Tokioda restoranda 60 ildir yuyulmayan qazanda yemək bişirirlər » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:54 Ərdoğan: Azərbaycan və Pakistanla birlikdə yeni addımlar atacağıq  |     22:40 Azərbaycanda unun yeni qiyməti açıqlandı  |     22:35 Şərurda üç yaşlı uşaq kanala düşüb  |     22:25 Kürdəmirdə 2 yaşlı körpə xəstəxanada ölüb  |     22:16 Bakı Metropolitenindən sərnişinlərə xəbərdarlıq...  |     22:00 İndiyə qədər yalnız 5 nəfərin görə bildiyi yeni rəng kəşf edildi  |     21:48 Bitkoinin qiyməti kəskin ARTDI  |     21:33 İsrail "Hizbullah"ın Livandakı hərbi kompleksinin komandirini öldürüb  |     21:23 Türkiyədə ağır yol qəzası olub, ölənlər və yaralananlar var  |     21:15 Kaya Kallas Azərbaycana səfər edəcək  |     21:01 Qarabağ Universitetində müəllim işləmək istəyənlərə ŞAD XƏBƏR  |     20:55 Vardanyanın məhkəməsində Ermənistanın mina terrorunun qurbanları danışıb: Bir gündə iki oğlumu itirdim  |     20:50 Azərbaycan Kubokunun final oyununun vaxtı dəyişdirilib  |     20:33 Aİ missiyası Azərbaycan sərhədlərində göründü  |     20:25 Papa Fransiskin üzüyü sındırılacaq - SƏBƏB  |     20:09 Qazaxın azad edilmiş kəndlərində 74,3 ha ərazi minalardan təmizlənib  |     19:52 Ermənistan parlamentində dava düşüb  |     19:39 Sakinlərin NƏZƏRİNƏ: Sabah bəzi ərazilərdə qaz olmayacaq  |     19:29 Azərbaycan ilə Çin arasında energetika sahəsində bir sıra sənədlər imzalanıb  |     19:18 Dövlətə xəyanətdə ittiham olunan şəxsə hökm oxundu  |    

Tokioda restoranda 60 ildir yuyulmayan qazanda yemək bişirirlər

Tokioda “Abe-Çan” ailə restoranı 1933-cü ildə yaradılıb. Onun menyusu əsasən qrildə bişən yeməklərdən ibarətdir. Bu yeməklər donuz əti, mal əti, toyuq, tofu və ya tərəvəz tikələrindən, həmçinin Yaponiyada məşhur olan bir porsiyasının qiyməti təxminən bir dollar olan ət kababından ibarətdir.

Kababın əti artıq 60 ildir ki, eyni qazanda hazırlanan xüsusi sousda marinadlanır.

Bütün bu illər ərzində qazan heç vaxt yuyulmayıb və onun hər tərəfi yanmış yağ və his içindədir, rəngi isə gümüşü rəngdən qara rəngə dəyişib.

Müəssisənin sahibi onun yuyulmasına ehtiyac olmamasını əcdadlarının adət-ənənələrini qoruyub saxlamaq istəyi ilə izah edir. Onun sözlərinə görə, xüsusi “Abe-çan” kababını daddıqdan sonra hələ heç kim mədədə narahatlıqdan şikayət etməyib.

Bu qazanı görən jurnalistlər onu “fil ayağı” və Çernobıl AES-in reaktorundan axan radiasiya yayan ərimiş kütlə ilə müqayisə ediblər.

Mənbə: aif.ruскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            450 25.10.23 12:07