“Qaynasın qazanlar!” və ya Azərbaycanda ilk Aşpazlar Çempionatı keçirilir » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:53 Aksizi olmayan 1050 qutu siqaret ələ keçirildi  |     22:15 Ağacları kəsən şəxslər təbiətə 13 min manatdan çox ziyan vurub  |     22:09 “SpaceX” daha 23 internet peykini orbitə çıxardı  |     21:02 Ermənistanda 13 yaşlı qız zorlanıb  |     20:57 Daha 2 nəfər dəm qazından zəhərlənərək ÖLDÜ  |     20:50 4-cü sinifi bitirənlər üçün "Son zəng" keçirilir? - Rəsmi AÇIQLAMA  |     20:43 Sabah temperatur 30 dərəcəyədək YÜKSƏLƏCƏK  |     20:36 Mühərrikli velosipedlər üçün gömrük rüsumu müəyyənləşdi  |     20:29 Qırğızıstanda “TikTok” qismən BAĞLANDI  |     20:16 Britaniya İranın vəzifəli şəxslərinə sanksiya tətbiq etdi  |     20:10 Vaqif Mustafazadə ilə bağlı nadir görüntülər - Video  |     19:58 Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı infarkt keçirdi  |     19:50 İşğaldan azad olunan ərazilərdə 13 məktəb tikilir  |     19:44 Temperatur 30 dərəcəyə yüksələcək  |     19:35 Bakıda azyaşlıya hədə-qorxu gələn gənclər saxlanıldı  |     19:23 785-ci gün: Rusiyanın itkiləri yeniləndi  |     19:17 Rusiyada daha 10 qəsəbə su altında qaldı  |     19:08 Rusiya səfiri Almaniya XİN-ə çağırılıb  |     18:56 Ermənistan XİN: “Brüssel görüşündə gizli gündəm olmayıb”  |     18:52 Bakıda narkokuryerdən beş kiloqram narkotik götürülüb - VİDEO  |    

“Qaynasın qazanlar!” və ya Azərbaycanda ilk Aşpazlar Çempionatı keçirilir

Azərbaycanda ilk dəfə aşpazlar arasında çempionat keçirilir.

Bakı Ekspo Mərkəzində keçirilən “World Food Azerbaijan” sərgisi çərçivəsində ilk dəfə olaraq “Chefs Cup” çempionatı keçirilir. 18 komanda Azərbaycanın ən yaxşı aşpazı adı uğrunda mübarizə aparır. Onların taleyi isə bütün dünyada tanınmış kulinariya ustadlarından ibrət hakimlər komandasının əlindədir.

Çempionatın təşkilatçıları restorator Eyvaz Hüseynov, bloqer Fərhad Aşurbəyli və baş aşpaz Orxan Muxtarovdur. Aşurbəylinin dediyinə görə, bu çempionatın əsas məqsədlərindən biri də Azərbaycanda qastro-turizmin inkişaf etdirilməsidir. Onun sözlərinə görə, məhz cavan aşpazlara daha çox təcrübə əldə etmək şansı verməklə, onlar üçün beynəlxalq çempionat və ustad dərslərinə qapı açmaqla ölkədə qastronomik turizmi olduqca irəli aparmaq olar. Təşkilatçılar çempionatı hər il keçirməyə söz veriblər.

Çempionatın əsas mükafatı isə “Qızıl Şah” kubokudur. Belə bir ad seçimi heç də təsadüfi deyil. Belə ki, yarışma Azərbaycanın dahi aşpazı və kulinariyamızın banisi hesab edilən Şahhüseyn Kərimovun şərəfinə keçirilir.//sputnk.azскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 221 16.05.19 21:50