Suşinin ölümcül təhlükəsi: Alimlərdən ciddi xəbərdarlıq » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:05 "Qızımı pul qarşılığında manyak qaçırıb" - Bakıda ŞOK OLAY  |     22:57 Azərbaycanda traktor istehsalı 12 faizdən çox aşağı düşüb  |     22:51 “OpenAI” “ChatGPT” mobil tətbiqindən nə qədər qazanır? - Açıqlandı  |     22:44 “Amazon”da ən çox rast gəlinən 5 fırıldaq  |     22:38 Köhnə "İPhone" satmaq əvəzinə necə təhlükəsizlik kamerasına çevirə bilərik?  |     22:30 Rusiyada 5,3 maqnitudada zəlzələ baş verib  |     22:25 Sumqayıtda avtomobilin vurduğu piyada xəstəxanada ölüb  |     22:19 “Şamaxı” klubu yeni məşqçilərlə anlaşıb  |     22:11 Pezeşkian avqustun 18-də Ermənistana rəsmi səfər edəcək  |     22:04 Putin Trampla Alyaskadakı sammitdən sonra iclas keçirib  |     21:59 Dünyanın ən gözəl qadınlarından biri qalmaqala səbəb oldu  |     21:50 Avropa liderləri Ukraynaya görə toplanır  |     21:45 “Qalatasaray” Ederson üçün təklif göndərdi  |     21:39 Bakıda psixoloq estetik əməliyyatın qurbanı oldu  |     21:33 Əri vasitəsilə Putinə məktub göndərdi  |     21:24 Türkiyədə yanğına görə kənd sakinləri təxliyə edilib  |     20:40 Putin: "Alyaskada baş tutan danışıqlar bizi lazımi qərarlara yaxınlaşdırır"  |     20:13 Ərdoğan Alyaska sammitinə münasibət bildirdi  |     20:05 Uşağını göstərmədiyi üçün keçmiş arvadına aliment ödəmədi - HƏBS EDİLDİ  |     19:58 Allahverdi Yolçuyev: "Əliqismət Lalayev dedi ki, Xalq artisti olsaydın, səni işə götürərdim"  |    

Suşinin ölümcül təhlükəsi: Alimlərdən ciddi xəbərdarlıq

Bütün dünyada məşhurlaşan bu yapon yeməyi orqanizmə sağalmaz ziyan vura bilər.

Median.Az
azxeber.com-a istinadla xəbər verir ki, dünyaca məşhur "Telegraph" nəşri suşinin insan orqanizmi üçün təhlükəsi barədə geniş material dərc edib.

Florida Atlantik Universitetinin alimləri suşinin təhlükəsi ilə bağlı 12 il ərzində apardıqları tədqiqatın nəticələrini açıqlayıblar. Araşdırmalar nəticəsində suşinin tərkibində olan superbakteriyaların antibiotiklərə qarşı davamlılığının son 5 ildə ikiqat artdığı aşkar olunub.

Bu səbəbdən alimlər çiy balıq yeməklərinin istehlakını məhdudlaşdırmağı məsləhət görürlər. Mütəxəssislər çiy balıq ilə suşi yeyən insanların orqanizmində dəniz məhsullarından zəhərlənməyə səbəb olan "vibrio alginolyticus" bakteriyalarının dərmanlara qarşı güclü müqavimət göstərdiklərini müəyyənləşdiriblər.

Bu növ bakteriyalar dəniz suyunda aktiv şəkildə çoxalaraq yayılırlar. Həmin bakteriya bir çox ölkələrdə məşhur olan yapon yeməklərinin içindəki çiy və yarımçiy balıqlardan asanlıqla insan orqanizminə daxil ola bilirlər.

Alimlərin delfinlər üzərində apardıqları uzunmüddətli müşahidələr zamanı müəyyən edilib ki, heyvanların orqanizmindəki "məhvedilməz" bakteriyalar 2009-15-ci illər ərzində ikiqat artıb.

Mütəxəssislər bu sınaqların subyekti qismində delfinlərin seçilməsini həmin məməlilərin dənizlərdə yaşayan bütün digər canlıların indikatoru olmaları ilə izah ediblər.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 108 22.11.19 23:50