“Euronews”: Dolma Azərbaycan mətbəxinin kraliçasıdır - VIDEO » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
19:09 Mixail Podolyak: “Rusiya ilə danışıqlar dayandırılıb”  |     18:52 bp işçisinin Bakıda sərxoşluq “dramı”: Küçədə yatdı, bahalı saatı və ayaqqabıları oğurlandı  |     17:06 Suriyada kimsəsiz qalan azərbaycanlı bacı-qardaşın yaxınları AXTARILIR - VİDEO  |     16:35 Rusiya Finlandiyanı səfirlik əməkdaşları ilə TƏHDİD ETDİ  |     13:30 Azərbaycan, Ermənistan və Rusiya Baş nazir müavinlərinin üçtərəfli görüşü olacaq  |     13:25 Rusiyanın Ukraynadakı müharibədə itkiləri – Yenilənmiş SİYAHI + FOTO  |     12:55 İrəvanda polislə müxaliflər arasında toqquşma: Koçaryanın oğlu saxlanıldı - VİDEO  |     12:33 Bakıda dəhşətli cinayətin üstü açıldı  |     12:29 Bakının mərkəzində “Prius” səfirliyin maşını ilə toqquşdu - VİDEO  |     12:24 12 mindən çox şəxsə niyə “Müharibə veteranı” adı verilmir? - Müdafiə Nazirliyi AÇIQLADI  |     12:21 Avropada buğdanın qiyməti rekord qırdı  |     12:06 Parlament növbədənkənar sessiyaya hazırlaşır  |     11:49 Bakıda yeni beynəlxalq turnir keçirilib  |     23:49 Nazir: “Avroviziya”nın Ukraynada keçirilməsi üçün hər şeyi edəcəyik”  |     23:44 Almaniya Bundesliqasında mövsümünün futbolçusu açıqlanıb  |     23:39 Cəlilabadda məktəb qəzalı vəziyyətdədir, dağıla bilər  |     23:33 Azərbaycanda 28 sığorta agentinin lisenziyası bərpa edilib  |     23:27 Ukraynalılar Slovakiyada təlim keçir  |     23:22 Fransa yığmasının sabiq futbolçusu azadlıqdan məhrum edilib  |     23:15 Abşeronda mənzildə kişi meyiti aşkarlanıb  |    

“Euronews”: Dolma Azərbaycan mətbəxinin kraliçasıdır - VIDEO
Azərbaycan mətbəxinin əsl kraliçası dolmadır. Bu yeməyə olan sevgi ölkənin bütün bölgələrini və millətlərini istisnasız birləşdirir. Azərbaycan dolması YUNESKO-nun qeyri-maddi irs siyahısına daxil olub

Azərbaycan mətbəxinin kraliçası olan dolma haqqında “Euronews” telekanalının müxbiri Qalina Polonskaya danışıb:

“Dolma Azərbaycan mətbəxinin sütunlarından biridir. Ölkədə bu yeməyin 386 növü məlumdur. Dolmanın bükülməsi zərgərlik nümunəsidir”.

“Ət, düyü, göyərti, soğan, üzüm yarpağı: Azərbaycan dolmasının uğurlu olmasının sirlərindən biri yerli, təbii, təzə məhsullardır”, - Azərbaycan Milli Kulinariya Mərkəzinin baş direktorunun müavini Ceyran Əsgərova deyib.

O, nənəsigildə dolmanın hazırlanmasını öyrənib. Şəxsi reseptini gələcək nəsillərə ötürmək burada ənənədir.

Ceyran Əsgərova deyir:

“Prosesin çətin tərəfi ondan ibarətdir ki, dolma balaca olmalıdır, qəşənq bükülməlidir, dəyirmi olmalıdır, hazırlanma zamanı yarpaqlar dağılmamalıdır”.

“Azərbaycan bayram süfrəsini dolmasız təsəvvür etmək mümkün deyil”, - reportajda qeyd edilib.скачать dle 11.3


Нажмите на эту ссылку, чтобы прочитать новость на русском языке.


Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 979 30.05.18 11:33