Bu məhsullar bağırsağın işini yaxşılaşdırır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:31 Erməni general məhkəmədə vaxtilə işğal olunmuş ərazilərimizdə mina basdırılması ilə bağlı danışdı  |     13:35 Bakı-Qazax qatarının bileti niyə belə bahadır? - VİDEO  |     13:22 Bu şəxslərə 59 yaşından pensiya veriləcək - Qanun təsdiqləndi  |     13:21 Bakıda ata gizli telefon işlədən qızını döyüb öldürdü  |     13:19 Bakıda binanın damında qanunsuz inşa olunan hovuz sökülüb - FOTO  |     13:17 Sumqayıtda tekstil fabrikində baş verən yanğın tam söndürülüb  |     13:14 Azərbaycanın bir sıra çimərliklərində normadan artıq ÇİRKLƏNMƏ AŞKARLANDI  |     13:12 Bu gün Kahramanmaraşda "Azərbaycan məhəlləsi"nin açılışı olacaq  |     13:11 Bakı üzrə müəllimlərin orta aylıq əmək haqqı açıqlanıb  |     13:08 Bakıda TDT Məhkəmə Şuraları Şəbəkəsinin Əsasnaməsi imzalandı  |     12:42 Bakı-Ağstafa-Bakı marşrutu üzrə əlavə qatar reysləri təyin edilib  |     12:41 Reyd keçirildi: 16 sürücü barədə protokol tərtib edildi  |     12:40 Sabah Biləsuvarın bəzi ərazilərində qaz kəsiləcək  |     12:37 Avtomobil təmiri sexindən 15 yaşlı oğlanın meyiti tapılıb - Elgünlə eyni məktəbdə oxuyurmuş (FOTO)  |     12:35 İran xəstəxanaya hücum etdi - Netanyahudan İsrail ordusuna ƏMR  |     12:34 Türkiyədə 70 kq qızılla saxlanılan azərbaycanlı attaşe köməkçisi ilə bağlı QƏRAR  |     12:33 Durov Makronun mesajına cavab vermədi  |     12:32 Sevgilisindən qisas alan altı uşaq anasına hökm oxundu  |     12:30 30 yaşlı kişi bıçaqlandı  |     12:30 Dövlət qulluğuna qəbul imtahanı keçiriləcək  |    

Bu məhsullar bağırsağın işini yaxşılaşdırır

Bəzi məhsullar bağırsaqların işini qaydaya salmağa və maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər.

Bu barədə rusiyalı onkoloq Yelena Smirnova iddia edir.

Onun sözlərinə görə, səhəri bir stəkan su ilə başlamaq lazımdır. Suya limon əlavə etməyə ehtiyac yoxdur, çünki limon mədənin selikli qişası üçün çox aqressivdir.

Səhər yeməyi üçün mütəxəssis zülal (məsələn, kəsmik və ya qaynadılmış yumurta) və ya gec həzm olunan karbohidratlar (sıyıqlar), həmçinin tərəvəz istifadə etməyi məsləhət görür.

Smirnova bildirib ki, nahar “ən tutumlu yemək” olmalıdır. O, özündə ət və ya balıq şəklində zülal və gec həzm olun karbohidrat ehtiva etməlidir. Eləcə də nahara şorba və təzə tərəvəzdən salat yemək lazımdır.

Qəlyanaltıya isə mütəxəssis meyvə məsləhət görür.

Şam rasionunda isə ağır qarnirlərdən imtina etmək lazımdır. Bu qida qəbulunun əsasında zülal və tərəvəz olmalıdır, məsələn toyuğun döş əti və tərəvəz qovurması.

Yatmamışdan öncə isə Smirnova kefir və ya qatıq içməyi məsləhət görür.

Onun sözlərinə əsasən, rasiona gün ərzində təbii probiotiklər, məsələn, kələm turşusu, duzlu xiyar, qatıq, çay göbələyi daxil etmək daha yaxşı olardı.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 321 02.05.20 13:48