Mojo.az Banner
21:41 Azərbaycanda vəkil vəfat etdi  |     21:34 NATO Ukraynaya dəstəyini davam etdirəcək  |     21:29 "MİDA mənzilləri üçün ədalətli alternativ seçim imkanları yaratmaq vacibdir" - Osman Gündüz  |     21:20 "Gücünüz çatsa, üzr istəyəcəksiz" - Floradan Eltona cavab  |     21:15 Bakıda restoran yanır  |     21:09 Azərbaycan bu ölkə ilə hərbi tibb sahəsində əməkdaşlığı müzakirə etdi  |     21:01 21 yaşlı Ləman bacısının həyat tərzinin qurbanı olub - Əri ilə mübahisəsi yaranıbmış  |     20:56 Avropa Ermənistana çağırış etdi - VİDEO  |     20:43 "Qarabağ" 1/4 finala yüksəldi  |     20:37 Rusiyada "Roblox" oyun platformasına giriş bloklandı  |     20:29 Ağdərədə minaya düşən şəxs əməliyyat olunur, vəziyyəti ağırdır  |     20:23 Bakıda "prava" dələduzluğu  |     20:16 Kamçatkada zəlzələ oldu  |     20:11 AFEN plazada baş verən partlayış zamanı xəsarət alan şəxslərin son vəziyyəti AÇIQLANIB  |     20:04 Sakinlərin NƏZƏRİNƏ: Bəzi ərazilərdə qaz olmayacaq  |     19:58 "Çelsi"nin sabiq futbolçusu vəfat edib  |     19:50 Bu ölkədə niqaba qarşı cəzalar sərtləşdirildi  |     19:42 Dövlət qurumlarına verilən yeni domenlərin sayı 2 dəfəyə yaxın artıb  |     19:37 Ruhi xəstə 3 nəfəri qətlə yetirdi - Türkiyədə dəhşət  |     19:31 Yollarda görünüş məsafəsi məhdudlaşacaq  |    
Left Banner
Right Banner

Məşhur həkim hər gün bu tərəvəzdən yeyir: çünki xərçəng riskini azaldır

21.06.2024 22:07 846
Məşhur həkim hər gün bu tərəvəzdən yeyir: çünki xərçəng riskini azaldır
Yeməli göbələklər bədən üçün faydalı ola bilər. Nevroloq, tibb elmləri doktoru Lori Şnayder hər gün göbələk yediyini paylaşıb, çünki o, digər cəhətləri ilə bərabər göbələklərin yüksək lif və zülallar, aşağı yağ və kalorililik, qida və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərlə zəngin olmasını xoşlayır.

Ekspertin dediyinə görə, göbələk divarlarında immun sağlamlığın dəstəklənməsi ilə əlaqəli həll olunan lif növü beta-qlükanlar var.
 
"Göbələk həm də qan şəkərini tənzimləməyə, xolesterini aşağı salmağa və xərçəng riskini azaltmağa kömək edə bilər", - ekspert bildirib.

Həkim əlavə edib ki, bu tərəvəzlərin insan beyninin sağlamlığına təsiri ilə bağlı çoxlu araşdırmalar aparılır və göbələklərin tez-tez istehlakı yaddaşı yaxşılaşdırır və sinirlərin böyüməsini stimullaşdırır.

Şnayder onu da paylaşıb ki, aslan yal göbələyi əsrlər boyu Çin təbabətində depressiya, stress və narahatlığı aradan qaldırmaq üçün istifadə olunur.
//qaynarinfoскачать dle 11.3