Mojo.az Banner
18:04 Yekaterinburqda Azərbaycan diasporunun sədrliyinə yeni namizəd irəli sürüldü  |     17:56 “Android”dən yenilik - Təhlükəsizlik gücləndiriləcək  |     17:53 Azərbaycanda əməkhaqqı ayda iki dəfə veriləcək  |     17:49 Qətlə yetirilən qadının atası: "Uşaq hadisəni görəndə ona qışqırıb ki, başını ört, yat"  |     17:37 Havanın temperaturu 5-7 dərəcə enəcək - XƏBƏRDARLIQ  |     17:20 Heydər Əliyevin nəvələri ilə səmimi anları - VİDEO  |     17:13 Həftəsonu keçiriləcək maraqlı futbol oyunlarının AFİŞASI  |     17:12 Ukrayna ordusu Xəzər dənizində Rusiyanın iki gəmisini vurub  |     16:51 Yardımlı sakini Rusiya-Ukrayna müharibəsində həlak olub  |     16:33 Vəfat edən şəxsin sığorta məbləği ailəsinə veriləcək? - AÇIQLAMA  |     16:19 Sabiq bankirin oğlu ilə bağlı iş məhkəmə araşdırmasına verildi  |     16:13 Bu rayonlarda məhsullar daha ucuz qiymətə satışa çıxarılır  |     16:12 Qurban Qurbanov 2025-ci ilin ən yaxşı məşqçisi seçildi  |     16:10 Ermənistan Zod qızıl yatağında qazıntı və istismar işləri aparmayıb  |     15:48 Azərbaycanla Ruanda hava əlaqəsi quracaq  |     15:37 Kriminal aləmi təbliğ edən Sabirabad sakini cərimələndi  |     15:27 Ucarda canavarlar kəndə hücum ediblər  |     15:15 İcra başçısının müavini ilə dalaşan şəxs - Həbs edildi  |     15:07 Ərdoğan Putinlə görüşdü  |     14:41 Lütvəli Babayev oğlu ilə bağlı məhkəmədə ifadə verib  |    
Left Banner
Right Banner

Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı

16.09.2020 22:26 2 190
Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

Median.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.скачать dle 11.3