Mojo.az Banner
23:00 Bu şəxslər "TikTok"dan milyonlar qazanır  |     22:53 Şikayətlərə görə işdən çıxarılan keçmiş rəis yeni vəzifəyə təyin olunub  |     22:47 Böyük satışda balans dəyişir: "Netflix"in qarşısına 108 milyard dollarlıq maneə çıxdı  |     22:42 ABŞ bu il 85 min vizanı ləğv edib  |     22:35 Evdən oğurluq edən kürəkən saxlanıldı  |     22:30 Bu xəstəxanalarda "vozafiks" yoxa çıxdı - Həkimlər TƏBİB-i günahlandırır  |     22:21 Ölümdən sonrakı həyat: Bakının adı Misirin 3500 illik "Ölülər kitabı"nda niyə çəkilir? (VİDEO)  |     22:16 Rusiyada hərbi təyyarə qəzaya uğradı: 7 nəfər öldü  |     22:10 Ehtiyac meyarı 15 manat artırıldı  |     22:03 Tom Kruzun keçmiş həyat yoldaşları ayrıldığı sevgilisini dəstəklədi  |     21:58 Okeanların ən soyuq müharibəsi: Buzqıran gəmilər necə işləyir?  |     21:51 Azərbaycan Dövlət Radiosuna yeni direktor təyin olundu  |     21:47 Xarici diplomların tanınması gələn ilin əvvəlinə qədər dayandırılacaq  |     21:40 Zığ dairəsi-Hava Limanı yolunda sürət həddi endirildi  |     21:34 Metronun "İçərişəhər" stansiyası yaxınlığında QƏZA: Avtomobil AŞDI (Video)  |     21:26 Ermənistanın dövlət borcu 10 faizdən çox artıb  |     21:21 Gümüşün qiyməti üç faizdən çox artaraq tarixi maksimumu yenilədi  |     21:14 Daha bir yeni nəsil qatar xəttə buraxıldı  |     21:05 Şikayətlərə görə işdən çıxarılan keçmiş rəis yeni vəzifəyə təyin olunub  |     20:59 Namizəd Səfərov saxlanıldı  |    
Left Banner
Right Banner

Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı

16.09.2020 22:26 2 160
Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

Median.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.скачать dle 11.3