Yaddaşı yaxşılaşdıran, depressiyanı dəf edən 3 MÖCÜZƏ » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:04 DTX-nın saxladığı Fransa şirkətinin vitse-prezidentinin məhkəməsi oldu  |     22:56 Şirvanda qəbirstanlıqda oğurluq  |     22:44 Ev almaq istədi, 5 min pulu getdi - Qarabağ veteranına qarşı dələduzluq  |     22:37 Bakıda bir neçə notariusun fəaliyyəti dayandırıldı - SƏBƏB  |     22:31 Kolizeydə gizli tunel tapıldı: Hansı məqsədlə istifadə olunub?  |     22:24 Daha bir rayonda yasda ehsan verilməsi ləğv edildi  |     22:18 Xidmət satışından milyonlar qazanan rayonlar - CƏDVƏL  |     22:10 Qazi maşını o qədər "prava"sız sürüb ki, 34 min cərimə yığılıb  |     22:05 Evləri plana düşən bu binanın sakinləri kompensasiyadan narazıdır (VİDEO)  |     21:58 Birinci müavini olmayan nazirlər (SİYAHI)  |     21:52 Goranboyda minik avtomobili aşıb, altı nəfər xəsarət alıb  |     21:45 FHN-dən küləkli hava ilə əlaqədar əhaliyə ÇAĞIRIŞ  |     21:37 Türkiyədə ali təhsil müddəti üç ilə endiriləcək  |     21:28 Bakıda cibgirlik edən şəxs saxlanıldı - VİDEO  |     21:23 "İtkinlərlə bağlı məlumat bazasının yaradılmasına ehtiyac var "  |     21:18 "Bavariya" 35 milyon avroluq təklif göndərəcək  |     21:11 Bəzi keytrinq şirkətləri qida təhlükəsizliyi tələblərinə əməl etmir - Xəbərdarlıq!  |     21:04 "Chevrolet" piyadanı vurub öldürdü - VİDEO  |     20:59 Bu qablarda saxlanılan qidalar insan sağlamlığına təsir göstərir  |     20:51 Qanunsuz saxlanılan silah-sursat aşkarlandı  |    

Yaddaşı yaxşılaşdıran, depressiyanı dəf edən 3 MÖCÜZƏ

Amerikalı psixiatr Uma Naydu yaddaşın yaxşılaşmasına kömək edən, depressiya və narahatlığın qarşısını alan məhsulların adlarını açıqlayıb.

Median.Az
xəbər verir ki, bu barədə "Sputnik" CNBC-yə istinadla yazır.

Beyin hüceyrələrini sağlam saxlamaq üçün mütəxəssis tünd şokolad yeməyi məsləhət görür və deyir ki, nə qədər tünd olarsa, o qədər yaxşıdır. Tünd şokoladda beyin hüceyrələrinə faydalı təsir göstərən antioksidantlar və flavanollar var. Eyni zamanda normanı qorumaq lazımdır, çünki şokoladın çoxluğu qan damarları üçün zərərlidir. Araşdırmalar göstərib ki, rasionda tünd şokoladın optimal miqdarı həftədə 45 qram təşkil edir.

Giləmeyvə də beyin üçün olduqca faydalıdır. Naydunun sözlərinə görə, giləmeyvədə yaddaşı gücləndirən, koqnitiv qabiliyyətlərinin itirilməsini yavaşladan və oksidləşdirici streslə mübarizə üçün vacib olan antioksidantlar, qida maddələri, liflər, vitaminlər və minerallar var. "Əlavə olaraq, müxtəlif giləmeyvələri yemək narahatlıq pozğunluğunun simptomlarını zəiflətməyə və demensiya kimi neyrodegenerativ xəstəliklərin qarşısını almağa kömək edir", - deyə Naydu izah edib.

Narahatlığı azaltmağın və koqnitiv qabiliyyətlərin qorunub saxlanmasının başqa bir yolu da sarıkök yeməkdir. Göyərti, əsasən də ispanaq, manqold və acıqıjı yemək beyin üçün faydalı deyil: onların tərkibində folotalar var ki, bunlar da depressiya simptomlarının güclənməsinə səbəb ola bilər. Sonda Naydu turş kələm, miso, çay göbələk içkisi, qatıq və yoğurt daxil olmaqla daha çox mayalanmış məhsulları qidaya qəbul etməyi məsləhət görür.

Bu yaxınlarda həkim və diyetoloqlar qazlı içkilərinin beyin üçün zərərləri olması barədə xəbərdarlıq ediblər. Məsələn, kofeinli içkilər asılılıq yarada və yuxuya mənfi təsir göstərə bilər, şəkərli içkilər yaddaş problemlərinə səbəb olur, şəkərsizlər isə insult və demensiya riskini artırır.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 086 15.10.21 23:59