Mojo.az Banner
23:00 Bu şəxslər "TikTok"dan milyonlar qazanır  |     22:53 Şikayətlərə görə işdən çıxarılan keçmiş rəis yeni vəzifəyə təyin olunub  |     22:47 Böyük satışda balans dəyişir: "Netflix"in qarşısına 108 milyard dollarlıq maneə çıxdı  |     22:42 ABŞ bu il 85 min vizanı ləğv edib  |     22:35 Evdən oğurluq edən kürəkən saxlanıldı  |     22:30 Bu xəstəxanalarda "vozafiks" yoxa çıxdı - Həkimlər TƏBİB-i günahlandırır  |     22:21 Ölümdən sonrakı həyat: Bakının adı Misirin 3500 illik "Ölülər kitabı"nda niyə çəkilir? (VİDEO)  |     22:16 Rusiyada hərbi təyyarə qəzaya uğradı: 7 nəfər öldü  |     22:10 Ehtiyac meyarı 15 manat artırıldı  |     22:03 Tom Kruzun keçmiş həyat yoldaşları ayrıldığı sevgilisini dəstəklədi  |     21:58 Okeanların ən soyuq müharibəsi: Buzqıran gəmilər necə işləyir?  |     21:51 Azərbaycan Dövlət Radiosuna yeni direktor təyin olundu  |     21:47 Xarici diplomların tanınması gələn ilin əvvəlinə qədər dayandırılacaq  |     21:40 Zığ dairəsi-Hava Limanı yolunda sürət həddi endirildi  |     21:34 Metronun "İçərişəhər" stansiyası yaxınlığında QƏZA: Avtomobil AŞDI (Video)  |     21:26 Ermənistanın dövlət borcu 10 faizdən çox artıb  |     21:21 Gümüşün qiyməti üç faizdən çox artaraq tarixi maksimumu yenilədi  |     21:14 Daha bir yeni nəsil qatar xəttə buraxıldı  |     21:05 Şikayətlərə görə işdən çıxarılan keçmiş rəis yeni vəzifəyə təyin olunub  |     20:59 Namizəd Səfərov saxlanıldı  |    
Left Banner
Right Banner

"Yanan vaflilər"lə bağlı RƏSMİ AÇIQLAMA - VİDEO

16.01.2019 17:44 1 774
Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi son günlər sosial şəbəkələrdə vaflinin yanmasını əks etdirən videolarla bağlı yayılan məlumatlara münasibət bildirib.

Median.Az
-in məlumatına görə, agentlikdən Trend-in sorğusuna cavab olaraq bildirilib ki, vaflinin yanması onun təhlükəli qida olmasının göstəricisi deyil.

Belə ki, vafli qidalı, yüкsək kalorili və asan həzm olunan çoхməsaməli, səthi şəbəkəli məmulatdır. Bəzəkli və içlikli vaflilərdə şokolad, qəhvə, meyvə-giləmeyvə yarımfabrikatları, qoz, badam, müхtəlif tamlı və ətirli maddələr istifadə edilir.

Vaflinin dad və quruluşuna təsir edən əsas komponentlərdən biri də yağdır:

"Yağlar vafliyə yumuşaqlıq verməklə yanaşı, xəmirin məsaməliliyini artırır.

Burada müxtəlif təsirlərə dözümlü qatı bitki yağlarından istifadə edilir. Yağ vaflinin tərkibində qluten və nişastanın birləşərək kütlə əmələ gətirməsinin qarşısını alaraq onu yumşaq və asan həzm olunan edir.

Həm tərkibində yeyinti yağları olması, həm vafli təbəqələri hazırlanarkən bişirilmə qablarının yağlanması, eyni zamanda mövcud CH (karbohidrat) qruplarının havanın oksigeni ilə asanlıqla reaksiyaya girməsi vaflinin yanmasına səbəb olur".

Agentlikdən qeyd edilib ki, ümumiyyətlə qida məhsullarının tərkibində yağlar olduğundan onların yanması tamamilə təbii haldır: "Məhsulun yanması onun təhlükəsizlik və ya keyfiyyət göstəricisi hesab oluna bilməz.

Qida məhsullarının keyfiyyəti və təhlükəsizliyini yalnız laborator müayinələr və analizlər vasitəsi ilə müəyyənləşdirmək mümkündür".скачать dle 11.3