DİQQƏT! Dubay şokoladı bu xəstəliklərə səbəb ola bilər - FOTO » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:03 Dili bilməyən tələbələr ingilis bölməsində necə oxuyurlar?  |     22:52 Çanaqqala boğazında gəmilərin hərəkəti dayandırılıb  |     22:41 Xroniki yorğunluqdan əziyyət çəkənlər oxusun  |     22:29 Tramp: Venesuela qanunsuz miqrantları qəbul etməyə razılaşıb  |     22:11 Qəhvə beyinə necə təsir edir? – Maraqlı araşdırma  |     22:02 ANAMA sədrinin birinci müavini Bəhruz Məmmədov vəzifəsindən azad edildi  |     21:50 Bakı-Quba yolunda ağır qəza - Avtobus yük maşını ilə toqquşdu  |     21:37 “Qarabağ” yenə gerilədi  |     21:25 Paşinyan Trampdan rədd cavabı aldı  |     21:17 9 yaşlı uşaq zəhərlənib öldü  |     21:08 Yaxın günlərdə Kamçatkada güclü vulkan püskürə bilər  |     20:55 Azərbaycanda 255 min nəfər pulu olmadığı üçün ərzağı nisyə alıb - Rayonlar üzrə siyahı  |     20:40 Xəstəxanaya yerləşdirilən Nazimin səhhəti necədir? - AÇIQLAMA  |     20:37 Fərqanəyə uçan Özbəkistan təyyarəsi Türkmənistanda məcburi eniş edib  |     20:22 Hikmət Hacıyev İrana getdi - Mühüm görüşlər keçirdi  |     20:07 Qazaxıstan BMT reytinqində kibertəhlükəsizlik üzrə liderlərin ilk üçlüyünə daxil olub  |     19:59 Türkiyə Ordusu İraqda iki terrorçunu öldürüb  |     19:54 İsrail 183 fələstinli məhbusu azad edib  |     19:46 İrəvan sakinləri nəqliyyatda gediş haqqının bahalaşması ilə bağlı meriyanın qərarını boykot edirlər  |     19:39 Koreyada iki balıqçı gəmisi saya oturub, bir nəfər ölüb  |    

DİQQƏT! Dubay şokoladı bu xəstəliklərə səbəb ola bilər - FOTO

Dubay şokoladı ürək-damar xəstəliklərinə səbəb ola bilər.

Median.Az
xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə həkim-endokrinoloq Veronika Savenko bildirib.

Ekspert qeyd edib ki, Dubay şokoladında çoxlu miqdarda yağ və şəkər var. Buna görə də bu şirniyyatın həddindən artıq istifadəsi "şəkərin yüksək səviyyəyə qalxmasına, insulin istehsalının artmasına və toxumaların zədələnməsinə" səbəb ola bilər.

"Yüksək yağ və şəkər tərkibi orqanizmimizdəki hüceyrələrə zərər verən qlikasiya məhsulları yaradır", - deyə Savenko qeyd edib.


Desertin əsas zərəri onun tərkib hissələrinin - şokolad, qoz-fındıq, fıstıq pastası və xəmirinin həddindən artıq kalorili olmasıdır.

Beləliklə, bu şirniyyatı daim istifadə edərkən insan artıq çəki ilə qarşılaşa bilər.

Ekspert əlavə edib ki, artıq çəkidən sonra ürək-damar xəstəlikləri, 2-ci tip şəkərli diabet, ateroskleroz kimi bütün risk faktorları var.

Beləliklə, mədə-bağırsaq sisteminə çoxlu miqdarda yağ daxil olduqda şişkinlik, ishal, şişkinlik və pis xolesterinin səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər.
//Baku.wsскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            384 19.10.24 18:11