Mojo.az Banner
23:04 Neymar və Vinisius millidən kənarda qala bilər  |     22:58 Bu şəxslərin maaşı artırıldı  |     22:53 "Ayağını qoyursan, mərmər qopur" - "Şamaxinka"da təhlükə yaradan piyada keçidi ləğv ediləcək? (Video)  |     22:49 ATU-nun müəllimi vəfat etdi  |     22:44 Gəncədə 36 yaşlı piyadanı avtomobil vurdu  |     22:36 Səfərbərlik və Hərbi Xidmətə Çağırış üzrə Dövlət Xidmətində YENİ TƏYİNAT  |     22:31 Heç kimin almadığı ən yaxşı 10 avtomobil - SİYAHI  |     22:25 Azərbaycanda ən məşhur sosial şəbəkələr açıqlandı  |     22:20 Yeni ili bölgələrdə qarşılamaq neçəyə başa gələcək?  |     22:12 İşğal zamanı Laçına nə qədər ziyan dəyib? - Məbləğ açıqlandı  |     22:04 Yeməkdən dərhal sonra çay içmək olmaz - Yan təsiri var  |     21:59 Rusiyanın noyabrda nəzarətə götürdüyü Ukrayna ərazisinin sahəsi açıqlandı  |     21:52 İsmayıllıda qeyri-adi adət: Ölən adamı öz həyətində basdırıblar - Video  |     21:45 KİV: Makron və Zelenski Avropa liderləri, Uitkoff ilə danışıqlar aparıblar  |     21:40 Ərdoğan Türkiyə sahillərində vurulan gəmilərlə bağlı XƏBƏRDARLIQ ETDİ  |     21:33 Ruben Vardanyanın məhkəməsində ifadələr dinlənilib  |     21:27 Uraldakı Azərbaycan icmasının yeni rəhbəri saxlanıldı  |     21:21 Honq-Konqda baş verən yanğın hadisəsi ilə bağlı 14 nəfər həbs edilib  |     21:13 Şərurda evlərdən oğurluq edən şəxslər saxlanılıb  |     21:07 Azərbaycanda sümük iliyi köçürülməsini həyata keçirəcək tibb müəssisələrinin sayı artıb  |    
Left Banner
Right Banner

Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı

16.09.2020 22:26 2 115
Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

Median.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.скачать dle 11.3