"Yanan vaflilər"lə bağlı RƏSMİ AÇIQLAMA - VİDEO » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:00 Mopedlərlə bağlı qanun qəbul olunandan sonra nələr gözlənilir? - AÇIQLAMA  |     22:54 Sərnişinlərə “Bakıkart” terminalları ilə bağlı ŞAD XƏBƏR  |     22:44 Bakıda 16 yaşlı yeniyetmə gömrükçünü belə öldürüb - VİDEO  |     22:39 Pirşağı-Xırdalan-Novxanı-M4 avtomobil yolunda piyada keçidi tikilir  |     22:30 16 yaşlı pilot iki aya 19 ölkəyə səfər etdi  |     22:25 Son 3 ildə 160 minə yaxın xarici vətəndaşa tibbi xidmət göstərilib  |     22:16 Puqaçovaya hər ay Rusiyadan bu qədər pul gəlir  |     22:10 Elektrikli nəqliyyat vasitələrində inqilab yarada bilər: Dörd dəfə daha soyuqda işləyir  |     22:05 Mis qiymətləri bahalaşır: Treyderlər yeni rekord proqnozlaşdırır  |     21:58 Azərbaycanda siqaret istehsalı artır  |     21:50 Kəmaləddin Heydərov idarə rəisini işdən çıxardı - FOTO  |     21:42 Məşhur dilənçi qız oğurluğa görə saxlanıldı - VİDEO  |     21:26 Rusiya Tbilisiyə 253 milyon avro təzminatı ödəyəcək? - Peskov açıqladı  |     21:19 Tanınmış müğənni infarkt keçirdi  |     21:11 Saray qəbirstanlığında güldan oğurluğu  |     21:04 BMT Qəzzanın bərpası üçün lazım olan məbləği açıqladı  |     20:58 Ən çox əməkhaqqını onlar alır (SİYAHI)  |     20:51 Bu il nə qədər avtomobil utilizasiyaya verilib? (VİDEO)  |     20:46 Almaniya Ukraynaya 2 milyard dollardan çox əlavə yardım edəcək  |     20:37 Azərbaycan hərbi qulluqçuları "Eternity-2025" təlimində iştirak edir  |    

"Yanan vaflilər"lə bağlı RƏSMİ AÇIQLAMA - VİDEO

Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi son günlər sosial şəbəkələrdə vaflinin yanmasını əks etdirən videolarla bağlı yayılan məlumatlara münasibət bildirib.

Median.Az
-in məlumatına görə, agentlikdən Trend-in sorğusuna cavab olaraq bildirilib ki, vaflinin yanması onun təhlükəli qida olmasının göstəricisi deyil.

Belə ki, vafli qidalı, yüкsək kalorili və asan həzm olunan çoхməsaməli, səthi şəbəkəli məmulatdır. Bəzəkli və içlikli vaflilərdə şokolad, qəhvə, meyvə-giləmeyvə yarımfabrikatları, qoz, badam, müхtəlif tamlı və ətirli maddələr istifadə edilir.

Vaflinin dad və quruluşuna təsir edən əsas komponentlərdən biri də yağdır:

"Yağlar vafliyə yumuşaqlıq verməklə yanaşı, xəmirin məsaməliliyini artırır.

Burada müxtəlif təsirlərə dözümlü qatı bitki yağlarından istifadə edilir. Yağ vaflinin tərkibində qluten və nişastanın birləşərək kütlə əmələ gətirməsinin qarşısını alaraq onu yumşaq və asan həzm olunan edir.

Həm tərkibində yeyinti yağları olması, həm vafli təbəqələri hazırlanarkən bişirilmə qablarının yağlanması, eyni zamanda mövcud CH (karbohidrat) qruplarının havanın oksigeni ilə asanlıqla reaksiyaya girməsi vaflinin yanmasına səbəb olur".

Agentlikdən qeyd edilib ki, ümumiyyətlə qida məhsullarının tərkibində yağlar olduğundan onların yanması tamamilə təbii haldır: "Məhsulun yanması onun təhlükəsizlik və ya keyfiyyət göstəricisi hesab oluna bilməz.

Qida məhsullarının keyfiyyəti və təhlükəsizliyini yalnız laborator müayinələr və analizlər vasitəsi ilə müəyyənləşdirmək mümkündür".скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 678 16.01.19 17:44