Mojo.az Banner
13:01 Şərurlu İsfəndiyar "dələduz" sözünə görə bəraət aldı  |     12:57 Leyla Əliyeva Üçüncü Bahar İctimai Birliyi ilə bağlı paylaşım edib (Video)  |     12:52 Binəqədi bələdiyyəsinin həbsdə olan keçmiş sədrinin cəzası azaldılıb  |     12:34 Bayramqabağı qızılın qiymətləri bahalaşacaq?  |     12:32 Monteneqroda azərbaycanlı gənc qəzada öldü  |     12:25 Aydan 1 ildən sonra işinə qayıtdı - Video  |     12:20 Abşeron rayonunda pirotexniki vasitələr satan iki nəfər saxlanılıb  |     12:06 Dayısının arvadını nişan məclisinə çağırıb evini qarət etdi - Ağcabədidəki cinayətin təfərrüatı  |     11:57 "Vəzifəli şəxsin qohumu" adı ilə dələduzluq edən şəxs saxlanıldı  |     11:48 Azərbaycanda bir sıra müəssisələr üçün bazar gününün iş günü olması təklif edilib  |     11:41 Qaradağda baş verən qəzada xəsarət alan şəxslərin vəziyyəti AÇIQLANDI  |     11:28 Vəfa Şərifovanı təhqir edən qadınla bağlı QƏRAR  |     11:21 Ölkə ərazisində 10 dərəcəyədək şaxta qeydə alınıb - FAKTİKİ HAVA  |     11:16 AZAL təyyarəsinə zərər vuran silah sistemi barədə məlumat aralıq bəyanat sənədində yoxdur  |     22:59 Tuneldən qopan daşlar avtomobilə ziyan vurub (VİDEO)  |     22:52 Zelenski Uitkoff və Kuşnerlə müzakirə apardı  |     22:46 Futbolçu olmaq istəyənlərin NƏZƏRİNƏ: Seçimlər başlayır  |     22:40 Valideynlərə xəbərdarlıq: Uşaqlarda buna diqqət edin  |     22:31 Suriyada yeni valyuta tədavülə buraxılacaq  |     22:25 Bu ərazilərdə qaz olmayacaq  |    
Left Banner
Right Banner

Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı

16.09.2020 22:26 2 238
Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

Median.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.скачать dle 11.3