Mojo.az Banner
23:01 Rusiyada Azərbaycan diasporunun üç üzvünün həbs müddəti uzadıldı  |     22:53 Pulsuz verilən mənzil və avtomobillərlə bağlı YENİ AÇIQLAMA  |     22:51 Təcili yardımlar niyə gecikir? – TƏBİB rəhbəri danışdı  |     22:36 Platinin qiyməti 17 illik maksimuma çatdı  |     22:30 Ali təhsil müəssisələri paytaxtdan kənara köçürülür?  |     22:22 İsmayıllıda avtomobil aşdı, yaralılar var  |     22:15 Abşeronda 22 yaşlı oğlanın ölümünün təfərrüatı məlum oldu - FOTO  |     22:08 Somalidən gətirilən ət satış üçün deyilmiş – RƏSMİ  |     22:00 Putindən SSRİ ilə bağlı diqqətçəkən açıqlama  |     21:58 Əli Əsədov polislərlə bağlı qərar imzaladı  |     21:50 Tramp "Vətənpərvərlik Oyunları" keçirəcək  |     21:43 Kamran Əsədov ittihamlardan sonra ilk dəfə DANIŞDI  |     21:36 Azərbaycan və ABŞ arasında Strateji Tərəfdaşlıq Xartiyasının hazırlanması üzrə Strateji İşçi Qrupunun iclası keçirilib  |     21:28 Bu qəzetlərlə bağlı qərar imzalandı  |     21:20 AQTA Şirvanda yerləşən bazarda nöqsanlar aşkar etdi  |     21:12 Astarada itkin düşmüş balıqçılardan birinin meyiti İranda tapıldı  |     21:06 Karantin rejiminin müddəti uzadıldı  |     20:59 "Qarabağ" cərimələndi  |     20:51 Azərbaycanda bu mobil operator fəaliyyətini dayandırdı  |     20:46 İlqar Hacıyevin məhkəməsi başlayır  |    
Left Banner
Right Banner

COVID-19-dan qoruyan altı məhsul açıqlandı

28.03.2020 14:27 4 676
COVID-19-dan qoruyan altı məhsul açıqlandı
Yaponiyalı mütəxəssislər koronavirusla (COVID-19) mübarizədə kömək edə bilən məhsulları sadalayıblar.

Siyahıda birinci yerdə zəncəfil və sarımsaq gəlir. Onlar təbii antibakterial xüsusiyyətə malikdirlər. Zəncəfilin tərkibində, həmçinin böyük miqdarda askorbin turşusu, B, A qrupu vitaminləri, sink, kalsium, yod var. Bundan başqa, onun aktiv maddəsi olan qingerol iltihab proseslərini aradan qaldırmağa kömək edir və ağrıkəsici təsirə malikdir.

Növbəti bitki isə sarıkökdür. Onun tərkibinə daxil olan “kurkumin” maddəsi güclü immunostimulyator və təbii antibiotik hesab olunur.

Siyahının üçüncü və dördüncü pilləsində isə giləmeyvələr və bal yerləşib. Giləmeyvələrdə çoxlu vitaminlər və antioksidantlar var. Əsl keyfiyyətli bal isə ta qədimdən öz müalicəvi xüsusiyyətləri ilə tanınır.

Həkimlər, həmçinin C vitamini ilə zəngin qidalardan istifadə etməyi məsləhət görürlər. Bura sitrus meyvələri, quşüzümü, kivi, qara qarağat, çiyələk, itburnu, quş armudu, mərsin, çaytikanı, alma, xurma, kələm, bolqar bibəri və iri yarpaqlı göyərtilər daxildir.

Bütün rəngli tərəvəzlər və dəniz kələmi də bu siyahıya daxil edilib. Onların piqmentləri (xlorofil, astaksantin, beta-karotin) antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir və immuniteti gücləndirir.скачать dle 11.3