Mojo.az Banner
13:10 Türkiyədə zəlzələ oldu  |     13:09 Ramil Usubov Viktor Mahmudovla görüşüb  |     13:02 Bakıda sevgilisini evindən qovmaq istəyən qadın bıçaqlandı  |     13:01 Paşinyanın təyyarəsi Moskva hava limanına eniş edə bilmədi  |     13:00 Beyləqanda vəzifəli şəxsdən şikayət edən qadın məhkəməyə verildi  |     12:56 Üzərində Polad Həşimovun şəkli olan 3000 manatlıq əsginaslar tədavülə buraxılıb?  |     12:55 Yer kürəsində güclü maqnit qasırğası başlayıb: Alimlərdən bədbin proqnoz  |     12:51 Sumqayıtda məktəbin qarşısında ACINACAQLI VƏZİYYƏT: Yol keçilməz olub (Video)  |     12:50 Azərbaycan neftinin qiyməti cüzi azalıb  |     12:48 Goranboyda iki nəfəri bıçaqlamaqda şübhəli bilinən şəxs saxlanıldı (Yenilənib)  |     12:47 Qardaşlarını 24 bıçaqla qətlə yetirən şəxsi kafedə öldürdülər: Yevlaxdakı cinayətin TƏFƏRRÜATI  |     12:45 Xərçəng mutasiyasının daşıyıcısı olan donor 197 uşağın atası çıxdı  |     12:41 Üç aydır küçədə yaşayan qadın: "Həyat yoldaşım və bacım evin açarını əlimdən alıblar" (Video)  |     12:26 Gürcüstan üzərindən gətirilən avtomobillər bahalaşa bilər - Video  |     12:21 Bakıda kütləvi dava: "Öldürürlər bir-birilərini" (Video)  |     12:13 Xəzər dənizində zəlzələ qeydə alınıb  |     12:12 Sığınacaqda azyaşlının "Qarabağ" sevgisi: Oyunu tək izlədi, gündəm oldu (Video)  |     11:27 Namizəd Səfərov barəsində QƏRAR VERİLDİ  |     11:24 İcra başçısı şöbə müdirini işdən çıxardı  |     23:04 Almaniya hökuməti yüzlərlə əfqanın ölkəyə qəbulundan imtina etdi  |    
Left Banner
Right Banner

Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı

16.09.2020 22:26 2 184
Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

Median.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.скачать dle 11.3