Mojo.az Banner
23:02 Meteohəssas insanların nəzərinə  |     22:57 2026-cı ildə Azərbaycanın Bəhreyndə səfirliyi açılacaq  |     22:49 Bir sutka artıq 25 saat ola bilər  |     22:42 Azərbaycan və BƏƏ hərbçilərinin birgə təlimi keçiriləcək  |     22:36 Küləklə bağlı sarı xəbərdarlıq  |     22:31 Naxçıvan sakinlərinə sosial ödənişlərlə bağlı şad xəbər  |     22:24 Pirotexniki vasitə satanlar saxlanıldı  |     22:18 Moped sürənlərin nəzərinə: 3 ay sonra...  |     22:14 "Ermənistanla delimitasiya davam edir" - Nazir  |     22:08 Bakı metrosunda bayram günlərində iş saatı uzadılacaq  |     22:03 Ruben Vardanyanın məhkəməsi təxirə salınıb  |     21:57 Bayram günləri qidalanmada yol verdiyimiz səhvlər  |     21:52 Bu klublar cərimələndi  |     21:43 Biləsuvarda ev yandı  |     21:38 Azərbaycanda asbestin istifadəsi qadağan ediləcək  |     21:31 Qatarın qarşısına 54 dəfə qəfil heyvan çıxıb  |     21:25 Türkiyədə terror planlaşdıran şəxs saxlanıldı  |     21:20 "Dəfələrlə xəstəxanalarda olmuşam, gördüyüm mənzərə ürəkaçan olmayıb" - Deputat  |     21:13 Bu yolda hərəkət məhdudlaşdırılacaq - Sürücülərin nəzərinə!  |     21:07 Şənbə günü hava necə olacaq?  |    
Left Banner
Right Banner

Xərçəng riskini artıran ərzaq - Hər gün istifadə edirik

18.02.2019 11:23 4 789
Xərçəng riskini artıran ərzaq - Hər gün istifadə edirik
ABŞ-ın A.M.Anderson adına Onkoloji Mərkəzinin alimləri xərçəng xəstəliyi riskini artıran ərzaq məhsulu barədə məlumat veriblər.

Bu barədə food.news məlumat yayıb.

Tədqiqatlar şəkərin xərçəng şişlərinin böyüməsinə müsbət təsir etdiyini göstərib.

Alimlərin siçanlar üzərində apardıqları sınaqlarda məlum olub ki, şəkərsiz nişasta pəhrizi ilə bəslənən xəstə siçanlarda xərçəng şişləri böyüməyib və sabit qalıb.

Şəkərli qidalar verilən xəstə siçanlarda isə bədxassəli şişlər sürətlə böyüməyə başlayıb.

Mütəxəssislər xərçəng və diabet xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün, şəkərdən istifadəni minimuma endirməyi məsləhət görürlər.

скачать dle 11.3