22:54 5 ay əvvəl təyin olunan sədr 100 min manatlıq xidməti avtomobil alır  |     22:49 Səhvən 43 il həbs yatdı, azadlığa çıxan kimi həbs edildi  |     22:41 Ürək tutması barədə xəbərdarlıq: Soyuq havalara diqqət!  |     22:36 Biləsuvarda yanğınlar oldu  |     22:27 Ət alarkən bunlara diqqət yetirin - VİDEO  |     22:22 Bu televiziyalara ayrılan vəsait azalır  |     22:16 Şəkərli diabet xəstəliyinin xərclərini icbari tibbi sığorta qarşılayacaq  |     22:08 Daha 4 ünvanda minib-düşmə yeri yaradıldı  |     22:03 Azərbaycanda qadın sahibkarların sayı açıqlandı  |     21:56 “İnsan yeyən” milçək peyda olub - Alimlər həyəcan təbili çalır  |     21:50 Ötən ay karxanada xəsarət alan fəhlə öldü  |     21:42 "Həbsdən qaçış" izləyicilərinə şad xəbər  |     21:37 Beynəlxalq axtarışa verilən Azərbaycan vətəndaşı İrandan ekstradisiya ediləcək  |     21:29 Ermənistanın əsirliyində olmuş azərbaycanlıların işgəncələrə məruz qalması barədə ifadələri elan olunub  |     21:23 DİM sədri Məleykə Abbaszadə hansı xidmətin ödənişli olacağının ANONSUNU VERDİ  |     21:15 Tramp "Binance"ın qurucusunu əfv etdi  |     21:15 5,2 milyon doza dabaq peyvəndi gətiriləcək - MƏBLƏĞ  |     21:10 Xəstəxana rəhbərliyi tərəfindən döyüldüyünü iddia edən işçi barədə TƏBİB-dən AÇIQLAMA  |     21:03 Naxçıvan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi fermerlərdən hədə-qorxu yolu ilə rüşvət tələb edib?  |     20:56 Bakıda şadlıq evindən MEYİT TAPILDI  |    

Kimlər bal yeməməlidir? – Həkim açıqladı

Terapevt Marina Konstantinova balın müalicəvi xüsusiyyətləri haqqında ümumi fikirləri şərh edib.

Həkimin sözlərinə görə, məhsulun faydalarını çox şişirtmək lazım deyil, o, dərmanı əvəz edə bilməz. Həkim təbii qida əlavəsi kimi balın düzgün istifadə edildiyi təqdirdə faydalı olduğunu bildirib. Beləliklə, Konstantinovanın izah etdiyi kimi, bal günün birinci yarısında müstəqil məhsul kimi istehlak edilməli və 40 dərəcədən yuxarı qızdırılmamalıdır.

Gündəlik bal qəbulundan danışan həkim bildirib ki, hətta sağlam insanlar da 50-100 qramdan çox bal yeməməlidir.

Mütəxəssis AiF-ə müsahibəsində qeyd edib ki, bal yüksək glisemik indeksə malikdir və tərkibindəki sürətli karbohidratların çoxluğuna görə mədəaltı vəzi və böyrəklərə yük yarada bilər. Konstantinova xəbərdarlıq edib ki, arı məhsullarına allergiyanız varsa, bal yeməməlisiniz. Mədə-bağırsaq traktının (ülseratif mədə-bağırsaq traktının, qastrit, pankreatit, siroz) və tənəffüs orqanlarının xəstəliklərindən, həmçinin bronxial astmadan əziyyət çəkənlər üçün istifadəsini məhdudlaşdırmaq məsləhətdir.
//qaynarinfo.azскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 185 14.10.23 21:00