Mojo.az Banner
15:58 Azərbaycanda müntəzəm marşrutlar üzrə işləyən avtomobillərin yürüşünə limit qoyulub  |     15:55 "Range Rover"lə qəza törədib qaçan gənc "makler"lə bağlı QƏRAR  |     15:53 DÇ-2026-da iştirak edəcək komandalardan 32-sinin adı bəlli oldu  |     15:49 Eldar Əzizovdan nöqsanlara görə işdən çıxarılan rəisin yerinə TƏYİNAT  |     15:48 Paşinyanın partiyası Vaqarşapat seçkisində qalib gəlib: Hakimiyyəti təkbaşına qura bilərlər  |     15:47 Metropoliten əməkdaşının stansiyada halı pisləşdi, xəstəxanaya yerləşdirildi  |     15:43 Salyanda minik avtomobili yük maşınına çırpılıb: Xəsarət alanlar var  |     15:42 Məhkəmə türk sahibkarın evindən 193 min manat oğurlayanlarla bağlı qərar verdi  |     15:41 Azərbaycanda doqquz ayda 78 minə yaxın yeni iş yeri açılıb  |     15:39 Sumqayıtda bir gündə iki avtomobil yanıb  |     15:38 Azərbaycanda avtomobil və traktor istehsalında geriləmə  |     15:35 ABŞ-də uçan taksinin hərbi variantı sınaqdan keçirilib  |     15:34 "Formula-1" pilotları saxta izləyicilər sayəsində böyük pullar qazanırlar  |     15:32 Sergey Zverev: "Alla Puqaçova Rusiyaya qayıda bilər"  |     15:31 "Google Play"də yeni FUNKSİYA  |     15:30 İmmun sistemini cavanlaşdıran iki məhsul - ARAŞDIRMA  |     15:23 İstanbulda kritik vəziyyət: Şəhərin 50 günlük suyu qalıb  |     15:19 İcra hakimiyyətindəki qəbulda qalmaqal: Vəzifəli şəxs başçının müavininə hücum etdi  |     14:36 Yağış yağacaq, külək əsəcək - XƏBƏRDARLIQ  |     14:34 Nəqliyyat vasitələri qaçıran 2 şəxs saxlanıldı  |    
Left Banner
Right Banner

Həkimdən düzgün qaydada bişirilməmiş toyuq ətinin ziyanı barədə XƏBƏRDARLIQ

15.02.2024 11:23 996
Həkimdən düzgün qaydada bişirilməmiş toyuq ətinin ziyanı barədə XƏBƏRDARLIQ
Zəhərlənmənin qarşısını almaq üçün istehlak edilməzdən əvvəl toyuq əti tam termiki emala məruz qalmalıdır.

Bu barədə rusiyalı diyetoloq, tibb elmləri namizədi Yelena Solomatina danışıb.

“Məsələn, qril üsulu ilə bişirilmiş toyuq və ya toyuq kababında ətin bəzi hissələri bişməyə bilər və bəzən bu zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Bu mənada toyuğun ən təhlükəli yeri quyruq hissəsidir. Əgər tam termiki emala məruz qalmazsa, onun tərkibində yüksək konsentrasiyada salmonella ola bilər”, - deyə həkim xəbərdarlıq edib.

O vurğulayıb ki, belə toyuq ətində bağırsaq çöpləri də ola bilər.

Solomatina həmçinin toyuq dərisinin tərkibində yüksək miqdarda zərərli yağ olduğuna görə onu yeməməyi məsləhət görüb.

Həkim toyuq içalatı və ayaqlarını istehlak edərkən də ehtiyatlı olmağı tövsiyə edib.

“İçalat salmonellyozun inkişaf etdiyi yer ola bilər. Toyuğun ayağında və pulcuqlarında isə tez-tez çirk yığılır. Həddindən artıq yemlənən toyuqların qaraciyəri isə xolesterol mənbəyi ola bilər”, - deyə diyetoloq vurğulayıb.

Mənbə: iz.ruскачать dle 11.3