"Şirniyyat sevgisi" hansı xəstəliyin əlaməti ola bilər? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
11:15 Qusarda əkin sahələrini yandıran 3 nəfər məsuliyyətə cəlb olunub  |     23:04 DTX-nın saxladığı Fransa şirkətinin vitse-prezidentinin məhkəməsi oldu  |     22:56 Şirvanda qəbirstanlıqda oğurluq  |     22:44 Ev almaq istədi, 5 min pulu getdi - Qarabağ veteranına qarşı dələduzluq  |     22:37 Bakıda bir neçə notariusun fəaliyyəti dayandırıldı - SƏBƏB  |     22:31 Kolizeydə gizli tunel tapıldı: Hansı məqsədlə istifadə olunub?  |     22:24 Daha bir rayonda yasda ehsan verilməsi ləğv edildi  |     22:18 Xidmət satışından milyonlar qazanan rayonlar - CƏDVƏL  |     22:10 Qazi maşını o qədər "prava"sız sürüb ki, 34 min cərimə yığılıb  |     22:05 Evləri plana düşən bu binanın sakinləri kompensasiyadan narazıdır (VİDEO)  |     21:58 Birinci müavini olmayan nazirlər (SİYAHI)  |     21:52 Goranboyda minik avtomobili aşıb, altı nəfər xəsarət alıb  |     21:45 FHN-dən küləkli hava ilə əlaqədar əhaliyə ÇAĞIRIŞ  |     21:37 Türkiyədə ali təhsil müddəti üç ilə endiriləcək  |     21:28 Bakıda cibgirlik edən şəxs saxlanıldı - VİDEO  |     21:23 "İtkinlərlə bağlı məlumat bazasının yaradılmasına ehtiyac var "  |     21:18 "Bavariya" 35 milyon avroluq təklif göndərəcək  |     21:11 Bəzi keytrinq şirkətləri qida təhlükəsizliyi tələblərinə əməl etmir - Xəbərdarlıq!  |     21:04 "Chevrolet" piyadanı vurub öldürdü - VİDEO  |     20:59 Bu qablarda saxlanılan qidalar insan sağlamlığına təsir göstərir  |    

"Şirniyyat sevgisi" hansı xəstəliyin əlaməti ola bilər?

Almaniyanın Tyubinqen Universitet Klinikasının alimləri müəyyən ediblər ki, depressiyadan əziyyət çəkən insanlar karbohidratla zəngin qidalara üstünlük verirlər. Üstəlik, depressiyanın simptomları dərinləşdikcə şirniyyata meyillilik daha da artır.

Bununla bağlı araşdırmanın nəticələri "Psychological Medicine" (PsyMed) jurnalında dərc olunub.

Araşdırmada 117 könüllü iştirak edib ki, onlardan 54-nə depressiya diaqnozu qoyulub.

Məlum olub ki, depressiyadan əziyyət çəkən insanlarda tez-tez iştahanın azalması müşahidə olunsa da, onlar karbohidratla zəngin qidalara - çörək, şirin içkilər, südlü şokoladlara üstünlük verirlər. Eyni zamanda, zülal və yağlarla zəngin qidalar belə xəstələrə daha az cəlbedici görünür. Bununla belə, depressiya zamanı qida seçimlərindəki dəyişikliklər iştahanın ümumi şəkildə artması ilə əlaqəli olmayıb.

İndi tədqiqatçılar xəstənin rasionunun optimallaşdırılması hesabına depressiya əlamətlərinin uzunmüddətli zəiflədilməsinin mümkün olub-olmadığını müəyyən etmək niyyətindədirlər. İlkin tədqiqatlar artıq göstərib ki, ac qalmaq və ya probiotik pəhriz antidepressiv təsir göstərə bilər.
//oxu.azскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            804 12.02.25 12:49