Mojo.az Banner
18:44 Sabunçuda 11 il əvvəl törədilmiş cinayət hadisəsinin üstü açılıb  |     18:31 Azərbaycanda qəribə HADİSƏ: 35 yaşlı kişi elektrik dirəyinə çıxdı, iki rayon İŞIQSIZ qaldı  |     18:03 Vasif Məmmədəliyevin xanımı vəfat etdi  |     17:47 Azərbaycanda kimlər erkən pensiya hüququ qazana biləcək?  |     17:21 Mərkəzi Bankdan 3 manatlıq əsginaslarla bağlı iddiaya RƏSMİ CAVAB  |     17:03 Su polisi Xəzər dənizində brakonyerlik edən şəxsi saxladı  |     16:32 Gürcüstandan heyvan idxalına qoyulan məhdudiyyət aradan qaldırıldı  |     16:17 Ramiz Mehdiyevin oğlu fövqəladə hallar nazirinin müavini vəzifəsindən azad edildi  |     15:58 Məmməd İbrahimli həbs edildi  |     15:48 Xəzərdə su səviyyəsi endi, ov mövsümü BAŞA ÇATDI  |     15:40 Brend malların ölkəyə qanunsuz gətirilməsinin qarşısı alınıb  |     15:25 Naxçıvanın səhiyyə naziri İŞDƏN ÇIXARILDI - Vəzifəsi yeni müavinə TAPŞIRILDI - FOTO (Yenilənib)  |     14:49 Külli miqdarda narkotik vasitənin ölkə ərazisinə keçirilməsinin qarşısı alınıb  |     14:44 Narkokuryerlərin "meyvə satıcısı" kimi davranmaq cəhdləri alınmadı: Polis tərəfindən ifşa olundular - Video  |     14:42 Masallıda 1 300 abonentin qazı kəsiləcək  |     14:29 Dənizkənarı Milli Parkda Yeni il yarmarkasının açılışı olacaq  |     13:54 Məmməd İbrahimli də hakimiyyəti ələ keçirmə maddəsi ilə ittiham olunur  |     13:39 Bakıda 10 mərtəbəli universitet binasında söküntü - 25 milyona yenisi tikiləcək  |     13:34 Yanğında həyatını itirən Könül Vəlibəylinin xəsarət alan qızının durumu açıqlandı  |     13:29 Səfərbərlik Xidmətinin zabitinin kassasiya şikayəti geri götürülüb  |    
Left Banner
Right Banner

Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı

16.09.2020 22:26 2 109
Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

Median.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.скачать dle 11.3