Mojo.az Banner
22:42 Azərbaycan Çinə fındıq və badam ixracını artıracaq  |     21:50 Azərbaycanda həkim vəfat etdi  |     21:06 Ruben Vardanyanın məhkəməsi sənədlərin elan olunması ilə davam etdirilib  |     20:41 Ağdamda insan qalıqları TAPILIB  |     19:55 Salyanda zəhərlənmə şübhəsi ilə xəstəxanaya müraciət edən şagirdlər evə buraxılıblar - AÇIQLAMA  |     19:41 Naxçıvan dəmir yolunun Ermənistanla sərhədində tikinti işlərindən GÖRÜNTÜLƏR (Video)  |     18:59 Binəqədidə obyektdə partlayış olub  |     18:39 Merts Berlində Paşinyanla görüşəcək  |     18:11 Hazırda paytaxt yollarında vəziyyət necədir?  |     18:10 Daşkəsəndə dava: 14 yaşlı oğlan çoxsaylı xəsarətlər aldı  |     17:43 Kənd təsərrüfatı təyinatlı torpaqlarda müvəqqəti tikililər barədə məlumatlandırma qaydaları təsdiqlənib  |     17:27 DTX-nin həbs etdiyi kibercinayətkar şəbəkə üzvlərinə hökm oxunub  |     17:08 Şirkət rəhbəri borca görə məhkəməyə verildi - Qərar verildi  |     17:00 Bakıda restoranın havalandırma borusu ALIŞDI (Video)  |     16:41 Eskalatorun qırılmasında xəsarət alanların vəziyyəti açıqlandı  |     16:36 Azərbaycanda 18 həkim işləyə bilmək üçün rüşvət verib - SİYAHI VƏ MƏBLƏĞLƏR  |     16:26 Yeni milli park yaradılır - Kəlbəcər, Laçın, Ağdərə, Xocalını əhatə edəcək  |     16:19 "Ağdaş Bazar" ASC-yə məxsus bazarda nöqsanlar aşkarlanıb  |     16:14 Əli Kərimli barədə QƏRAR VERİLDİ  |     16:05 Gənclər Mərkəzinin rəhbərinə "stop" qoyuldu  |    
Left Banner
Right Banner

Məşhur həkim hər gün bu tərəvəzdən yeyir: çünki xərçəng riskini azaldır

21.06.2024 22:07 852
Məşhur həkim hər gün bu tərəvəzdən yeyir: çünki xərçəng riskini azaldır
Yeməli göbələklər bədən üçün faydalı ola bilər. Nevroloq, tibb elmləri doktoru Lori Şnayder hər gün göbələk yediyini paylaşıb, çünki o, digər cəhətləri ilə bərabər göbələklərin yüksək lif və zülallar, aşağı yağ və kalorililik, qida və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərlə zəngin olmasını xoşlayır.

Ekspertin dediyinə görə, göbələk divarlarında immun sağlamlığın dəstəklənməsi ilə əlaqəli həll olunan lif növü beta-qlükanlar var.
 
"Göbələk həm də qan şəkərini tənzimləməyə, xolesterini aşağı salmağa və xərçəng riskini azaltmağa kömək edə bilər", - ekspert bildirib.

Həkim əlavə edib ki, bu tərəvəzlərin insan beyninin sağlamlığına təsiri ilə bağlı çoxlu araşdırmalar aparılır və göbələklərin tez-tez istehlakı yaddaşı yaxşılaşdırır və sinirlərin böyüməsini stimullaşdırır.

Şnayder onu da paylaşıb ki, aslan yal göbələyi əsrlər boyu Çin təbabətində depressiya, stress və narahatlığı aradan qaldırmaq üçün istifadə olunur.
//qaynarinfoскачать dle 11.3