Mojo.az Banner
12:32 Pirəkəşkül və Ağdərədə partlayışlar olacaq: Nazirlikdən XƏBƏRDARLIQ  |     12:21 KİV: Türkiyədə Rusiyaya məxsus tankerləri Ukrayna PUA-ları vurub  |     12:12 "ChatGPT"də reklam funksiyası əlavə oluna bilər  |     12:07 Metroda "pulsuz keçid" iddiası: NFC ödənişləri ilə bağlı yayılan məlumatlara aydınlıq gətirildi - Video  |     11:50 Yasamalda qəza riski: Təhlükə yaradan boru xəttinin kimə məxsus olduğu tapılmır (Video)  |     11:37 Azərbaycanda 71 yaşlı şəxs özünə QR-kodlu başdaşı düzəltdirdi- Video  |     11:35 Gürcüstanda naməlum şəxs üç nəfəri güllələyib  |     11:29 Əli Kərimliyə ittiham irəli sürüldü  |     11:22 Bakıda 50 yaşlı kişini maşın vuraraq öldürüb  |     11:19 "Ramiz Mehdiyev işi"ndə Əli Kərimli epizodu üzrə son ciddi detallar bəlli oldu - FOTO  |     22:54 Azərbaycanda bu məhsul kəskin BAHALAŞDI - VİDEO  |     22:53 Məktəbin həyətində infarkt keçirən oğlan ölümündən əvvəl bərk qorxubmuş... - VİDEO  |     22:53 Zelenski Parisdə Makronla görüşəcək  |     22:44 Əli Kərimlinin evindən Ramiz Mehdiyevin məktubu tapılıb  |     22:30 Amerikalılar "Qara cümə"də rekord məbləğdə pul xərclədilər  |     22:23 Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş  |     22:03 Məhəmməd Əsədullazadə: "Proseslər göstərir ki, Ramiz Mehdiyevin Rusiya ilə əlaqələri ifşa olunub"  |     21:50 VİRAT gəmisi Türkiyəyə aparılır  |     21:41 “Ramiz Mehdiyev və AXCP vahid tandem kimi çalışıb” - Deputat  |     21:34 Mehdiyev-Kərimli tandemi: Köhnə oyun, yeni fiasko  |    
Left Banner
Right Banner

Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı

16.09.2020 22:26 2 103
Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

Median.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.скачать dle 11.3