Həkimdən düzgün qaydada bişirilməmiş toyuq ətinin ziyanı barədə XƏBƏRDARLIQ » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:49 Dünyada ilk dəfə süni intellekt nazir təyin edildi  |     22:40 Gədəbəyə dolu düşüb  |     22:31 Qazaxıstanda mikroavtobus qəza etdi - 10 ölü, yaralılar var  |     22:20 "Kimsə mənə deyirdi ki, ailə üzvlərimi öldürməliyəm" - Əhmədin şok etirafı - FOTO  |     22:00 Mingəçevirdə 76 yaşlı kişi pilləkəndən yıxılıb öldü  |     21:45 Buzovnada taxta tullantılarının olduğu ərazidə yanğın olub  |     21:39 Azərbaycanda bir universitetdə yataqxana bağlandı - SƏBƏB  |     21:30 Qurban Qurbanovun oğlunun toyudur (VİDEO)  |     21:23 “Yalvarıram, Rusiya və Belarusa getməyin”  |     21:15 İsveç XİN Polşada PUA insidentindən sonra Rusiya səfirini çağırıb  |     21:08 Ağdamda 16 yaşlı qıza qarşı cinsi zorakılıqda şübhəli bilinən 4 nəfər HƏBS OLUNDU  |     21:00 Gəncədə asfalt çəkən texnika maşının üzərinə aşdı (FOTO)  |     20:57 NASA alimləri Marsda qədim həyatın mümkün izlərini aşkar ediblər  |     20:55 Gürcüstanda keçmiş müdafiə naziri həbs edilib  |     20:50 İngiltərə Futbol Assosiasiyası "Qarabağ"ın rəqibinə qarşı 74 ittiham irəli sürüb  |     20:44 Azərbaycan və Serbiya XİN-ləri arasında siyasi məsləhətləşmələr keçirilib  |     20:38 Polşa Belarusla sərhədi qeyri-müəyyən müddətə bağlayır  |     20:33 Sabahın havası bəzi meteohəssas insanlarda narahatlıq yarada bilər  |     20:25 1990-cı ildə Azərbaycanın Ermənistandan atəşə tutulması ilə bağlı sənədlər elan edilib  |     20:20 Naxçıvanda əsgər ölümündə ittiham olunan zabitlər azadlığa buraxılıb  |    

Həkimdən düzgün qaydada bişirilməmiş toyuq ətinin ziyanı barədə XƏBƏRDARLIQ

Zəhərlənmənin qarşısını almaq üçün istehlak edilməzdən əvvəl toyuq əti tam termiki emala məruz qalmalıdır.

Bu barədə rusiyalı diyetoloq, tibb elmləri namizədi Yelena Solomatina danışıb.

“Məsələn, qril üsulu ilə bişirilmiş toyuq və ya toyuq kababında ətin bəzi hissələri bişməyə bilər və bəzən bu zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Bu mənada toyuğun ən təhlükəli yeri quyruq hissəsidir. Əgər tam termiki emala məruz qalmazsa, onun tərkibində yüksək konsentrasiyada salmonella ola bilər”, - deyə həkim xəbərdarlıq edib.

O vurğulayıb ki, belə toyuq ətində bağırsaq çöpləri də ola bilər.

Solomatina həmçinin toyuq dərisinin tərkibində yüksək miqdarda zərərli yağ olduğuna görə onu yeməməyi məsləhət görüb.

Həkim toyuq içalatı və ayaqlarını istehlak edərkən də ehtiyatlı olmağı tövsiyə edib.

“İçalat salmonellyozun inkişaf etdiyi yer ola bilər. Toyuğun ayağında və pulcuqlarında isə tez-tez çirk yığılır. Həddindən artıq yemlənən toyuqların qaraciyəri isə xolesterol mənbəyi ola bilər”, - deyə diyetoloq vurğulayıb.

Mənbə: iz.ruскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            933 15.02.24 11:23