Mojo.az Banner
22:59 Daha bir futbolçu "Qarabağ"ı tərk edə bilər  |     22:51 Zelenski sülh prosesi haqqında: "Əsas sənədlər hazırdır"  |     22:44 Azərbaycana bal idxalı azalıb: Hansı ölkələrdən gətirilir?  |     22:36 Tapdığınız əşya nə zaman sizinki sayılır? - VİDEO  |     22:24 Harri Kasparov həbs oluna bilər  |     22:09 Gürcüstanın Baş naziri İrakli Kobaxidze Prezident İlham Əliyevə təbrik məktubu ünvanlayıb  |     22:01 Göyçayda yanğın olub - FOTO  |     21:53 2026-cı ilin qışı belə keçəcək - Bakıda dayanmadan qar, şaxta...  |     21:47 Azərbaycanda gənc hakim yol qəzasında həlak oldu - YENİLƏNİB - FOTO  |     21:45 Kərim Benzema məşhur rəssamın tablosunu satın aldı  |     21:38 Ceyhun Rəhmanov yeni vəzifəyə təyin olundu  |     21:25 Sumqayıtda məhkəmənin hakimi qəzada öldü  |     21:23 Mandarin qabığı təhlükəlidir - DİQQƏTLİ OLUN  |     21:16 Məhkəmə təqsirləndirilən şəxslərin son söz çıxışları ilə davam etdirilib - FOTO  |     21:08 Masazırda gənc qızı maşına basıb qaçırdılar - ANBAAN VİDEO  |     21:00 Fransada zavodda partlayış: Yaralananlar var  |     20:52 Kub formasında satılan ətlər təbii olmaya bilər - XƏBƏRDARLIQ  |     20:44 Paytaxtın bəzi ərazilərində qaz olmayacaq  |     20:38 Bakıda bacı və qardaş faciəli şəkildə ÖLDÜLƏR  |     20:20 PSJ Luis Enrike ilə ömürlük müqavilə imzalamaq istəyir  |    
Left Banner
Right Banner

Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı

16.09.2020 22:26 2 226
Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

Median.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.скачать dle 11.3