Nəyə görə əti soyuduqdan sonra yemək olmaz? – Həkimlərdən xəbərdarlıq » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:01 Naxçıvanda göldə boğulan tələbələrin yaxınları hadisənin təfərrüatlarını DANIŞDI - VİDEO  |     22:48 "Microsoft" patent pozuntusuna görə 242 milyon dollar ödəyəcək  |     22:42 İndoneziyada avtobusun qəzaya uğraması nəticəsində azı 10 nəfər ölüb  |     22:37 Berlin məcburi hərbi xidməti bərpa edir?  |     22:33 DİN-dən xəbərdarlıq: Sosial şəbəkələrdə diqqətli olun!  |     22:25 Çin ABŞ-yə qarşı mübarizədə gözlənilməz müttəfiq tapdı  |     22:19 Belqorod atəşə tutulub, ölən və yaralananlar var  |     22:12 Beynəlxalq axtarışda olan 5 nəfər şəxsin ölkəmizə ekstradisiyası təmin edilib  |     22:07 Əfqanıstanda daşqınlar nəticəsində ölənlərin sayı 300-ü keçib  |     21:59 Rusiyada beşmərtəbəli binanın bir hissəsi çöküb  |     21:52 Allahşükür Paşazadə sabah Türkiyəyə gedəcək  |     21:46 Alimlər müəyyən ediblər ki, bitki tozcuqları havanı dəyişə bilir  |     21:41 KİV: ABŞ İsrailə hərbi yardım göndərməkdə davam edir  |     21:35 “Xarıbülbül” festivalından maraqlı anlar - Video  |     21:26 “Turan Tovuz” “Araz-Naxçıvan”a qalib gəldi  |     21:20 Bakının mərkəzində 6-7 mərtəbədən yüksək binalar olmayacaq  |     21:13 Samir Nuriyev: İlin sonunadək işğaldan azad olunmuş ərazilərə 25 mindən çox əhali qayıdacaq  |     21:06 Günəşdə gün ərzində ikinci ən güclü alovlanma baş verib  |     20:53 Əlaqələndirmə Qərargahının növbəti iclası Xankəndi şəhərində keçirilib  |     20:36 Lənkəranda yenidən yeraltı təkanlar qeydə alınıb  |    

Nəyə görə əti soyuduqdan sonra yemək olmaz? – Həkimlərdən xəbərdarlıq

Ətdən hazırlanmış soyuq qəlyanaltılar qida rasionunda kifayət qədərdir. Amma tibb alimləri bildirir ki, əti soyuq halda yemək disbakterioz yaradır və maddələr mübadiləsini pozur.

Median.Az
medicina.az-a istinadən bildirir ki, yüksək zülal tərkibli qidaların mədədə 2-3 saat ərzində tam həlli üçün onların temperaturu yüksək olmalıdır. Soyuq ət mədədən tez keçərək, nazik bağırsağa 2 dəfə sürətlə ötürülür ki, bu da zülalın tam normasında həzm olunmasına mane olaraq, orqanizmin lazımi qədər zülal almamasına səbəb olur.

Qədimdə nənələrmiz ağrı və spazmlarda isti çay və ya şorba içməyi məsləhət edirdilər. Bu əbəs yerə deyil. Yalnız isti halda qida və maye mədəni sakitləşdirir, spazmı götürür, əzələləri boşaldır.

Eləcə də isti yemək və isti ət qəbulundan dərhal sonra soyuq içki içmək mədə-bağırsağı məhv edir.
Mədə üçün qidanın optimal hərarəti bədən temperaturuna yaxındır: 36-40 dərəcə. İnsan çox soyuq və çox qaynaq yeməklərdən qaçmalıdır.

Xüsusən əgər qızardılmış ət, ət yeməkləri soyuyubsa, onu yaxşıca isidib sonra yeyin.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 015 09.03.19 19:33