Nəyə görə əti soyuduqdan sonra yemək olmaz? – Həkimlərdən xəbərdarlıq » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:02 Bakıda yas mərasimi üçün 11-21 min manat lazımdır – Xərclərin tam siyahısı  |     23:00 Azərbaycanın veteran cüdoçusu Avropa çempionatında qızıl medal qazandı  |     22:39 "OpenAI"dan yeni cihaz: Süni intellekt yardımçısı  |     22:16 "Atlant" istirahət mərkəzi satıla bilər: Qalmaqallı dələduzluq işi  |     21:47 Qadın məhkum üçün telefon keçirən həbsxana işçisinə cinayət işi açıldı  |     21:34 Putin: "Rusiya-Ukrayna sərhədi boyu bufer zona yaradılacaq"  |     21:10 16 yaşlı Nuranəni öldürüb Kürə atan əri HƏBS EDİLDİ  |     20:53 Bakı-Quba avtomagistralında ağır qəza, 1 nəfər ölüb 2 nəfər yaralanıb  |     20:42 Bayden bu tarixədək ölə bilər - Həkim AÇIQLADI  |     20:33 Şirvan sakini ehtiyatsızlıqdan 2 yaşlı övladını avtomobillə vurub öldürüb - YENİLƏNİB  |     20:21 16 yaşlı Nuranəni öldürüb Kürə atan əri həbs edildi  |     20:07 Şahbaz Şərif Azərbaycana gələcək  |     19:57 Siyəzəndə avtomobil aşıb, bir ailənin 4 üzvü xəsarət alıb  |     19:39 Azərbaycanda “Kərimə” dövləti qurmaq istəyən dəstə üzvlərinə hökm oxundu  |     18:58 Qazaxda yük maşını qatarla TOQQUŞDU: Xəsarət alanlar var  |     18:32 Qurbağa əti Bakıda süfrəyə gəldi: Halaldır, yoxsa haram?  |     18:16 İsrail Müdafiə Qüvvələri Qəzza zolağının şimal hissəsinin sakinlərini təxliyə etməyə çağırır  |     17:59 Arağın minimum qiymətinin müəyyənləşdirilməsinə dair ŞƏRTLƏR AÇIQLANDI  |     17:27 Sakinlərin NƏZƏRİNƏ: Sabah Neftçalada qaz olmayacaq  |     17:06 Azərbaycanda vəzifəli şəxs vəfat etdi  |    

Nəyə görə əti soyuduqdan sonra yemək olmaz? – Həkimlərdən xəbərdarlıq

Ətdən hazırlanmış soyuq qəlyanaltılar qida rasionunda kifayət qədərdir. Amma tibb alimləri bildirir ki, əti soyuq halda yemək disbakterioz yaradır və maddələr mübadiləsini pozur.

Median.Az
medicina.az-a istinadən bildirir ki, yüksək zülal tərkibli qidaların mədədə 2-3 saat ərzində tam həlli üçün onların temperaturu yüksək olmalıdır. Soyuq ət mədədən tez keçərək, nazik bağırsağa 2 dəfə sürətlə ötürülür ki, bu da zülalın tam normasında həzm olunmasına mane olaraq, orqanizmin lazımi qədər zülal almamasına səbəb olur.

Qədimdə nənələrmiz ağrı və spazmlarda isti çay və ya şorba içməyi məsləhət edirdilər. Bu əbəs yerə deyil. Yalnız isti halda qida və maye mədəni sakitləşdirir, spazmı götürür, əzələləri boşaldır.

Eləcə də isti yemək və isti ət qəbulundan dərhal sonra soyuq içki içmək mədə-bağırsağı məhv edir.
Mədə üçün qidanın optimal hərarəti bədən temperaturuna yaxındır: 36-40 dərəcə. İnsan çox soyuq və çox qaynaq yeməklərdən qaçmalıdır.

Xüsusən əgər qızardılmış ət, ət yeməkləri soyuyubsa, onu yaxşıca isidib sonra yeyin.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 609 09.03.19 19:33