Kimlər bal yeməməlidir? – Həkim açıqladı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:00 Bakıda ərəblər insanların başına butulka atdılar - İDDİA (Video)  |     22:53 FHN-də Çevik Xilasetmə İdarəsinə yeni rəis təyin edilib  |     22:46 Bakıda avtobus sürməyə namizəd qadınlara təlimlər keçirilir - VİDEO  |     22:40 "Dünyanın ən ədalətli hakimi"nin nə qədər sərvəti var idi?  |     22:33 Bu şirkətin külli miqdarda vergi borcu var  |     22:27 Tramp Putinlə çəkdirdiyi şəkli Nikson-Xruşşov görüşü ilə müqayisə etdi  |     22:18 Qadın güləşçimiz dünya çempionatında gümüş medal qazandı  |     22:11 8 yaşlı futbolçu dünya brendi ilə müqavilə imzaladı  |     22:04 Svalbard buzlaqları kəskin şəkildə əriyib: Təhlükələri nədir?  |     21:59 Azərbaycanda hansı sahələrdə nə qədər maaş verilir? - TAM SİYAHI  |     21:52 Uşaq bağçaya getmək istəmirsə nə emək lazımdır? - Psixoloqun məsləhətləri  |     21:47 Bakıda NATO nümayəndə heyəti ilə görüş keçirilib  |     21:39 Müdafiə Nazirliyində 6 milyon manatlıq mənimsəmə  |     21:33 Azərbaycanda internetdə yaranan problem: Hücumun arxasında Rusiya dayanır?  |     21:26 Buzovnada 1 nəfər dənizdə batdı  |     21:21 Qubada ayı evin həyətinə girdi - VİDEO  |     21:18 Zığ dairəsi-Hava Limanı yolunda sürət həddi aşağı salınıb  |     21:14 Ermənistan müdafiə nazirinin müşaviri istefa verdi  |     21:08 Xaçmazda 21 yaşlı qız binadan düşdü  |     21:03 10 manata görə öldürülən Tunarın FOTOSU  |    

Kimlər bal yeməməlidir? – Həkim açıqladı

Terapevt Marina Konstantinova balın müalicəvi xüsusiyyətləri haqqında ümumi fikirləri şərh edib.

Həkimin sözlərinə görə, məhsulun faydalarını çox şişirtmək lazım deyil, o, dərmanı əvəz edə bilməz. Həkim təbii qida əlavəsi kimi balın düzgün istifadə edildiyi təqdirdə faydalı olduğunu bildirib. Beləliklə, Konstantinovanın izah etdiyi kimi, bal günün birinci yarısında müstəqil məhsul kimi istehlak edilməli və 40 dərəcədən yuxarı qızdırılmamalıdır.

Gündəlik bal qəbulundan danışan həkim bildirib ki, hətta sağlam insanlar da 50-100 qramdan çox bal yeməməlidir.

Mütəxəssis AiF-ə müsahibəsində qeyd edib ki, bal yüksək glisemik indeksə malikdir və tərkibindəki sürətli karbohidratların çoxluğuna görə mədəaltı vəzi və böyrəklərə yük yarada bilər. Konstantinova xəbərdarlıq edib ki, arı məhsullarına allergiyanız varsa, bal yeməməlisiniz. Mədə-bağırsaq traktının (ülseratif mədə-bağırsaq traktının, qastrit, pankreatit, siroz) və tənəffüs orqanlarının xəstəliklərindən, həmçinin bronxial astmadan əziyyət çəkənlər üçün istifadəsini məhdudlaşdırmaq məsləhətdir.
//qaynarinfo.azскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 092 14.10.23 21:00