Bu məhsullar bağırsağın işini yaxşılaşdırır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
20:27 Ukraynada şaxtada qalan 148 nəfərin hamısı çıxarılıb  |     20:22 Gəncədə üzgüçülük üzrə beynəlxalq turnir təşkil olunacaq  |     20:17 Tailand və Kamboca minatəmizləmə barədə razılıq əldə ediblər  |     20:11 TƏBİB-in tabeli tibb müəssisələrinə yeni rəhbər şəxslər təyin olunub  |     20:03 Qurban Qurbanov: "Ferentsvaroş" çox təhlükəli rəqibdir"  |     19:58 Rusiyada kömür sənayesində böhran - 17 müəssisə fəaliyyətini dayandırıb  |     19:51 Sabah yağış yağacaq - PROQNOZ  |     19:45 Bu il Azərbaycan fındığını əsasən avropalılar alacaq  |     19:36 Azərbaycan klubu 19 futbolçusu ilə vidalaşıb  |     19:30 Alimlər ilk dəfə donuzun ağciyərini insan bədəninə köçürüblər  |     19:23 Şəmkirdə 3 otaqlı evdə yanğın  |     19:15 Hərbçilərimiz Türkiyəyə getdi  |     19:09 Terroru maliyyələşdirməkdə təqsirləndirilənlərin növbəti məhkəməsi oldu  |     19:01 Qırğızıstanda zəlzələ oldu  |     18:48 12 tribunadan 9-nun biletləri satılıb - "Formula 1" üzrə Azərbaycan Qran-prisi  |     18:43 Kollec və universitetlərdə təhsil alan qadınların sayı kişilərdən çox olub  |     18:36 Moskvadan miqrantlarla bağlı daha bir yenilik  |     18:29 DYP azyaşlıların moped və motosiklet idarə etməsi ilə bağlı xəbərdarlıq etdi - Video  |     18:25 "Formula 1": Azərbaycan Qran-prisinin qalibləri Bakıya gələcəklər  |     18:18 Diplomsuz "stomatoloq" işdən çıxarıldı, klinikaya protokol tərtib edildi  |    

Bu məhsullar bağırsağın işini yaxşılaşdırır

Bəzi məhsullar bağırsaqların işini qaydaya salmağa və maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər.

Bu barədə rusiyalı onkoloq Yelena Smirnova iddia edir.

Onun sözlərinə görə, səhəri bir stəkan su ilə başlamaq lazımdır. Suya limon əlavə etməyə ehtiyac yoxdur, çünki limon mədənin selikli qişası üçün çox aqressivdir.

Səhər yeməyi üçün mütəxəssis zülal (məsələn, kəsmik və ya qaynadılmış yumurta) və ya gec həzm olunan karbohidratlar (sıyıqlar), həmçinin tərəvəz istifadə etməyi məsləhət görür.

Smirnova bildirib ki, nahar “ən tutumlu yemək” olmalıdır. O, özündə ət və ya balıq şəklində zülal və gec həzm olun karbohidrat ehtiva etməlidir. Eləcə də nahara şorba və təzə tərəvəzdən salat yemək lazımdır.

Qəlyanaltıya isə mütəxəssis meyvə məsləhət görür.

Şam rasionunda isə ağır qarnirlərdən imtina etmək lazımdır. Bu qida qəbulunun əsasında zülal və tərəvəz olmalıdır, məsələn toyuğun döş əti və tərəvəz qovurması.

Yatmamışdan öncə isə Smirnova kefir və ya qatıq içməyi məsləhət görür.

Onun sözlərinə əsasən, rasiona gün ərzində təbii probiotiklər, məsələn, kələm turşusu, duzlu xiyar, qatıq, çay göbələyi daxil etmək daha yaxşı olardı.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 381 02.05.20 13:48