Alimlərdən xərçənglə bağlı İNANILMAZ KƏŞF: hər gün yediyimiz bu qidalar əslində... » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:00 Rusiyada müdafiə nazirinin müavini saxlanıldı  |     22:55 Bu ərazilərdə qaz olmayacaq  |     22:43 Avroparlament deputatının köməkçisi casusluq etdiyi üçün saxlanılıb  |     22:31 Stoltenberq: NATO-nun Polşada nüvə silahı yerləşdirmək planı yoxdur  |     22:22 Bağanis Ayrım sakini: “Mən 34 ildə övladım və həyat yoldaşımın qəbrini görməyə həsrət qaldım” - VİDEO  |     22:02 Azərbaycanın U-17 millisi Minskdə ilk oyununa çıxacaq  |     21:23 İranın müvəqqəti işlər vəkili Estoniya XİN-ə çağırıldı  |     21:13 Goranboyda qadını maşın vurub  |     21:04 Xankəndidə doğulan körpəyə Ali Baş Komandanın adı qoyulub - FOTO  |     20:58 Putin: BAM-ın gücü 12 ildə 3 dəfə artıb  |     20:41 Ramiz Taxvelinin ölüm səbəbi açıqlandı: İstintaq yeniləndi - FOTO  |     20:34 Xankəndidə tapdığı silah-suratları polisə təhvil verməyən şəxs tutulub  |     20:27 Britaniya diplomatı: ABŞ, Avropa Ermənistana dəstək baxımından diqqətli olmalıdırlar  |     20:17 Avstriyalı ekspert: “Prezident İlham Əliyevlə görüşümüz çox maraqlı və faydalı oldu”  |     20:10 AVF-nın prezidenti: “Voleybolun Azərbaycanda ənənəsi böyükdür”  |     20:02 Bakı-Ağstafa sürət qatarının dayanacaqlarından biri müvəqqəti ləğv edilib  |     19:56 Azərbaycanda bu taksi şirkəti bağlanır - FOTO  |     19:40 Xankəndidə dünyaya gələn ilk körpənin ailəsinə şəhərdə mənzil ayrılıb - YENİLƏNİB  |     19:31 Şamaxıda leysan fəsadlar yaradıb - YENİLƏNİB + FOTO Bizim WhatsApp  |     19:07 Faiq Ağayev: “Biz sevgili olmamışıq”  |    

Alimlərdən xərçənglə bağlı İNANILMAZ KƏŞF: hər gün yediyimiz bu qidalar əslində...

Sarımsaq və soğandan istifadən yoğun bağırsaqda yarana biləcək xərçəngin inkişaf riskini azalda bilər.

Median.Az
xəbər verir ki, bunu çinli elm adamları deyir.

"Asiya-Sakit Okean Kliniki Onkologiya Dərgisi"ndə yer alan araşdırmada qalın bağırsaq xərçənginə tutulan 833 xəstənin yaş, cinsiyyət və yaşadıqları yerlə bağlı bilgiləri 833 sağlam insanın bilgiləri ilə müqayisə edilib. Araşdırmaya qatılan insanlarla mütəmadi olaraq qida rasionları və hansı sıxlıqda yemək yemələri ilə bağlı sorğu aparılıb. Beləliklə, bol miqdarda soğan və sarımsaq yeyən insanlarda qalın bağırsaq xərçənginin yaranma riskinin digər insanlara nisbətdə 79% daha az olduğu ortaya çıxıb.

Araşdırma daha da dərinləşdirilərək soğan və sarımsaqda bədxassəli şişin yaranma riskini azaldan komponentlərin olduğu aşkarlanıb.

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının hesabatına görə, qalın bağırsaqda yaranan xərçəng bu xəstəliyin ən çox yayılmış növlərindən biridir. (publika.az)скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 689 25.02.19 23:15