Mojo.az Banner
20:26 Qusarda narkotikin təsiri altında avtomobil idarə edən sürücü saxlanılıb  |     19:39 Kommunal xidmətlərin vahid informasiya sistemi bu tarixdə istifadəyə veriləcək  |     19:38 Müğənni Dəniz Əsədova növbəti dəfə hakim qarşısına çıxarılacaq  |     19:09 Misin qiyməti tarixi maksimuma çatıb  |     18:41 Yaponiyada güclü zəlzələ: Üç metr hündürlükdə sunami gözlənilir  |     18:24 Nazirlik məşhur klinikada yoxlama keçirdi: Lisenziyası olmadığı üzə çıxdı  |     18:07 Su anbarında qanunsuz balıq ovlayan şəxs SAXLANILDI  |     17:46 Tapdığı 5 627 manatı qaytarmaq üçün televiziyaya gedən qadına HÖKM OXUNDU  |     17:22 Şahin Mustafayev Abbas Əraqçı ilə görüşüb  |     17:08 30 ilin qəssabı 15 baş heyvan oğurladı - Cəzalandırıldı  |     17:08 DSK yanında Statistika Şurasının yeni tərkibi təsdiqlənib  |     17:06 İcra başçısı iki nəfəri işdən çıxardı - Özünə yeni sürücü təyin etdi  |     16:43 Gürcüstan Azərbaycandan Ermənistana neft məhsullarının birdəfəlik ödənişsiz tranzitinə razılıq verib  |     16:41 "Ramiz Mehdiyev işi" ilə bağlı həbs olunan Məmməd İbrahimin apellyasiya şikayəti təmin edilmədi  |     16:40 Vətəndaşlar xaricdə yaşayan bloqer Qabil Məmmədovla şantaj ediliblər  |     16:39 Ceyhun Bayramovla Abbas Əraqçı mətbuata bəyanatlarla çıxış ediblər  |     16:26 Gürcüstanda Rusiya dizeli tam şəkildə Azərbaycan yanacağı ilə əvəzlənə bilər  |     16:25 "Liverpul" komandasının əsas oyunçuları baş məşqçinin istefasını istəyirlər  |     16:24 Ağdaşda narkotikin təsiri altında avtomobil idarə edən sürücü həbs olunub  |     16:17 Azərbaycanda iş adamının milyonlarla pulunu ələ keçirənlər SAXLANILDILAR - Biri federasiya prezidenti olub (FOTO)  |    
Left Banner
Right Banner

Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı

16.09.2020 22:26 2 145
Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

Median.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.скачать dle 11.3