22:46 Azərbaycanlı gimnast beynəlxalq turnirdə 2 qızıl medal qazandı  |     22:40 Qarpız almağa getdi, satıcının "iPhone 16 Pro" telefonunu oğurladı  |     22:35 Bu ərazilərdə kirayə evlər fantastik qiymətə qalxıb - 5 min AZN-dək...  |     22:27 Sabah Bakı və Abşeronda leysan yağacaq  |     22:22 Bulvarda dənizdən tanınmış fotoqrafın meyiti tapıldı  |     22:15 Qanun dəyişir: 8 min manatlıq müavinət kimlərə veriləcək?  |     22:09 Ağdaşda kişi meyiti aşkarlanıb  |     21:58 Heydər Əliyev Fondu ilə Həmdan Bin Rəşid Əl Maktum Fondu arasında əməkdaşlıq müzakirə edilib - FOTO  |     21:48 "Qəbələ" - "Turan Tovuz" oyununun davamı sabah keçirilməyəcək  |     21:24 DÇ-2026-nın İran - Misir oyunu LGBT-yə həsr olunacaq  |     21:09 Sabah paytaxtın bəzi ərazilərində qaz olmayacaq  |    
Left Banner
Right Banner

Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı

16.09.2020 22:26 2 154
Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

Median.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.скачать dle 11.3