Mojo.az Banner
13:22 Yasamalda evlər plana düşdü: 2700 manat kompensasiya ödəniləcək  |     13:21 Sumqayıtda 72 yaşlı qadın iynədən öldü  |     13:21 Sumqayıtda 72 yaşlı qadın iynədən öldü  |     13:20 Naxçıvanda işə düzəltmək adı altında dələduzluq edən şəxs saxlanılıb - FOTO  |     13:08 "Real Madrid"in daha bir futbolçusu zədələndi - FOTO  |     13:00 Azərbaycan neftinin qiyməti enib  |     12:52 İranda benzin qiymətləri artdı - FOTO  |     12:34 Zabrat yolunda xüsusi hərəkət zolağı yaradılıb  |     12:20 Azərbaycanda tibb məntəqəsinin müdiri vəfat etdi - FOTO  |     12:18 Qarlı havalarla bağlı Bakının hər bir rayonuna cavabdeh şəxs təyin edildi (FOTO)  |     12:14 Bakı-Ağstafa-Bakı istiqamətində əlavə qatar reysləri təyin edilib (FOTO)  |     12:12 Saatlı Rayon İcra Hakimiyyətinin vəzifəli şəxsinə hökm oxundu  |     12:11 UEFA Çempionlar Liqası: Əsas mərhələnin beşinci turuna yekun vurulur  |     12:09 Pavel Durov sağlam qalmağın sirrini açıqlayıb  |     12:06 "ChatGPT"nin bayram hədiyyələri seçən yeni funksiyası təqdim edilib  |     12:01 BDU-nun bufetindən yayılan görüntülər müzakirələrə yol açdı - Tələbələr qidaların keyfiyyətindən narazılıq edirlər (Video)  |     11:56 Azyaşlı qızı ilə oğurluğa gedən şəxsə hökm oxunub  |     11:52 Trampın xahişi ilə "Pik saatı" filminin davamı çəkiləcək  |     11:46 17 Azərbaycan vətəndaşı Almaniyadan readmissiya edilib  |     11:29 Bakıda keçmiş məcburi köçkün çörəkpulu kartına görə arvadını döydü  |    
Left Banner
Right Banner

Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı

16.09.2020 22:26 2 058
Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

Median.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.скачать dle 11.3