Qarpız yeyənlərə xəbərdarlıq - Türkiyəli professor » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
20:04 Alimlər 150 dəqiqə ərzində sintetik almaz yarada biliblər  |     19:57 İlham Əliyev Füzulidən Berlinə getdi  |     19:42 Ermənistan hərbçisi Azərbaycanla sərhəddə minaya düşdü  |     19:41 Türkiyədə ƏMƏLİYYAT: İŞİD-lə əlaqədə şübhəli bilinən şəxslər tutuldular  |     18:31 Azərbaycanla Ermənistan arasında 20 sərhəd dirəyi quraşdırıldı - RƏSMİ  |     18:18 Əliyar Ağayev Fatih Terimin komandasının oyununda  |     18:05 Bakıda işıqforlarla bağlı ilk - FOTO  |     17:44 Türkiyədə lirə ilə bağlı mühüm qərar  |     17:36 Tayvandan Azərbaycana gətirilən meyvə suyu yararsız çıxıb - FOTO  |     17:18 Azad olunmuş ərazilərə gələn ay getmək istəyənlərin NƏZƏRİNƏ  |     17:10 Məşhur qalmaqallı rusiyalı bloqer Anastasiya İvleyeva cərimələndi  |     16:57 Qarabağ və Şərqi Zəngəzurdakı sahibkarlara əlavə imkanlar yaradılacaq  |     16:53 İlham Əliyev və Mehriban Əliyeva Əlibaba Məmmədovun dəfn mərasiminə əklil göndərib  |     16:49 Qırğızıstan prezidentinin Azərbaycana dövlət səfəri başa çatıb - FOTO  |     16:41 Kilian Mbappe şəxsi rekorda imza atdı  |     16:40 Şarl Mişel COP29-a dəvət edildi  |     16:28 Rusiya Qarabağdakı abidələrlə bağlı məsələlərin həllində Bakı və İrəvana yardım göstərməyə hazırdır  |     16:18 “Crocus”da terror hücumunun ödənişi hansı vasitələrlə edilib?  |     15:56 Rusiya XİN: “Ermənistan rəhbərliyi özü də etiraf edir ki, Azərbaycanla sərhədi delimitasiya etmək lazımdır”  |     15:38 Elmira Süleymanova vəfat etdi  |    

Qarpız yeyənlərə xəbərdarlıq - Türkiyəli professor

Marqarin yağları çıxandan bəri ürək xəstəlikləri artıb. Bunun da səbəbi trans yağlardır.

Median.Az
medicina.az-a istinadən bildirir ki, bunu məşhur kardioloq Canan Karatay verdiyi açıqlamada bildirib.

Onun sözlərinə görə, son zamanlar bütün xəstəliklərə genetikdir deyirlər, ancaq elə xəstəliklər var ki,onun kökündə düzgün qidanlanmamaq dayanır.

"Şəkərli içkilər, GMO məhsuları və qeyri-sağlam məhsular vücudu bir-birinə qatır. Qazlı içkilər çox təhlükəlidir. Təəsüf ki, satışda olan içkilərin böyük əksəriyyəti ya qazlı, ya da kimyəvi qatqılı olanlardır. Xüsusi dad və rəngləndiricilərlə göz oxşayan, iştah açan şəkərli içkilər də bu qəbildəndir.
Eyni zamanda qarpız və yemiş istehlakında diqqət etmək lazımdır. Bildiyimizin əksinə qırmızı ət, yumurta, quru lobya sidik turşusunu yüksəltməz. Yeyirsinizsə qurdlu alma yeyin. İmmun sistemi xəstəliklərinin ən böyük səbəbi rəfinə edilmiş şəkər, un, duzdur. Təbii yağlardan ziyan gəlməz. Bütün yağlar ziyanlıdır deyə bir qayda yoxdur. Xərçəng Altsheymer, şəkər kimi bir çox xəstəliklərə səbəb məhz trans yağlardır. Həmçinin sağlam olmaq üçün qidalanmadan əlavə istirahət də önəmlidir. Bunun üçün ilk öncə vaxtlı-vaxtında və normal şəkildə yatmaq lazımdır."скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 342 26.08.19 23:41