Məşhur həkim hər gün bu tərəvəzdən yeyir: çünki xərçəng riskini azaldır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:51 Azərbaycanın tam suverenliyini və ərazi bütövlüyünü təmin edən 23 saat 43 dəqiqə  |     14:46 Kirkin qatili internetdə prezidentin adından istifadə edib  |     14:45 Gömrük anbarlarında saxlancla bağlı xidmətlərin qiymətini dövlət tənzimləməyəcək  |     14:36 Azərbaycanda YENİ TREND: Yas mərasimləri üçün də dəvətnamələr hazırlanır - Video  |     14:22 Trampın helikopteri təcili eniş edib  |     13:38 Göygöldə dava: Qayınata gəlinini balta ilə vurdu  |     13:37 Xankəndi, Xocalı və Ağdərədə qismən yararlı evlər müəyyən edilib  |     13:34 Məktəb direktorunun pul yığması iddiası ilə bağlı araşdırma aparılacaq  |     13:32 Xaçmazda yol kənarından meyit tapıldı  |     13:01 DSX-dən İranla sərhəddə ƏMƏLİYYAT - Saxlanılan var  |     23:01 Qohum evliliyi üçün valideyn övladından imtina edə bilər?  |     22:54 Bu universitetdə dərslər onlayn keçiriləcək  |     22:49 Ölkədə uşaqların sayı niyə azalır? - Səbəblər və çıxış yolu  |     22:43 Hollywood filmlərini sızdırdı - 57 ay həbs cəzası aldı  |     22:38 Azərbaycanda 78 yaşlı şəxs peşə məktəbinə qəbul olub  |     22:31 Təyyarə qəzasından sonra ögey qardaşları ortaya çıxdı - VİDEO  |     22:25 Sabiq qərargah rəisi dünyasını dəyişdi  |     22:16 "JOY Travel" şirkətinin rəhbərlərindən biri həbs edildi  |     22:11 3 aydan sonra hərbi xidmətə gedəcəkmiş - Yeniyetmənin meyiti tapıldı  |     22:02 Rusiya məhkəməsi azərbaycanlı iş adamını cinayətdə təqsirli bilib?  |    

Məşhur həkim hər gün bu tərəvəzdən yeyir: çünki xərçəng riskini azaldır

Yeməli göbələklər bədən üçün faydalı ola bilər. Nevroloq, tibb elmləri doktoru Lori Şnayder hər gün göbələk yediyini paylaşıb, çünki o, digər cəhətləri ilə bərabər göbələklərin yüksək lif və zülallar, aşağı yağ və kalorililik, qida və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərlə zəngin olmasını xoşlayır.

Ekspertin dediyinə görə, göbələk divarlarında immun sağlamlığın dəstəklənməsi ilə əlaqəli həll olunan lif növü beta-qlükanlar var.
 
"Göbələk həm də qan şəkərini tənzimləməyə, xolesterini aşağı salmağa və xərçəng riskini azaltmağa kömək edə bilər", - ekspert bildirib.

Həkim əlavə edib ki, bu tərəvəzlərin insan beyninin sağlamlığına təsiri ilə bağlı çoxlu araşdırmalar aparılır və göbələklərin tez-tez istehlakı yaddaşı yaxşılaşdırır və sinirlərin böyüməsini stimullaşdırır.

Şnayder onu da paylaşıb ki, aslan yal göbələyi əsrlər boyu Çin təbabətində depressiya, stress və narahatlığı aradan qaldırmaq üçün istifadə olunur.
//qaynarinfoскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            741 21.06.24 22:07