Mojo.az Banner
22:05 Sabahdan bu ünvanlarda ucuz bazar açılır  |     21:49 Sumqayıt Texniki Kollecinin 21 illik direktoru işdən çıxarıldı  |     21:39 Leyla Əliyeva 5 nömrəli xüsusi internat məktəbindən paylaşım edib (Video)  |     21:17 Azərbaycanda bu şəxslərə uşağa görə hər ay 240 manat verilir - RƏSMİ  |     21:09 Türkiyədə 8 il axtarışda olan FETÖ-çü qadın yaxalanıb  |     21:05 Azərbaycanda növbəti torpaq hərracları keçiriləcək  |     21:00 Azərbaycanın Tunisə ixrac etdiyi neftin həcmi məlum oldu  |     20:54 Səssiz xəstəlik: Səhər baş ağrısı ilə oyananlar diqqət etsin  |     20:51 Daha bir kənd içməli su ilə təmin olundu  |     20:25 Putin Solovyovu təltif etdi  |     20:17 BMW avtomobillərinin ən etibarlı modellərinin reytinqi açıqlanıb  |     20:10 Leyla Əliyeva Mərkəzi Nəbatat bağında uşaqlar üçün təşkil olunan tədbirdə iştirak edib - FOTO  |     20:07 Havaya görə futbol matçları təxirə salındı  |     19:57 "Qazi qardaşıyam" dedi, vətəndaşlardan pul aldı - Həbs olundu  |     19:51 "Teatro Pub" cərimələndi  |     19:45 Azərbaycanın müdafiə naziri Liviya tərəfinə başsağlığı verib  |     19:41 Türkiyədə narkotik əməliyyatı: Tanınmış prodüser Timur Savcı saxlanıldı  |     19:34 DDLA-dan hava şəraiti ilə bağlı gəmilərə xəbərdarlıq  |     19:29 İranda təyyarəni qaçırmaq istədilər  |     19:21 Bir sıra ölkələrdən Azərbaycana malların idxalına məhdudiyyət qoyuldu  |    
Left Banner
Right Banner

Məşhur həkim hər gün bu tərəvəzdən yeyir: çünki xərçəng riskini azaldır

21.06.2024 22:07 915
Məşhur həkim hər gün bu tərəvəzdən yeyir: çünki xərçəng riskini azaldır
Yeməli göbələklər bədən üçün faydalı ola bilər. Nevroloq, tibb elmləri doktoru Lori Şnayder hər gün göbələk yediyini paylaşıb, çünki o, digər cəhətləri ilə bərabər göbələklərin yüksək lif və zülallar, aşağı yağ və kalorililik, qida və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərlə zəngin olmasını xoşlayır.

Ekspertin dediyinə görə, göbələk divarlarında immun sağlamlığın dəstəklənməsi ilə əlaqəli həll olunan lif növü beta-qlükanlar var.
 
"Göbələk həm də qan şəkərini tənzimləməyə, xolesterini aşağı salmağa və xərçəng riskini azaltmağa kömək edə bilər", - ekspert bildirib.

Həkim əlavə edib ki, bu tərəvəzlərin insan beyninin sağlamlığına təsiri ilə bağlı çoxlu araşdırmalar aparılır və göbələklərin tez-tez istehlakı yaddaşı yaxşılaşdırır və sinirlərin böyüməsini stimullaşdırır.

Şnayder onu da paylaşıb ki, aslan yal göbələyi əsrlər boyu Çin təbabətində depressiya, stress və narahatlığı aradan qaldırmaq üçün istifadə olunur.
//qaynarinfoскачать dle 11.3