Mojo.az Banner
23:01 Əhali restoran və kafelərdə nə qədər pul xərcləyib?  |     22:54 Tramp BBC-ni məhkəməyə verəcək  |     22:45 Qanunsuz silah-sursatla bağlı 11 fakt müəyyənləşib  |     22:32 Daşkənddə binalar üzərində Azərbaycan bayrağı proyeksiya olunub  |     22:25 Nizami rayonunda çoxmərtəbəli yaşayış binasında YANĞIN (Video)  |     22:17 Sosial şəbəkələrdə qadınları şantaj edənləri hansı cəza gözləyir? - Video  |     22:04 Şəkidə sahibsiz it iki nəfərə hücum etdi  |     22:02 Azərbaycan bentonit istehsalını 37 %-dən çox artırıb  |     22:00 Təhsilə ayrılan maliyyə yetərlidirmi?  |     21:38 Dələduzluğa görə axtarışda olan 10 nəfər saxlanıldı  |     21:37 Şəkidə 50 yaşlı kişi qətlə yetirildi  |     21:24 İndoneziyada torpaq sürüşməsi: 10-dan çox ölü, itkin düşənlər var  |     21:06 Qusarçay məcrasını dəyişib, evlər təhlükə altında qalıb  |     20:57 Fransa Rusiyanın Ukraynaya zərbələri zamanı Azərbaycan səfirliyinin zərər görməsini pisləyib  |     20:50 Tramp BBC-ni məhkəməyə verəcək  |     20:38 ​5 gün ardıcıl QEYRİ-İŞ GÜNÜ OLACAQ - TARİXLƏR  |     20:15 Şəkidə 50 yaşlı kişi qətlə yetirilib, şübhəli şəxs polisə təslim olub  |     20:07 Balıq bazarında canlanma: Ən çox alınan növlər AÇIQLANDI  |     19:45 Bərdədə ƏMƏLİYYAT: Xadiməni əxlaqsızlığa cəlb edən sahibkar TUTULDU  |     19:31 İlqar Hacıyev Baş Prokurorluğa çağırıldı  |    
Left Banner
Right Banner

COVID-19-dan qoruyan altı məhsul açıqlandı

28.03.2020 14:27 4 529
COVID-19-dan qoruyan altı məhsul açıqlandı
Yaponiyalı mütəxəssislər koronavirusla (COVID-19) mübarizədə kömək edə bilən məhsulları sadalayıblar.

Siyahıda birinci yerdə zəncəfil və sarımsaq gəlir. Onlar təbii antibakterial xüsusiyyətə malikdirlər. Zəncəfilin tərkibində, həmçinin böyük miqdarda askorbin turşusu, B, A qrupu vitaminləri, sink, kalsium, yod var. Bundan başqa, onun aktiv maddəsi olan qingerol iltihab proseslərini aradan qaldırmağa kömək edir və ağrıkəsici təsirə malikdir.

Növbəti bitki isə sarıkökdür. Onun tərkibinə daxil olan “kurkumin” maddəsi güclü immunostimulyator və təbii antibiotik hesab olunur.

Siyahının üçüncü və dördüncü pilləsində isə giləmeyvələr və bal yerləşib. Giləmeyvələrdə çoxlu vitaminlər və antioksidantlar var. Əsl keyfiyyətli bal isə ta qədimdən öz müalicəvi xüsusiyyətləri ilə tanınır.

Həkimlər, həmçinin C vitamini ilə zəngin qidalardan istifadə etməyi məsləhət görürlər. Bura sitrus meyvələri, quşüzümü, kivi, qara qarağat, çiyələk, itburnu, quş armudu, mərsin, çaytikanı, alma, xurma, kələm, bolqar bibəri və iri yarpaqlı göyərtilər daxildir.

Bütün rəngli tərəvəzlər və dəniz kələmi də bu siyahıya daxil edilib. Onların piqmentləri (xlorofil, astaksantin, beta-karotin) antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir və immuniteti gücləndirir.скачать dle 11.3