Həkimdən düzgün qaydada bişirilməmiş toyuq ətinin ziyanı barədə XƏBƏRDARLIQ » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
19:52 Ermənistan parlamentində dava düşüb  |     19:39 Sakinlərin NƏZƏRİNƏ: Sabah bəzi ərazilərdə qaz olmayacaq  |     19:29 Azərbaycan ilə Çin arasında energetika sahəsində bir sıra sənədlər imzalanıb  |     19:18 Dövlətə xəyanətdə ittiham olunan şəxsə hökm oxundu  |     19:06 Gürcüstanda universitetlərdə ana dili dərsləri məcburi olacaq  |     18:59 İsveçrə Rusiyanın 10-a yaxın KİV-nə qarşı sanksiyalar tətbiq edib  |     18:52 Bakıda içki məclisi qanla bitdi: Bir nəfər öldürüldü - VİDEO (YENİLƏNİB)  |     18:37 "Aviasiyanın ətraf mühitə təsirinin azaldılması Qaydası" təsdiqləndi  |     18:23 COVID-19-la mübarizədə iştirak edən tibb işçilərinin əməkhaqlarına müddətli əlavənin vaxtı uzadılıb  |     18:07 Tərtərdə evdən meyitləri tapılan ailənin GÖRÜNTÜLƏRİ (FOTO)  |     18:00 Bu şagirdlərə attestat verilməyəcək  |     17:56 Elşad Xose uzun müddətdən sonra həyat yoldaşı ilə - VİDEO  |     17:39 Bakıda kişi bizlə qətlə yetirilib - Qayınatası şübhəli bilinir  |     17:20 Gəncədə məktəblilər arasında DAVA - Xəsarət alan var (YENİLƏNİB)  |     16:48 Samuxda Kəlbəcər sakininə məxsus çox sayda qoyun oğurlanıb  |     16:43 Bakının Ziya Bünyadov prospektində qəza: Avtomobilləri evakuatorlar kənarlaşdırır  |     16:00 Ramin Şükürov həbs edildi  |     15:54 Epilepsiya xəstəsi olan qadın əməliyyatdan sonra öldü  |     15:28 Sevgililər Günündə aldadıb evə çağırdılar, döydülər - Ən az cəza səkkiz il oldu  |     15:26 Tosu ləqəbli Tiktoker Məhərrəm Həsənovun həbs müddəti uzadılıb  |    

Həkimdən düzgün qaydada bişirilməmiş toyuq ətinin ziyanı barədə XƏBƏRDARLIQ

Zəhərlənmənin qarşısını almaq üçün istehlak edilməzdən əvvəl toyuq əti tam termiki emala məruz qalmalıdır.

Bu barədə rusiyalı diyetoloq, tibb elmləri namizədi Yelena Solomatina danışıb.

“Məsələn, qril üsulu ilə bişirilmiş toyuq və ya toyuq kababında ətin bəzi hissələri bişməyə bilər və bəzən bu zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Bu mənada toyuğun ən təhlükəli yeri quyruq hissəsidir. Əgər tam termiki emala məruz qalmazsa, onun tərkibində yüksək konsentrasiyada salmonella ola bilər”, - deyə həkim xəbərdarlıq edib.

O vurğulayıb ki, belə toyuq ətində bağırsaq çöpləri də ola bilər.

Solomatina həmçinin toyuq dərisinin tərkibində yüksək miqdarda zərərli yağ olduğuna görə onu yeməməyi məsləhət görüb.

Həkim toyuq içalatı və ayaqlarını istehlak edərkən də ehtiyatlı olmağı tövsiyə edib.

“İçalat salmonellyozun inkişaf etdiyi yer ola bilər. Toyuğun ayağında və pulcuqlarında isə tez-tez çirk yığılır. Həddindən artıq yemlənən toyuqların qaraciyəri isə xolesterol mənbəyi ola bilər”, - deyə diyetoloq vurğulayıb.

Mənbə: iz.ruскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            828 15.02.24 11:23