Mojo.az Banner
22:54 Dönüş tarixləri bəlli oldu  |     22:47 Bu ölkədə “Bluetooth”a məhdudiyyətlər qoyuldu  |     22:40 Saakaşvili 3 il sonra həbsxanaya qaytarıldı  |     22:31 Şamaxıda ev yandı - VİDEO  |     22:24 “Neçə arvadınız var?” - Video  |     22:17 Türkiyə şəhidlərini qarşılayır - VİDEO  |     22:10 AFFA Əliyar Ağayevin səhv qərar qəbul etdiyini təsdiqlədi — VİDEO  |     22:03 Ukrayna Rusiya ilə danışıqları rəsmən dayandırıb  |     21:55 Azərbaycan 2026-cı ildə istehsalçılar üçün tarif güzəştlərini genişləndirməyi planlaşdırır  |     21:46 Qəzada həlak olan hərbçi xərçəng xəstəsinə donor olubmuş  |     21:39 Ermənistan-Azərbaycan sərhədində baş verən yanğın davam edir  |     21:30 Sumqayıtdan Bakıya gələcək yeni marşrutun dayanacaq məntəqələri - FOTOLAR  |     21:23 Türkiyə və Gürcüstan prezidentləri təyyarə qəzası ilə bağlı son durumu müzakirə ediblər  |     21:13 Sakinlər öz evlərinə hasarı aşaraq girməli olurlar  |     21:08 Muazzez Abacı ad günündə vəfat etdi  |     20:59 Azərbaycan karateçisi İslamiadanın qalibi oldu  |     20:32 Qardaşını qətlə yetirməkdə təqsirləndirilən Amin Nuri: "Narkotik istifadə etdiyi üçün öldürmüşəm"  |     19:59 Mqer Qriqoryan Şahin Mustafayevlə "Tramp marşrutu"nu müzakirə edib  |     19:45 Şəmkirdə yanacaqdoldurma məntəqəsində yanğın olub  |     19:23 Azərbaycanın kino sənayesində ikiillik inkişaf dinamikasının qorunması prioritet məsələdir  |    
Left Banner
Right Banner

Finlandiyada “havadan” qida almağın yolunu tapıblar

10.01.2020 11:48 4 088
Finlandiyada “havadan” qida almağın yolunu tapıblar
Finlandiyada alimlər torpaq bakteriyalarından zülal almağın yolunu tapıblar.

BBC xəbər verir ki, bunun üçün bakteriyaları hidrogenlə qıdalandırırlar, hidrogeni isə suyun parçalanması nəticəsində alırlar.

Bakteriyalardan alınan zülal dadsız ağ toza bənzəyir.

Tədqiqatçıların fikrincə alınan toz qida məmulatlarına əlavə kimi də istifadə oluna bilər. Məsələn o palma yağını əvəz edə bilər.

Layihə artıq 5,5 milyon avro (10,4 milyon manat) investisiya cəlb edə bilib.скачать dle 11.3