Mojo.az Banner
23:01 Bölgələrdə işləyənlər nə qədər maaş alır? - CƏDVƏL  |     22:55 Aldadıb 200 manat borc aldı - Həbs olundu  |     22:50 Qəfildən dünyasını dəyişənlərin sayı artır, bəs səbəb nədir?  |     22:44 Azərbaycanda bayram günü otellərin dodaquçuqladan qiymətləri  |     22:37 Sosial şəbəkələr insanların psixikasına necə təsir edir? - "Meta"nın gizli araşdırması  |     22:32 Xankəndi, Ağdərə və Xocalıda nə qədər əhali məskunlaşıb?  |     22:25 Bakıda məhkəmənin həyətinə butulka atan şəxs saxlanıldı  |     22:19 62 minlik dələduzluqla həbs edilən qadın - Bəraət aldı  |     22:11 İşsizlərin tibbi sığortaya 16 manat ödəməsi məcburi deyil - Detallar açıqlandı  |     22:04 KİV: Fransa könüllü hərbi xidməti tətbiq edəcək  |     21:59 Daha bir məhsul bahalaşacaq - İqtisadçı açıqladı  |     21:51 Ermənistan KTMT-nin Bişkek sammitində iştirak etməyəcək  |     21:42 Arzu Əliyeva Milli İncəsənət Muzeyindən paylaşım edib - FOTO  |     21:36 Ramiz Mehdiyev vəkilindən imtina etdi  |     21:29 Zaqatalada ötən il evi yanan ailənin yenə mənzili YANDI  |     21:23 Leyla Əliyeva IDEA Heyvanlara Qayğı Mərkəzindən paylaşım edib - FOTO  |     21:15 Tovuzda toyda BIÇAQLANMA  |     21:10 Ağstafada qadın itkin düşüb - FOTO  |     21:02 Bakıda sifarişlə qurdurluq etməkdə təqsirləndirilən şəxslərə hökm oxunub  |     20:55 MDB liderlərinin qeyri-rəsmi sammitinin tarixi açıqlandı  |    
Left Banner
Right Banner

Nəyə görə əti soyuduqdan sonra yemək olmaz? – Həkimlərdən xəbərdarlıq

09.03.2019 19:33 2 873
Nəyə görə əti soyuduqdan sonra yemək olmaz? – Həkimlərdən xəbərdarlıq
Ətdən hazırlanmış soyuq qəlyanaltılar qida rasionunda kifayət qədərdir. Amma tibb alimləri bildirir ki, əti soyuq halda yemək disbakterioz yaradır və maddələr mübadiləsini pozur.

Median.Az
medicina.az-a istinadən bildirir ki, yüksək zülal tərkibli qidaların mədədə 2-3 saat ərzində tam həlli üçün onların temperaturu yüksək olmalıdır. Soyuq ət mədədən tez keçərək, nazik bağırsağa 2 dəfə sürətlə ötürülür ki, bu da zülalın tam normasında həzm olunmasına mane olaraq, orqanizmin lazımi qədər zülal almamasına səbəb olur.

Qədimdə nənələrmiz ağrı və spazmlarda isti çay və ya şorba içməyi məsləhət edirdilər. Bu əbəs yerə deyil. Yalnız isti halda qida və maye mədəni sakitləşdirir, spazmı götürür, əzələləri boşaldır.

Eləcə də isti yemək və isti ət qəbulundan dərhal sonra soyuq içki içmək mədə-bağırsağı məhv edir.
Mədə üçün qidanın optimal hərarəti bədən temperaturuna yaxındır: 36-40 dərəcə. İnsan çox soyuq və çox qaynaq yeməklərdən qaçmalıdır.

Xüsusən əgər qızardılmış ət, ət yeməkləri soyuyubsa, onu yaxşıca isidib sonra yeyin.
скачать dle 11.3