Xərçəng əmələ gətirən ət məhsulları bunlardır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:04 Türkiyə səfirliyindən Azərbaycana başsağlığı  |     22:45 Xırdalan şəhərinin su təchizatı dayandırlıb  |     22:09 Bələdiyyə sədrinin oğurluq etdiyini dedilər - 1000 manat cərimə olundular  |     21:51 Sumqayıt bulvarında 27 yaşlı gəncin meyiti tapıldı  |     21:30 Ramazanın 22-ci gününün duası - İmsak və iftar vaxtı  |     20:45 İmamoğlunun qanunsuz əmlak əməliyyatları üzə çıxdı  |     20:34 Azərbaycanın Suriyadakı müvəqqəti işlər vəkili Hindistan səfiri ilə görüşüb  |     20:12 Bakıda karqo şirkətinin ofisinə hücum etməkdə şübhəli bilinən şəxs müəyyən edilib, araşdırma aparılır  |     20:01 Gəncədə qaz balonu partlayıb, yaralanan var  |     19:43 Şoyqunun Şimali Koreya lideri ilə görüşü iki saatdan çox çəkib  |     19:03 Sumqayıtda 53 yaşlı qadının meyiti tapılıb  |     18:14 Tovuzda körpəsini günlərlə ac qoyduğu deyilən qadın: "Zəng gəldi ki, uşaq xəstəxanadadır" - VİDEO  |     18:09 Gədəbəydə qar uçqununa düşən hərbçilərimizin nəşləri tapıldı  |     17:07 Sumqayıtda sirkə turşusu içən qadın ölüb  |     16:38 Sumqayıt bulvarında 27 yaşlı oğlanın meyiti tapılıb  |     16:26 İrakli Kobaxidze: "Gürcülər və azərbaycanlıların əsrlərdir davam edən birgə yaşayışı ilə qürur duyuruq"  |     16:03 Bakının Xətai rayonunda suyun verilişinin bərpa ediləcəyi vaxt açıqlandı  |     15:14 İstanbul Böyükşəhər Bələdiyyəsində korrupsiya hallarına görə 100 nəfərə ittiham irəli sürülüb  |     14:26 Siyəzəndə şadlıq evindən 22 min manatlıq oğurluq edən dəstə üzvləri saxlanılıblar  |     14:25 Evdə doğuş edən qadının ölüm səbəbi - Açıqlandı  |    

Xərçəng əmələ gətirən ət məhsulları bunlardır

Xərçəngi tətikləyən qidalar içində ilk pillədə kanserogenlərlə zəngin ət məhsulları gəlir.

Median.Az
Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, britaniyalı diyetoloqlar Dueyna Mellora və Metyu Lamberta 5 ət məhsulunun adını açıqlayıb:

“Əslində həyatımız boyu müəyyən qədər kanserogenli qida qəbul etməyimiz mümkündür. Amma əgər rasiondan ət yarımfabrikatlarını, hisə verilmiş ət məhsulu, hazır konserv-sosis, salyami, vetçina, kolbasanı ciddi azaltsaq, xərçəndən qorunmuş olarıq.

Dadı, rəngi süni əlavələrlə dəyişdirilən, saxlanma müddəti artırılan, kimyəvi emaldan keçmiş bütün qidalarda N-nitro maddəklər, azot turşusu duzları yaranır.

Məhz bu maddə ən güclü kanserogen hesab edilir. Yüksək sinir kanserogen siyahısına daxildir: müxtəlif steyklər, burger, dönər, hazır kotletlər və s.

Qırmzı ət yoğun bağırsaq, mədə, mədəaltı vəz, qaraciyər kimi orqanların xərçənginin 70% hallarda səbəbidir. Amma ətdən tam imtina etmək də olmaz, sadəcə gündə 50-70 qram təmiz əti qızartmadan, suda bişirərək yeyə bilərsiz".
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            552 09.05.24 22:12