BBC Azərbaycan çörəyi haqqında reportaj hazırladı – VİDEO » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:01 Qaxda 56 yaşlı kişi evində ölü tapıldı  |     22:51 Göygöldə sərxoş sürücü avtomobilini aşırdı  |     22:31 Goranboyda 40 ton ot bağlaması yandı  |     22:18 Ağstafada minik maşını aşıb, sürücü yaralanıb  |     22:10 Azərbaycanın Əməkdar artisti XTQ giziri ilə nişanlandı - FOTO  |     22:00 Amerikalı senator İsrailə gedir  |     21:47 Rusiyanın bəzi şəhərlərindən Azərbaycana birbaşa uçuşlar bərpa edilib  |     21:40 Axşamın ŞAD xəbəri- Buna hamı sevinəcək, pulsuz olacaq...- RƏSMİ  |     21:34 Kübra Əliyeva yenidən əməliyyat olunacaq  |     21:28 Xarici aviaşirkətlər İsrailə uçuşları dayandırdı  |     21:20 Kubada virusa yoluxma sayında rekord  |     21:14 “TikTok” üçün video çəkən məktəblilər fermanı yandırdılar  |     21:00 Sabirabadda avtomobil kanala aşdı, sürücü ağır xəsarət aldı  |     20:40 Bakıda avtomobil yanıb  |     20:34 “TikTok” üçün video çəkən məktəblilər fermanı yandırdılar  |     20:20 İbrahimoviç AVRO-2020-də iştirak etməyəcək  |     20:00 İƏT təcili toplanır  |     19:50 “Hindistan ştammı daha sürətli yayılır" - Həkim  |     19:41 İsraildə 3D printerdə canlı ürək çap edildi – Tibdə ilk  |     19:35 Bu ölkə turistlər üçün sərhədləri açır  |    

BBC Azərbaycan çörəyi haqqında reportaj hazırladı – VİDEO
Britaniyanın BBC korporasiyası Azərbaycanda ənənəvi çörəyin necə bişirildiyinə dair reportaj hazırlayıb.

Əl işi: Azərbaycanda yol qırağında təndir çörəyi” videosüjetində Oğuz-Şəki şose yolunun üzərində Culut ərazisində yaşayan ailəsi dolanışığını təmin etmək üçün təndirdə çörək bişirib satan bir qrup məcburi köçkün ailəsindən söhbət gedir.

Şəfiqə Musayeva çörəyi ənənəvi təndirdə bişirir. “Mən duzlu su ilə bişirirəm. Çörəyin üzərinə səpirəm ki, kömürün üzərinə düşməsin. Belə daha yaxşı bişir, közün üzərinə də düşmür. Çörəyin altında nəmlik qalır”, - qadın danışır.

Öncə təndir qalanır, sonra istilik lazımi səviyyəyə çatdırılır. Ardınca əvvəlcə yoğrulmuş və kündələnmiş xəmir yayılır, üzərinə yumurta vurulur və təndirə yapılır.

“Xəmir qabarcıqlar əmələ gəlməsin deyə şişlə kündəni deşir, o, bu hərəkəti elə sürətlə edir ki, əlləri görünmür”.

Az adam bu çörəyin ən dadlı olduğuna dair mübahisə edər.

İsti çörək pendirlə və tər göyərti ilə dadlı olur. //oxu.azскачать dle 11.3


Нажмите на эту ссылку, чтобы прочитать новость на русском языке.


Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            3 497 01.03.17 12:32